esmaspäev, 19. detsember 2016

"Jõuluks koju" jälgedes ja e-raamatud

Ühel päeval oli nii, et käisime pere väiksematega minu viimati kirjutatud raamatu "Jõuluks koju" jälgedel. Tegelikult küll siis üheskohas, milles raamatu peategelane käib suht teose algul (no kuna see on selline lihtsam ja lühem raamatuke, siis algus on lõpule väga lähedal).

Meie nägime selles kohas välja nii:


Me käisime seal aega parajaks tegemas. Nimelt suur vend Mathias oli sel ajal tantsutrennis ja meil tuli peaaegu tunnike oodata. See on tavaline- nii käib keegi meist kaks korda nädalas Pärnus. Tavaliselt on teine samal ajal ülejäänud lastega kodus. Seekord aga Christian ei maganud. Nii otsustasin ta autos magama panna.

Jah, ma olen üks neist õudsatest lapsevanematest, kes jätab lapse autosse magama ning talvel auto käima, et lapsel külm ei hakkaks ning suvel auto käima, et lapsel palav ei hakkaks. Loomulikult käin teda aegajalt kontrollimas. Sellest, et Magamine on saatanast! Eriti laste oma! kirjutasin varem. Seega seda juttu ei hakka üle kordama.

Krissu jäi lõpuks magama ja nii me Maria ja Joosepiga saime minu leitud salakohas mõnuledes ringi käia. Selle koha avastasin enda jaoks samamoodi siis, kui Mathiast trennist oodates ükskord ringi sõitsin. Äkitselt avanes võimalus merele lähemale keerata ja nii ma seda tegin.

Selle pöördega leidsingi ka oma raamatu "Jõuluks koju" peategelasele mõtlemiskoha.

Kui nüüd veidi rohkem saladust avaldada, siis näeb see välja nii:

Ilmselgelt on tegu ikka Pärnuga, sest "Jõuluks koju" tegevus lihtsalt toimub Pärnus. Mida mu tegelane seal tegi, loe aga raamatust.

Nädalavahetuse jõulupidude raames sai maha peetud palju toredaid vestlusi. Üks küsimus, mida mu´lt küsiti:
"Miks sa rohkem e-raamatuid ei tee?"
Aus vastus: ma ise pole lugeriga lugemist veel katsetanud ja olen siiani väga "vana raamatu" usku. Ma tahan ennast koos raamatuga mõnusalt diivanile kerida ja mõnuleda.  Mu raamat "Minu ilus elu maal" sai e-raamatuks ja seda ikka ostetakse, aga ma ei saa öelda, et liiga palju. Samas paberraamat läks ju kiiresti.

Raamatuga "Jõuluks koju" sai nüüd teine võimalus ära katsetatud, nii et see on netis täielikult avaldatud. Raamatu soovijaid on aga piisavalt. Seega ehk ei peakski seda digimaailma nii väga kartma?

Kas sina loed pigem paber- või digiraamatut?

Ära unusta, et 5€ maksva raamatu "Jõuluks koju" ostmisega on sul võimalus aidata koju Joosepi koer! Jah, selle sama Joosepi, kes siin piltidel linnuvaaltustorni esitleb.

Täpsemalt loe siit: aita Joosepi koer koju! Kui ise raamatut ei soovi, siis palun jaga meie üleskutset! Aitäh! 



1 kommentaar:

  1. Mulle küll meeldivad paberraamatud aga viimasel ajal loen pigem e-raamatuid. Paberraamatu ja teetassiga diivaninurka pugemine on ja jääb klassikaks. Aga samas ei ole raamaturiiulid kummist ning raamatukogust laenutamine ei sobi alati enda graafikusse. Seega on e-raamat hea lahendus, ei võta ruumi, hunniku lemmikraamatuid saab endaga alati kaasas kanda ning uut lugemist hankida saab paari näpuliigutusega. Ma ise kasutan Elisa raamatu äppi, sellel on fikseeritud kuutasu ning lugeda on küll ja küll.
    Ma arvan, et paberraamatud lähitulevikus välja kohe kindlasti ei sure. Pigem on nende digitaalsed vennad meeldivaks lisaks lugemissõpradele.

    VastaKustuta