reede, 14. august 2015

Maria haiguslugu Soome haiglas- 3.osa

Üleeilseks oli Maria juurde võtnud 5 kg. Kindlasti mitte söömisest. Talle pumbati soolalahust ja ma-ei-tea-mida-kõike-veel lihtsalt nii palju sisse. Aga kõike arstide kontrolli all ja täpselt mõõdetud kogustes. Mitte selleks, et talle eluohtlikku seisukorda tekitada, vaid vastupidi- et see mööduks. Eilseks oli suurem osa sellest juba kadunud ja laps nägi lapse moodi välja.

Issi Herlendil käsiti lapsele meeldivaid asju poest tuua. Peaasi, et laps sööb. Ükskõik, mida. Herlend käiski shoppamas:


Ja üldse on kord praegu selline, et Maria ütleb, mida ta sööb ja seda tuuakse.

Eilse päeva edusammud olid, et Maria kõnnib!!! Tegi küll oma 5 pingutatud sammu, aga siiski-siiski... Üldse pidavat kõik asjad käima nii, et "Mina ise!" Näha on, et ei suuda ja jõua veel, aga "Ise!"- huvitav, kust see laps sellist käitumist on õppinud ;)

Suur pluss oli veel see, et pooletunnise skype vestluse käigus oli MAria nõus isegi paaril korral mulle otsa vaatama ning lõpuks isegi rääkis paar lauset. Arusaadavalt on ta väga solvunud, et mind seal ei ole. Veel suurem pluss oli, et õhtul helistas ta mulle ise ja teatas, et "Emme, ma olen nüüd terve!" (tõlkes- "Ma saan nüüd koju tulla, sest te ütlesite, et ma pean haiglas olema, kuni terveks saan!")

Haigus ise tuvastati ka ära- stafülokokist põhjustatud veremürgitus! Ehk siis stafülokokk poleks hull olnud- see pidavat (nagu paljud muud asjad) meil kõigis olemas olema. Hulluks tegi asja, et see sattus vereringesse ja nii pumbati ilusti mööda keha laiali.

Seega tehti ka ultraheli südamele ja kopsudele. Õnneks kõik korras! Ultraheli ruum on lastele muidugi eraldi- lõbusad pildid seintel ja mänguasjad nurgas.

Haiglas viibimise ajast on jutt peale veremürgituse tuvastamist kahest nädalast. Arve seega pea 500€+ Herlendi söök. Soome KELA maksab Herlendi eest küll majutuse, kuid toit tuleb ise osta. Ja siiski-siiski pole numbrid veel tuhandetes :)

Eks meile kõigile on kogu see lugu jälle hea meeldetuletus, et tore, et me kõik teineteisel iga päev olemas ja teineteisel nii lähedal oleme!!!

Samal teemal:
11.08.2015 Maria haiguslugu Soome haiglas 2.osa
14.08.2015 raamatutega haigla arvete vastu
16.08.2015 Ma ei ole inimene... Liivi ütles!
18.08.2015 Maria haiguslugu Soomes 4.osa
19.08.2015 See on ebareaalne
20.08.2015 Maria haiguslugu Soomes lõppeb- 5.osa
22.08.2015 Maria kodus
 
Kui tahad edaspidi ka kohe meie tegemistest kuulda, siis liitu Minu ilus elu maal leheküljega facebookis. Selleks kliki siin!

2 kommentaari:

  1. Appikene, veremürgitus on ikka väga karm. Pisike on õnnega koos, et ta sellest nii kergelt välja tuli/tuleb. Saadan Mariale häid mõtteid ja loodan, et need kaks nädalat haiglas mööduvad kiiresti ja lõbusalt. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh heade soovide eest! On jah karm... seda enam tuletab meelde, kui õnnelikud iga päev koos kõigi oma kallitega oleme, sest kunagi ei tea, mis võib juhtuda... Märkama õpetas küll see juhtum!

      MAria on tubli...kange plika (mina ausalt ei tea, kust see joon tal tuleb :P )! :)

      Kustuta