kolmapäev, 24. august 2022

Kuidas saaksid ENÜ noortekirjanduse online raamatuklubis osaleda?

Koroonaaeg tõi ikka häid asju ka. Nimelt suurenes võimalus üle Eesti koostööd teha, sest enam ei pidanud kaugema nurga mehed/naised alati kõikjale kohale sõitma, vaid online kohtumised muutusid normaalseteks. Sa polnud enam laisk või hoolimatu, kui tahtsid kohtumisel online´s osaleda.

See oli ka ilmselt põhjus, miks noortekirjanduse online raamatuklubi sai sündida. ENÜ (Eesti Noorterkirjanduse Ühing) sai aktiivsete noortekirjanike ja raamatukogutöötajate poolt loodud, et populariseerida noortekirjandust, mis muidu laste- ja täiskasvanute kirjanduse vahel kippus vaeslapse rolli jääma.  



Uus hooaeg läks aktiivselt juba nüüd käima! Nimelt on septembrikuu kohtumise raamatu juba välja valitud. Selleks toimus hääletus ENÜ FB lehel. Noortekirjanduse raamatuklubi septembrikuu raamat on minu "Mälestusteta suvi" 1.osa. Kes veel ei tea, siis ilmunud on ka 2.osa, seega ei pea kartma, et alustad sarja, aga edasi lugeda ei saa. Olen väga tänulik kõigile, kes kahe osa vahele jäänud 2 aasta jooksul ilusti ootasid ja mind aegajalt nügisid, et ma ikka raamatu valmis kirjutaksin. 

Raamatuklubi toimub 4.septembril kell 20 zoomis. Link on olemas ürituse FB lehel siin.

Online raamatuklubis saavad kõik osalised siis rääkida oma muljeid, mis raamatu lugemisel tekkisid. Samas kuulata ka, et mida teised arvavad. Praegu on ilusti aega, et raamat läbi lugeda. 

Kuigi praegu räägin enda raamatust, siis raamatuklubi läheb järjepidevalt edasi. See tähendab, et iga kuu algul ilmub ENÜ FB lehele hääletus, kus saab kolme noorteraamatu vahel valida. Seejärel valitakse võitja ning kõigil on paar nädalat aega, et teos läbi lugeda. 

Online raamatuklubi kohtumine on iga kuu esimesel pühapäeval kell 20 zoomis.  

Nüüd pole enam mingit vabandust, et ei saa, ega jõua raamatuklubisse. See tuleb sulle koju kätte, nii et osale ainult. 

Alles hiljuti uurisin ühe artikli jaoks täpsemalt kirjandusteraapia ehk biblioteraapia teemat. Selle käigus sain selgeks, et lugemine mõjub teraapiliselt ka ilma juhendajata siis, kui süvened, loetu üle arutled ja mõtiskled, kas ja kuidas see sind puudutab. Eriti oluline on ka, et millised tunded tekivad. Tasub alati lahti mõelda, et milline osa raamatust ja miks sinus tundeid tekitas. Selle kaudu võid enda kohta midagi põnevat avastada. 

Raamatuklubi aga ongi hea koht, kus koos teistega mõista, mida üks või teine teos võiks tähendada. Nii et tule ja panen ennast kirja septembrikuu online raamatuklubisse, kuid jäta meelde ka, et iga järgmise kuu esimesel pühapäeval on see võimalus üha uuesti ja uuesti. 

Kohtumiseni!

 

***

Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 10a, 8a ja 4 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 


Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Selles grupis on ka info minu läbiviidavate koolituste kohta. Enesearenguga seotud teemadel olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar