reede, 28. veebruar 2020

Kuidas me lastega Tallinnas maali sisse saime?

Koolivaheaeg läheb alati kiiremini kui kõik teised nädalad... mis ometigi ka kiiresti mööduvad.

Viimasel ajal olen aga püüdnud laste vaheaegadesse mahutada ühe retke Tallinnasse.

Päris mõnusa ekstreemse kogemuse said lapsed seekord trammisõiduga. Meie jäime küll hätta sellega, et ühe pangakaardiga sai osta vaid ühe pileti. Või noh, me ei suutnud aru saada, kuidas rohkem osta. Nii otsisimegi välja erinevad pangakaardid, et saaks mitu piletit. Tagasi tulles lugesime välja, et kuna ma olin kuni 3-aastase lapse saatja, siis mul polnudki piletit vaja.

Enne retke teatasin lastele, et me läheme näitusele. Teadsin, et seal on liikuvad maalid, aga... tegelikult polnud mul endal ka õrna aimugi, kuidas see asi välja näeb.

Monet2klimt on multimeedia kunstinäitus. Koolivaheajal on lastele sissepääs tasuta!!! Sooja joogi saab ka veel kaasa.

Asi nägi välja nii, et astusime ühte suurde ruumi, kus näitus käis kogu aeg. Nii võid sisse ja välja astuda siis, kui ise tahad. Näituse kestab 45 minutit. Siis hakkab kõik korduma. Toole nähes hakkasin kartma, et kas ikka jõuame kõik seal vastu pidada. Ma millegi pärast enne arvasin, et seal tuleb ringi liikuda. Aga istusime maha ja... kõik olid lummatud.

Jah, pisike Johanna ja ka Christian läksid varsti veidi jalutama. Näituse treilerist on näha, et pidevalt olid ka põrandal ägedad pildid, nii et lastele väga meeldis neid katsuda. Või mööda seinaääri käia, sest seintel jooksid ka kogu aeg pildid.

Muusika ja liikuvad maalid olid tõesti väga efektsed. Lastel läks silm särama, kui tulid tuttavamad klassikalise muusika lood. Ümberringi jooksvaid maale vahtisid kogu aeg päranisilmi.

Kui kordama hakkas, siis vaatasime algust veel uuesti. Kuigi Johannal oli teine uni täitsa magamata, siis pidas tema ka väga ilusti vastu.

Monet2klimt on väga hea viis lastele maalikunstist esimesed elamused anda. Isegi kui see eesmärk pole, siis väga hea meelelahutus on see igatahes. Ja seda kogu perele.

Nagu öeldud, koolivaheajal on see lastele ka tasuta, nii et soovitan soojalt! 



***
Foto autor Triin Künnapas
Mina olen Heli Künnapas (37), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja  poliitikust ema viiele lapsele (11a, 9a, 7a, 5a ja 1,5 a).  

Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 21 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad" jne- see oli minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldasin ühe romantilise jutustuse üle kuu).
Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagreid. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar