esmaspäev, 11. aprill 2022

Isiklik väljakutse #6 - kuidas Heli teenib 30 000€ : mis mu väärtus on?

Jätkub isiklik väljakutse, mille eesmärk on lisateenistuse ning põhisissetuleku suurendamise kaudu TEENIDA sügiseks 30 000€. Linnaeluks. Selleks, mis linnas nii head on, kirjutasin postituses: Miks tahab maakas linnas elada? Linna - ja maaelu plussid lasterikka pere jaoks

Täna pole otseselt juttu konkreetsetest sammudest, vaid sellest, mis mõjutab otseselt seda, kui palju oleme võimelised raha teenima. Ehk minu väärtus! Seda siis esiteks selles mõttes, et mida ma rahaliselt väärt olen ja teiseks, et kuidas ma ise tunnen, et milline mu väärtus on. 

Miks minu jaoks see küsimus üldse kerkis? 

1) olen nüüd kasutanud programmi MyFinancier (kirjutan sellest varsti pikemalt). See on hea programm, mille kaudu ühest kohast korraga näha, mis kõigil mu pangakontodel toimub (ühes kohas korraga). Samuti saab sinna lisada info kõigi oma varade ja kohustuste kohta. Kõige väärtuslikum info minu jaoks oli leht: NETOVÄÄRTUS. Just sealt nägingi ilusti must-valgelt, et mis minu netoväärtus hetkel on (p.s. kui tahaksid ka seda programmi katsetada, siis vaata lehelt SOODUSKOODID, et kuidas saaksid seda soodsamalt teha). 

2) MTÜ Naisinvestorite Klubi FB lehel küsis Kristi Saare minu väljakutsest rääkiva postituse all, et miks ma ütlen, et KOGUN selle raha, mitte et ma TEENIN vajaliku summa. 

No ja nii see probleem üles kerkiski ja pidin teemale sügavuti mõtlema hakkama. See on hea näide, et mingil teemal järgmisele tasemele liikumiseks pole vaja mitmetunnist mentordamist, vaid aitab ühest õigest küsimusest, mis paneb asjad liikuma.  

Minu seekordne mõtisklus on üleval siin: 

Sel nädalal tuligi mul vaadata sügavuti enda uskumustesse, et mida ma enda ja oma võimete kohta usun. Teiseks aga ka kontrollida, millist sõnavara enda ja oma võimete kohta kasutan. 

Olen viimaste 5-6 aastaga teinud väga suure töö sel teemal, et mida ma usun raha ning enda võimete kohta. Ilmselt on aga praegu kätte jõudmas uus tasand, millele jõudmiseks tuleb veel mingid vanad mustrid läbi käia ja neist läbi murda. 

Miks ma siis kasutasin sõna KOGUMA, mitte TEENIMA?

1) pärast personalijuhi ametikohalt lapsehoolduspuhkusele jäämist olen pidanud enamus aega kõigi oma tegemiste suhtes alati ennast kaitsma ja selgitama, et ma tõesti teenin raha! Teen seda, mis mulle meeldib - kirjutan, räägin jms ning saan selle eest raha. Tean, et paljude jaoks on see normaalne, aga samas on mu ümber ilmselt olnud piidavalt inimesi, kelle arvates see pole normaalne olnud. Sellest ongi ilmselt tekkinud see alateadlik hirm otse välja öelda, et ma teen tööd, mida oskan ja saan selle eest tasu, sest on inimesi, kelle jaoks see on piisavalt väärtuslik, et selle eest maksata. 

Peale selle olen suure osa oma tegemistest ja töödest teinud laste kõrvalt. Tihti kuulen, et kuidas laste kõrvalt on võimalik asju teha. Jah, kõike ei saagi. Aga samas on tekkinud seega ka tunne, et kui mul niiviisi tulevad tööd välja, siis ilmselt pole need piisavalt keerulised ja olulised. 

2) 5 lähima inimese rahauskumused - vana tõde, et meie uskumusi mõjutavad inimesed, kes on meie läheduses. Need ei pea ilmselt isegi olema positiivsed inimesed, aga need, kellega on tihedam suhtlus. Taaskord jõuame tagasi selleni, et ringkonnad, kus olen liikunud, ilmselt koosnevad inimestest, kes ei väärtusta seda, mida ma teen.

3) KOGUMINE on turvalisem sõna kui TEENIMINE- koguda suudavad kõik. See on selline, mis on kõigile võimalik. See ongi kuidagi ebakindel sõna. Teenima ongi julge ja enesekindel sõna. Selle väljaütlemine nõuab, et ma ise usuksin, et ma olen võimeline teenima mõne kuuga 30 000€. Täna ma olen kindel, et olen selleks võimeline. Samal ajal olen näinud, kui kiiresti kõik võib muutuda ...raamatumüük langeda jne. Ju see kõik on tekitanud ikkagi ebakindluse. Täna aga ütlen välja, et mu väljakutse on TEENIDA 30 000€.

Kokkuvõtlikult tulen tagasi netoväärtuse juurde. Netoväärtuse hindamisel pole oluline, et oleks ainult plussid. Netoväärtuse hindamisel pannakse plussid ja miinused kokku ning oluline on tulemus. Seega on ka minu puhul tähtis, et suudaksin negatiivse kõrvale jätta ning positiivsele keskenduda. 

Sõnavarale mõtlemine on ülimalt oluline. 

Tuleb mõelda, mida enda kohta räägin ja ütlen. 

Minu järgmised sammud: 

1) elu esimeses mastermind grupis osalemine koos teiste naisinvestoritega

2) jätkan rahatarkuse podcastide kuulamisega

3) loen taaskord tempokamalt rahatarkuse raamatuid. Nendest kirjutan kokkuvõtteid siia: Kuidas ma 100 raamatu lugemisega külluseni jõuan.   

4) leian ostjad viimastele ukrainakeelsetele lasteraamatutele "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks". 

5) saadan koolidele-raamatukogudele info, et aprillis ja mais saab mind veel kohtuma kutsuda. 

6) jätkan FB marketplace´s asjade müümist ning kuulutuste uuendamist. 

Sellised mõtted ja sammud seekord. Praegu tuleb uusi mõtteid kuidagi iga päev. Ilmselt on õige, et kui hakkad teemaga rohkem tegelema ja aktiivselt panustad, siis hakkavad asjad liikuma.   

Samal teemal:

19.01.2022 #1 Kuidas Heli kogub 30 000€, et 5 lapsega Tallinnasse kolida?

25.01.2022 #2 Teadmised ja oskused

1.02.2022 #3 Põhisissetuleku suurendamine

16.02.2022 #4 Müü asju!

24.03.2022 #5 Ole kättesaadav!  

7.04.2022 Miks tahab maakas linnas elada? Linna- ja maaelu plussid lasterikka pere jaoks

10.04.2022 Heli müüb asju - mida saad praegu Heli käest osta?

11.04.2022 #6 Mis on mu väärtus? 


***



 
Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 9a, 7a ja 3 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu matrjalid



 

1 kommentaar:

  1. Teenimine vs kogumine? Minu jaoks oli sõna "koguma" igati loogiline, sest koguda saab ainult seda, mis on enne teenitud. Sain aru, et on plaan panna kõrvale 30 000, seega arvasin, et teenitakse rohkem - elama peab ju ka.

    VastaKustuta