neljapäev, 3. veebruar 2022

Miks juhtuvad kõige hullemad asjad siis, kui sa neid kõige rohkem kardad?

Kas oled märganud, et kõige hullemad asjad juhtuvad siis, kui ... sa neid ootad. Ehk et see, millele mõtled, see juhtub lõpuks nagunii. Siis on hea öelda, et "nojah, ma ju teadsin, et see tuleb!" Seejärel on hea endale tunnustavalt õlale patsutada, sest oskasid seda ebaõnnestumist ette näha.

Hullude asjade juhtumist soodustab veel see, kui sa tead, et sa ei saaks nendega hakkama. Mõne asja puhul on hullemaid aegu, mil need juhtuda saavad. Ajad, mil kardad veelgi rohkem, et äkki need hirmud saavadki teoks, sest tead, et sul pole vaimseid või füüsilisi ressursse, et olukorda lahendada.

Miks juhtuvad kõige hullemad asjad siis, kui sa neid kõige rohkem kardada? 

Kõige lihtsam vastus on- ise sa küsisid! 

Kui millelegi järjepidevalt mõelda, siis võid kindel olla, et ühel päeval see juhtub. Sinu hirm ja ootus, et mingi konkreetne hull asi juhtub, on nagu teele saadetud sõnum, millega seda kogemust küsid.  

Mis siis juhtub, kui midagi hullu juhtub? 

Siis tuleb hakkama saada. Minu kogemus on, et hirmsad kogemused on hullemad siis, kui nad veel juhtunud pole (rääkides ikka lahendatavatest teemadest, mitte lõplikest, mille puhul tõesti enam midagi teha ei saa). 

Kui midagi on juba juhtunud, siis tuleb hakkama saada. Siis tuleb olukorraga tegeleda. Leida lahendusi ja abi. Tihtilugu on see kõik loogilisem, lihtsam ja lähemal, kui eelnevatelt kartmisele kulutatud minutitel tundus. 

Mida kardetud juhtumid sinuga teevad? 


Kehtib vana ütlus: kõik, mis ei tapa, teeb tugevamaks. Ja nii ongi. Iga kogemusega saame mingil viisil tugevamaks. Selleks, et ... olla valmis veelgi hullemaks. Iga keeruline kogemus valmistab meid järgmisteks keerulisteks kogemusteks. 

Lõppkokkuvõtteks on see kõik millekski hea. Mõne inimese puhul tundub, et tal on võime keerulisemate juhtumitega toime tulla. Praktikas tähendab see ilmselt, et sellisel inimesel on olnud võimalus rohkem ja tihemini keeruliste olukordadega tegeleda ning sellega kasvatada oma oskust ja jõudu keeruliste olukordadega tegeleda. 

Minu üks lemmikuid enesearengu õpetajaid Jim Rohn ütleb, et: 

"Ära soovi head ilma, vaid soovi, et sa oleksid igaks ilmaks valmis!"

Mõttetu oleks loota, et suvi kestab igavesti (või noh- kes loodaks, et sajakraadine suvi üldse tuleks????). Samas ei jää ka vihm kunagi sadama. Ilma vihmata oleks ka jällegi kurb. Nii et kõik on vajalik, lihtsalt paremini jäävad ellu need, kes saavad hakkama ka siis, kui mõni aeg jääb liiga kauaks kestma. 

Kes aga sellega hakkama saavad, võivad lihtsamal ajal mõnusalt õitseda, samas, kui mõne teise jaoks see lihtsam aeg tundub ikka veel väga keeruline. 

Soovin sullegi tarkust, et keerulistest kogemustest ja keerulistel aegadel koguda kogemusi ning mitte kulutada aega oodates halbu hetki oma elus, sest ... need tulevad nagunii ning nende saabudes saad hakkama paremini, kui oma hirmudes tegelikult arvata oskaksid.

***

Foto autor Triin Künnapas 
Mina olen Heli Künnapas (39), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 10a, 9a, 7a ja 3 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  

Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu matrjalid


 

2 kommentaari:

  1. Ma mõtlen iga jumala hommik, lõuna ja õhtu, kuidas ma alates 01.07.2022 maksan omale 5000€ kuus palka. Ootan põnevusega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõlab väljakutsuvalt.
      Mis su senine plaan on?
      Miks just sellest kuupäevast, kui saladus pole?

      Kustuta