teisipäev, 1. veebruar 2022

Isiklik väljakutse #3: Kuidas Heli kogub 30 000€: põhisissetuleku suurendamine

Isiklik väljakutse läheb edasi. Sellest, miks tahan augusti lõpuks 30 000€ kokku saada, kirjutasin siin: Kuidas Heli kogub 30 000€, et 5 lapsega Tallinnasse kolida?

Eelmisel nädalal pöörasin tähelepanu sellele, kuidas olemasolevate teadmiste ja oskustega lisasissetulekute võimalusi leida. Seadsin eesmärgiks teha 5 täiendavat tegevust, mida tavapäraselt ei tee. 

Otsustasin, et rahaliste edusammude ülevaate teen kuu lõpus, sest mitmete mu tööde ja tegemiste puhul on keeruline nädala kaupa tulu arvestada. Nägin seda, et kui endale niiviisi konkreetse eesmärgi sean, siis on igal juhul lihtsam sammudega edasi minna. 

Sel nädalal on tähelepanu all siis järgmised sammud. Nendest räägin siinses videos: 

Põhisissetuleku suurendamise puhul on esmased kaks sammu:

1) lisandväärtuse pakkumine

2) teavitamine

Mina loen oma põhisissetulekuks raamatumüüki ning lugejatega kohtumisi. Raamatumüük tähendab siis Heli Kirjastuse kaudu avaldatud teoseid. Nii neid, mida olen ise kirjutanud kui ka lihtsalt minu kirjastatud teoseid. 

Paberraamatuid müüvad Apollo ja Rahva Raamat ning samuti saab neid tellida mu kirjastuse kodulehelt. Aegajalt saab minu käest otse ikka ka. 

E-raamatud on müügil Eesti Digiraamatute Keskuse kaudu.


Lisandväärtuse pakkumise puhul tuleks välja uurida, mida su kliendid soovivad. 

Mis on see, mida nad senistele toodetele lisaks soovivad? 

Mis aitaks seniseid paremini kasutada?  

Milliseid tooteid saaks omavahel koos pakkuda? 

Just sel moel sai minu jaoks hoo sisse romantiliste lühiromaanide sari "Mõni õhtu romatikat". Nimelt mõtlesin seda kirjutada 2017a jooksul. Neile raamatutele tekkis aga nii palju fänne, et nüüd on kirjutamisel juba selle sarja 15.raamat. 

Samuti sai karupoeg Lukas endale nii juturaamatu, täheraamatu, tähevihiku, lugemispäeviku, tähestiku ja noodivihiku. Just seepärast, et kuna juturaamatus "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" oli olulisel kohal muusika, siis oli väga loogiline, et on olemas ka Lukase noodivihik. Täheraamatust õpitud tähti on tähevihikus kohe hea harjutada. 

Sel nädalal on aga minu eesmärgiks mõelda, kuidas ja millist lisandväärtust saan veel oma kirjastuse lugejatele pakkuda. Eks jägmisel nädalal jagan siis seda, mida välja mõtlesin. Kui sul ka lugejana on ettepanekuid, siis võid neid minuga jagada. Arvata võib, et ega ma ise kõige peale ei tulegi. 


Teavitamine on teema, mille vajadust õppisin pika aja jooksul. Enne esimese raamatu ilmumist arvasin, et kui sul on üks avaldatud raamat, siis kõik teavad sellest. Nüüd, 30 raamatu autorina tean, et tuleb teha päris palju teavitustööd, et info uuest raamatust kuhugi jõuaks. 

Teavitamise teemal tegin juba selle liigutuse, et panin FB lehel Heli Künnapase looming üles teate, et mind võib lugejatega kohtuma kutsuda. Ma ei saa tulla kohtadesse, kus on vaja vaktsineeritust, aga olemas on läbipõdemise tõend, nii et kus sellest piisab, sinna saan minna/tulla. 

Raamatuid olen kirjutanud lastest täiskasvanuteni, nii et kohtumistel olen käinud lasteaedades, koolides ja raamatukogudes. Need on ka kohad, kuhu olen jätkuvalt valmis minema. 

Ka teavitamise teemal on minu jaoks sel nädalal ülesanne teha teavitustööd viisidel, mida tavapäraselt ei kasuta ning mis võiks kaasa tuua põhisissetuleku kasvamise ehk raamatumüügi suurenemise ning suurema arvu lugejatega kohtumisi.

*** 

Sellised on minu mõtted ja sammud sel nädalal. 

Millised on sinu viisid põhisissetuleku suurendamiseks? 

Sel nädalal jätkan siis eelmise nädala tegevustega ning mõtlen välja, kuidas selle nädala eesmärke täita. Järgmisel teisipäeval kirjutan-räägin taas. 

Kohtumiseni!

 

Samal teemal 

19.01.2022 #1 Kuidas Heli kogub 30 000€, et 5 lapsega Tallinnasse kolida?

25.01.2022 #2 Teadmised ja oskused

1.02.2022 #3 Põhisissetuleku suurendamine

16.02.2022 #4 Müü asju!

24.03.2022 #5 Ole kättesaadav!  

7.04.2022 Miks tahab maakas linnas elada? Linna- ja maaelu plussid lasterikka pere jaoks

10.04.2022 Heli müüb asju - mida saad praegu Heli käest osta?

11.04.2022 #6 Mis on mu väärtus? 

***

Foto autor Triin Künnapas 
Mina olen Heli Künnapas (39), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 10a, 9a, 7a ja 3 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  

Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu matrjalid


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar