kolmapäev, 13. aprill 2022

Kuidas Myfinancier mu rahakotist kõik tšekid ära kaotas?

Jätkuvalt räägime rahast. 

Rahaasjade korrastamisel on üks esimene teema, et tuleb aru saada, kuhu su raha läheb. Kõige lihtsam viis selleks on mingi aeg tšekke koguda. Õigemini - mitte lihtsalt koguda, vaid need ka tabelisse kanda ning kulugruppideks jagada. 

Mina olen seda meetodit kasutanud just rahakriitilisematel aegadel. Viimase veidi rohkem kui poole aasta jooksul olen oma elukorralduse täieliku muutuse tõttu pidanud ka rahaasjad täitsa uuele süsteemile üle viima. See tähendab, et on olnud rahakriitiline aeg- ehk periood, kus asjad muutuvad, vana laguneb ning tuleb luua uus süsteem. 

Järelikult alustasin taas ka tšekimajandust, et mõista, millised on minu uue elukorralduse kulud. Tulude mõttes on lihtsam, kuna need laekuvad enamasti pangakontole ning seal väga segadust pole.  

Reaalsus oli aga see, et kuna ka kõigil teistel teemadel on kriitiline aeg olnud, siis tšekkide tabelisse kandmine lükkus muudkui edasi. Nii oli mul hunnik tšekke ja ... tühi tabel. Aga kindel teadmine, et ühel päeval ma laon oma tšekid tabelisse ... millalgi ... 

Siis aga tutvustas Myfinancieri asutaja ja looja Kadri Mäsak mulle elupäästvat süsteem, mis aitas rahaasjad kiiremini korda saada. Lihtsustatult öeldes on Myfinancier su digitaalne rahakott ning eelarvetabel.

Nagu öeldud, olen oma rahasjadel ikka pikalt silma peal hoidnud, kuid püüdsin seda veelgi täpsemaks viia. See aga tähendas, et tekitasin endale lihtsalt stressi, sest tabelisse kandmata tšekkide hunnik lihtsalt kasvas. 

Myfinancier tegi mu kõige rõõmsamaks sellega, et sain selle lehe siduda oma erinevate pangakontodega. See tähendab, et pangakaardiga makstes, ülekandeid tehes või summasid vastu võttes liiguvad kõik need kanded otse programmi. Mina pean vaid ühe lehekülje lahti tegema ja näen, mis mu rahadega on toimunud. 

Ridade kaupa saan täpsemalt sildi külge panna, et mis kulu või tulu mingi kanne on. Samuti saab luua reegleid, et programm juba tunneks ära, millise rea alla miski lisada. 

Myfinancieri kasutama hakates oli minu esimene mure, et kas tšekkide järgi saan erinevad kanded ka osadeks teha ning kirja panna, et milline osa toidupoe arvest läks toidule, milline lemmikloomadele ning mis majapidamistarvetele. Kadri Mäsak ütles, et tema enam nii täpseks ei lähekski, sest see kulutab aega ja tšekkide lahtikirjutamisele kulunud ajaga saaks midagi paremat teha. Ma olin kindel, et ikka tahan seda tööd teha. Jah, programmis saab sedasi read lahti kirjutada. Ei, ma ei tee seda enam. Kadril oli õigus- kui suur pilt on nii hästi olemas, siis ei ole enam tõesti vahet, milline osa täpsemalt majapidamisele läks ja mis lemmikloomadele jne. Ühes kohas koos on andmetest ikkagi parem ülevaade kui varem.  

Minu lemmikkoht selles programmis on netoväärtus. Jah, ma tean ja olen alati pidanud tabeleid selle kohta, et millised on minu varad ja kohustused. Myfinancieri programmis aga on jällegi kõik ühes kohas niiviisi koos, et saab täpselt näha, kui palju ma päriselt väärt olen ning selle kohta ka graafiku luua. 

Mõne liigutusega saab programmi lisada päris mitme aasta info, nii et hea on pikema aja jooksul liikumisi ja muutusi näha.  

Paketti saab lisada ka mitu kasutajat, mis tähendab, et pere kõigil liikmetel on ühest kohast ülevaade rahaasjadest olemas. 

Mugavalt saab luua ka eelarve, kuhu kirja panna, millise kulurea jaoks kui palju võib kuu jooksul raha kasutada. 

Minu jaoks oli oluline ka turvalisuse küsimus ja tänaseks olen saanud kinnituse, et minu rahaasjad ning info on selles programmis kaitstud ning turvatud. 

Myfinancieri eestvedaja Kadri Mäsak teeb juba 21.aprillil ka tasuta webinari, nii et kui kohe veel prgorammi kallale ei julge või taha minna, siis tule niisama rahatarkust kuulama. Webinarile saad registreeruda siin: Mis on rahatarkus ja kuidas sina saad jõuda finantsvabaduseni?

Kui sulle tundub, et My Financier võiks olla programm, mida tahad proovida, siis on mul hea uudis: minu lehe jälgijana saad soodustust!  Sooduskoodiga HELIK2P3 saad aastaks põhi- või kuldpaketi 15% soodsamalt. Hinnakirja ning täpsema info leiad siit: Myfinancier.

Programmi kasutajate jaoks on olemas ka kinnine FB grupp, mis tähendab, et kiired küsimused või muidu rahateemalised arutelud saavad üheskoos mõnusalt vastused. 

Kuna ma siiani olen sellest programmist väga vaimustunud, siis ilmselt kuulete mõne aja pärast sellest veel. Liitumisest saad igal ajal loobuda, nii et ma soojalt soovitan proovida, kas saad Myfinancieri abil oma rahaasjadest parema ülevaate. 

Minu puhul aga ongi nüüd nii, et tšekke ma enam ei korja ning kohalikud poemüüjad, kes on harjunud, et ma alati tšekki tahan, on nüüd veidi segaduses. 

 

Samal teemal:

19.01.2022 #1 Kuidas Heli kogub 30 000€, et 5 lapsega Tallinnasse kolida?

25.01.2022 #2 Teadmised ja oskused

1.02.2022 #3 Põhisissetuleku suurendamine

16.02.2022 #4 Müü asju!

24.03.2022 #5 Ole kättesaadav!  

7.04.2022 Miks tahab maakas linnas elada? Linna- ja maaelu plussid lasterikka pere jaoks

10.04.2022 Heli müüb asju - mida saad praegu Heli käest osta?

11.04.2022 #6 Mis on mu väärtus?  

 

***



 
Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 9a, 7a ja 3 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu matrjalid



 

2 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Sa võid katsetada, palju tahad, aga ma ei ole nõus sinuga lahutusega seotud teemasid avalikult arutama. See ei ole meie lastele kuidagi kasulik ja minu jaoks on nad olulised. Palun lõpeta mu blogis ja mujal selliste kommentaaride jätmine ja arutame asju seal, kus on õige koht. Soovi korral lisalugemist:
      http://minuiluselumaal.blogspot.com/2020/12/jah-me-lahutame-oma-abielu.html

      Kustuta