teisipäev, 11. august 2015

Maria haiguslugu Soome haiglas- 2.osa

Täna on järjest häid ja peaaegu häid uudiseid.

Peaaegu hea uudis on see, et vähemalt homme saab Maria koos issiga tavapalatisse minna. Nimelt oli eile jutt, et ehk saab juba täna intensiivist välja, kuid mingi näit ei paranenud nii kiiresti, kui loodeti ja nii saabki alles homme.

Hea uudis on mitu lusikatäit jogurtit, mis Maria sisse ajas ning issiga võitlus maasikate pärast. Nimelt lubas Maria issil küll oma maasikaid võtta...aga Maria arvates võttis issi siis kohe kõige suurema (hmm, tal võis ka õigus olla...) See oli peale neljapäeva õhtut esimene kord, kui ta sõi.

Hea uudis on, et Maria otsustas täna, et tema läheb nüüd õue mängima. Tema enda jaoks polnud sugugi hea uudis avastus, et ta ei suuda käia, nii et ei saagi õue minna. Neiuke oli tige küll. Praegu on ta nõrk kõigist neist viimastest päevadest. Peale selle pumbatakse talle soolalahust nii palju sisse, et see ajab ta paiste. Lihtsalt soola sisaldus oli olnud nii ohtlikult madal, et seda tuleb tõsta. Aga kõik on kontrolli all- koguseid mõõdetakse väga täpselt.

Hea uudis oli, et ta oli lõpuks valmis minuga telefonis rääkima. Ta ütles küll vaid, et tahab koju, aga siiani ei suutnud-tahtnud niigi palju rääkida.

Hea uudis on, et Maria vennad hoolivad temast niiiii palju. Peale kõige muu korjasid nad kõik Maria mänguasjad kokku ja panid need tema voodisse. "Siis on Marial hea võtta, kui ta koju tuleb," põhjendasid poisid.

Peaaegu hea uudis on, et bakteri kohta suudeti välja uurida, et meie ülejäänud pole nakkavad. Sellegi poolest ei tea nad siiani, kes-mis-kust bakteriga on tegu ja kuidas ja miks ta meie Maria sisse sattus. Nii et uuritakse edasi.

Hea uudis on, et Maria saab nüüd eestikeelseid multikaid vaadata (nt Lammas Shaun, Väikse muti lood jne.. kes ei tea, siis tegelikult neis ei räägitagi). Nimelt viis üks Herlendi sõber meie saadetud asjad Oulu. Muid isiklikke asju Mariale veel ligi ei lasta, aga DVD plaadid desinfitseeriti piiritusega ära ja nii saab ta nüüd koduseid tuttavaid multikaid vaadata. Ma saatsin talle ka tema pehme hobuse, aga seda nad ei saa desinfitseerida. Oleks pidanud hoopis saatma umbes poolemeetrise hüppamishobuse, sest see on kummist ja seda oleks küll puhastada saanud :) Nii et nõuded ja tingimused on seal igatahes ranged.

Hea on, et Maria viitsib issiga juba vaielda ("ma ju ütlesin, et ma ei taha rohkem juua-tekki...vms).

Keelekümbluse eestvedajad oleme ka. Nimelt õpivad Oulu haigla töötajad nüüd eesti keelt. Kui esimesel ööl aeti Herlend iga Maria sõna tõlkimiseks üles, siis nüüd on juua-tekki-... jms olulisemad sõnad mitmel töötajal selged. Suuri küsimärke tekitas neile üks Maria keeldumine. "Ma saan aru küll, et ta ei taha midagi, aga mis see tuutu, tuutu on?," küsis üks hooldaja Herlendi käest.
Tuli välja, et Maria ei tahtnud tuttu minna.

Samal teemal:
11.08.2015 Maria haiguslugu Soome haiglas 2.osa
14.08.2015 Maria haiguslugu Soome haiglas 3.osa
14.08.2015 raamatutega haigla arvete vastu
16.08.2015 Ma ei ole inimene... Liivi ütles!
18.08.2015 Maria haiguslugu Soomes 4.osa
19.08.2015 See on ebareaalne
20.08.2015 Maria haiguslugu Soomes lõppeb- 5.osa
22.08.2015 Maria kodus
 
Kui tahad edaspidi ka kohe meie tegemistest kuulda, siis liitu Minu ilus elu maal leheküljega facebookis. Selleks kliki siin!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar