kolmapäev, 28. detsember 2016

Minu ilusa elu jõulud pildis

Christian omas elemendis


 Sellest olen juba kirjutanud, et jõulude eelne aeg oli seekord taas väga kiire. Kui sul on neli last, siis on see täiesti arusaadav. Neli pidu lasteaias on aastaid meie reaalsus olnud. Seekord aga käis meie värske koolilaps Mathias päris palju esinemas ja see täiendas päevakava nii proovide kui esinemistega. Minu jaoks oli see muidugi väga armas ja kodune tunne, sest kooliajal andsid jõulude lähenemisest teada just kõiksugused proovid ja esinemised. Nüüd siis pojake sama ree peal ja tundub, et talle väga meeldib. Jätkuvalt ei sunni me teda siin millekski.

Nüüd aga väike piltülevaade jõuludele eelnenud pidudest.

Alustasime Christiani lasteaia jõulupeoga. Sel päeval oli ka Mathiase trenn Pärnus. Kuna vaatasin ise lapsi, siis panin Christiani autos magama, kuna ajaliselt polnud mõeldav, et panen ühe lapse kodus magama ja samal ajal sõidan teisega Pärnusse trenni. Mitme lapsega majandades peab pidevalt logistika ülesandeid lahendama.

Seekord aga läks nii, et Christian magas autos pikalt. Enne pidu andsin ülejäänud lapsed koos autoga lasteaia väravas Herlendile, ise tõstsin poolmagava Christiani lasteaeda. Juba riidesse pannes sai aga selgeks, et Christianil on tõusnud kõrge palavik. Pool rühma oli ammu haige, seega polnud see üllatus. Pidu kulges nii, et Christian oli enamus ajast mu süles. Pildistamise ajaks aga oli omas elemendis. Talle nii meeldib, kui selfie tegemise ajal näeb ennast telefoni ekraanilt. Loomulikult on siis kohe vaja keelt näitada ja muid lollusi sellele telefonipoisile teha.

Joosep läheb muusikakooli eelkooli jõulupeole. Meie perekonna Härra Stiil!

Mina käisin vahepeal Vabaerakonna jõulupeol Pärnu jahtklubis. Tegime üle-eestilise selfie, millel siis esindajad Eestimaa erinevatest piirkondadest.
 
Mathias läheb muusikakooli jõulupeol

Vahepeal üks teatriskäik- "Alice Imedemaal" Pärnu Endlas. See oli samal päeval, kui Mathiase muusikakooli jõulupidu ning sellele järgnes minu ja Herlendi jaoks valla jõulupidu Libatses. Väike Christian jäi seekord vanaema-vanaisa juurde.


Kaspu abistavate käte abil tegime täiendatud perepilti ka- Krissu maha, Kaspu peale :)

Joosepi lasteaia jõulupeol õnnestus ka peaaegu perepilt teha
WAF tantsukooli jõulupidu Endla teatris
 Kuna Mathias pidi tund enne peo algust Endlasse minema, et veel proovi teha, siis jalutasime me väiksematega ringi. Kuulasime, kuidas kiriku tornis kell pikalt helises. Seletasin lastele, et kell sai pool viis. Sellepärast nii pikalt kellamängu mängitigi.

WAFi peol oli vahva jõuluvana.
"Lapsed, kas te teate, mida see tähendab, kui kellad helisevad?" küsis jõuluvana lastelt.
"Jaaaa... ," hõikas Joosep valjult üle saali. "Et kell on pool viis!"
Joosep oleks üldse tahtnud kogu aeg jõuluvanaga rääkida. Ta oli sellest vanast nii vaimustunud. Ma pole teda ammu nii õhinas näinud.
"Emme, miks sa mulle ei öelnud, et tantsukoolis käib jõuluvana? Ma oleks ka siis trennis edasi käinud," sain lõpuks teada, mis mu last motiveerib.
Maria jõulupidu oli meie peres lasteaia pidudest viimane

Mathias koolis
 Kui vana on luuletus "Jõuluvana, kullapai..."?

No Mathias oli igatahes hirmus kindel, et tema esitab lihtsalt selle luuletuse jõuluvanale. Ta küll luges ette paar last, kes samuti seda loevad, aga polnud üldse nõus, et ta võiks hoopis laulda. Kui sama luuletus aga korduvalt kõlas, siis teatas Mathias jõuluvana ette astudes, et tema hoopis laulab.

Jõuluvana oli ka vahva. Ta avastas, et Mathias ei tea püramiididest midagi, seega peaks ema lapse Egiptusesse viima. Hmm, ma küsin järgmisel aastal jõuluvanalt kingituseks mõned lennupiletid ja siis võin ju viia küll! Eks jõuluvana teab, mis tal laos üle on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar