kolmapäev, 4. august 2021

Suunamudimise august: jaluta mõtete mõtlemise jalutuskäike!

Ilmselt pole kellegi jaoks saladus, et jalutamine on hea viis mõtted selgeks mõelda. Samas on erinev tulemus sellel, kui jalutad lihtsalt sportimiseks või mõtete selgeks mõtlemiseks. Sammude-jalutamine võib käia kõikjal. Mõtete mõtlemise jalutamiseks tasub valida rahulikum koht. 

Minu suurimad lemmikud on mererand, vaikne külatee või metsarada. Ajaks on minu jaoks sobilik aeg õhtu, mil teised kõik juba magavad. Hommikuinimeste jaoks sobiks ilmselt ka hommik ... aga seda ma ei tea, sest nende hulka ma ei kuulu.

Mõtete mõtlemise jalutuskäigule mina lapsi, ega enamasti ka koera koera kaasa ei võta. See on vaid iseenda ja ümbritseva kuulamise aeg. 

Mõtete mõtlemise jalutuskäigule tasub kaasa võtta paber ja pliiats. Kui head mõtted hakkavad voolama, siis tundub, et koju jõudes on aega need kõik kirja panna. Fakt on see, et kui maandud igapäevasesse keskkonda, siis tulevad peale igapäevasemad mõtted ning looval jalutuskäigul leitud uued ideed kaovad. Ma ei soovita sul seda katsetama hakata, sest nii kaotad hulga häid mõtteid, mille eest juba jalutanud oled. Lihtsam on paber ja pliiats taskusse pista, mitte samade mõtete eest uuesti jalutama hakata. 

Rääkimata sellest, et samu häid mõtteid sa ilmselt tagasi ei saa, sest kui sina neid kohe esimesel korral ära ei napsanud, siis nad lähevad kellegi teise juurde, kes need kohe ellu rakendab. 

Nii et võta nüüd ette üks mõnus rahulik jalutuskäik ja pane samal ajal kirja kõik head mõtted, mis tulevad. Pärast on aega neid sorteerida või mõelda, mida ja kus kasutad. 

 p.s. sammulugeja jäta ikka käele ja nii saad samal ajal ka sammud käis. Uskumatult stressivabalt.

***

Suunamudimise august on mu isiklik väljakutse, mille raames mõtisklen iga päev ühel enesearenguga seotud teemal. Jagan neid mõtteid oma FB grupis Lugedes rikkaks (ense- ja ajajuhtimine). Eesmärk on augustikuu lõpuks selgemaks saada, et kas olen oma eluga õigel teel ning vajadusel liikumissuunda veidi mudida. 

Eelmised postitused sel teemal leiad siit: 

2.08 - Kuidas ja kuhu sa augustiks koos minuga oma elu saad pöörata? 

3.08 - Suunamudimise august: kelleks sa jaguned?  

 

***

Foto autor Triin Künnapas
Mina olen Heli Künnapas (39), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (12a, 10a, 9a, 7a ja 2 a).  

Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 20 raamatu (sealhulgas menukas noorteraamat ,,Mälestusteta suvi" ja romantilised lühiromaanid ,,Valss Pärnu rannaliival", ,,Helisevad ööd saarel" jne- see oli minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldasin ühe romantilise jutustuse üle kuu).
 
Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Eriline tähelepanu on noorteraamatutel ning ajaviitekirjandusel. Suviti korraldan lastelaagreid. 
 
Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar