reede, 29. juuli 2016

Õnnelik mees tahab lõhkuda ja laamendada

Sel nädalal sai taas selgeks mehe õnne valem (vähemalt meie majas): tuleb lasta tal lõhkuda ja laamendada nii palju, kui soovib!

Ehk siis lastelaager ja pulmad tehtud ning elu taas elamise lainel. Nii algas taas remont. Meie eelmistest remontidest saad lugeda siit: 5 aastat elu omas kodus.

Herlend sügeles juba enne pulmi, et tahaks teist korrust puhastama hakata, aga ma ei lubanud tal poolikult alustada ühtegi tööd, mida enne pulmi lõpetada ei jõua. Nii ta siis niheles ja kiunus, aga teise korruse jättis puutumata.

Kuna meie esiklaps Mathias läheb sügisel kooli, tahtsime talle selleks ajaks oma toa valmis saada. Kuna maja esimesel korrusel on kasutatavaid ruume umbes 100 m2 ja seega jätkub seda vaid 2 toa ja köögi jaoks, siis lastetoad peavad mahtuma teisele korrusele. Teise korruse ehitamiseks on vaja aga esimene korrus korda teha. Lastetuba on viimane, mis all korrusel on renoveerimata (kuigi 2011a enne sissekolimist sai tehtud kiirremont). Kuni selle toa laed ja põrandada ja seinad paigas pole, nii kaua ei saa ka teist korrust teha.

Nii hakkaski ükspäev lõbutsemine pihta ja Herlend hakkas nautlema:

Mulda ja laelaudu vedas teiselt korruselt alla. Lastetoaga tuleb praegu teha suht samad tegevused, mis eelmisel kevadel elutoas sai tehtud: Remont elutoas.

Lapsed võtsid tegevusest loomulikult hoogsalt osa... omal moel:

Lõhkumise ja laamendamise järgmise osana kolisime kõik lapsed meie tuppa magama. Nonii- nüüd elamegi nii, et 25 m2 peale peab 6 inimest magama mahtuma. Kusjuures, lapsed teatasid, et nad on nii õnnelikud, et saavad meie toas magada ja tahaksid, et see nii jääkski.

Ahaaaa.... selle jaoks me ju ehitamegi veel lisaruume....

Lõbu läks edasi nii:

Kui tapeet oli maha võetud ja Herlend hakkas seinast saepuruplaati maha võtma, siis hakkasime tulevikule mõtlema: kas meil põrandalaua toorikut üldse on? Oli küll. Nii tõingi kohe samal õhtul Herlendi vanemate juurest käru, Herlend ladus lauatoorikute koorma peale ning mina sõitsin järgmisel hommikul saekaatrisse. Kuna koorem oli taas... ebaviisakalt suur, siis sõitsin.... viisakalt vaikselt. Kohale jõudsin.

Kuna suvel nad saekaatris okaspuud kuivatisse ei saada (või mingi teema oli sellega), siis ei lubatud mulle mingit aega, et millal meie lauad kuivatatud saab. Hööveldamiseks oleks aega küll, kuid kuivatiga peab ootama.

Ega teoreetiliselt sellega väga kiire polegi, sest enne on vaja kõik muld 2.korruselt ära vedada, seinad lõpuni puhtaks saada, seinad puhtaks lihvida, laelauad lihvida ja värvida (lakkida?), põrand üles võtta, põrandalt tsement-muld-jms ära vedada, põrand soojustada, elektri- ja keskkütte juhtmed paika panna jne.

Nii et taas on sõda kodutalus (mida muud tähendab remont majas, kus samal ajal sees elatakse).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar