kolmapäev, 7. september 2022

Kelle mure on, et mu lapsed kooli saaksid?

Ma ikka täiega naudin seda linnaelu romantikat. 

Suurematel lastel hakkab koolipäev 15 minuti pärast, aga mul juba tööasjad lahti ja täitsa arvuti taga. Lapsed koolis. Ja ma ei käinud kusagil. 

See on niiiiii äge!!!! 

Täna hommikul siis taas boltisime. Eile ka. Üks retk läks mulle maksma 4.30€. Selle raha eest sain auto kasutamise, kütuse, parkimise, endale tööaja ning lastele turvalise koolitee. Ei ole palju. 

Lähiajal ikka plaanis lapsed bussiliiklusega tuttavaks teha, aga praegused vabad hetked on läinud kohtu elatisevaidluse materjalide kirjutamisele, nii et oma elu vahepeal elamata. Aga no nüüd saab see ka korda. Praegu on minu jaoks ilgelt suur töövõit juba see, kui lapsed saavad ilma minuta kooli, vahet pole, mis see maksab. Ja nagu välja tõin, siis ise sõites ei tuleks mitte kuidagi odavam. Eriti kuna ma sõidaksin ju tagasi ka, kuid Bolti auto seda ei tee. 

Kepslen siin nüüd töövõidu üle rõõmustamise pärast. 

Kelle mure siis on, et mu lapsed kooli saaksid? No ma ei tea, minu mure see enam pole. Võimalusi on palju, nii et tuleb lihtsalt valida, mitte muretseda. Ja isegi kui mind kodus poleks, saaksid nad kooli. Kas te saate sellest aru!!!???!!!

Ilmselt need, kel alati need võimalused olemas olnud, et saa üldse aru, millest ma siin täna räägin. Aga seda ülisuurt kergendust mõistavad need, kelle lapsed sõltuvad sellest, kas: 

- sul on auto olemas

- sul on auto korras

- autosse kütus ostetud

- kõik pereliikmed üheks ajaks valmis saadud (üks venitab, teised hilinevad)

- tee talvel valla poolt puhtaks lükatud

- enda osa teest talvel puhtaks roogitud

- sul pole tööd, ega ühtegi tööüritust samal ajal, kui pead lapsi kooli viima

- sa oled ise terve ja sõitmisvõimeline 

- ... jne

Kui üks neist punktidest lonkab, on kohe probleem ja lapsed ei jõua või jõuavad valeks ajaks kooli. 

Aga nüüd võin ma olla autota, kütuseta, töötav, tööüritusel, soovi korral isegi haige, lund mitte rookida jnejnejne. Võimalusi on küllaga. Sellest kõigest hoolimata oleks aga ikka keegi, kes mu lapsed kooli aitaks - bussijuht, Bolti autojuht ... Nad saaksid kooli!!!!

Peale selle on boltimine näiteks ülihea võimalus vanade tuttavatega kohtuda. Nagu eile. Lastel oli jutustamist kogu koolitee. 

See ... on ... äge!!! 

Väljakutse "Esimene kooliaasta Tallinnas" jätkub! 

***

Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 10a, 8a ja 4 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 


Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Selles grupis on ka info minu läbiviidavate koolituste kohta. Enesearenguga seotud teemadel olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.

2 kommentaari:

  1. Üksikemale on tõesti Bolt väga tänuväärne abimees. Ma ilmselt bolditaks lapsi huviringidesse ka siis kui mul load oleks. Aga vaadates sinu võimalike probleemide listi tekib küll selline mõnus kergenduse tunne, et "pole lube, pole probleeme" :)

    Tütre eelviimasel lasteaia aastal üritasin küll töisel koosolekul niimoodi osaleda, et jalutasin kõrvaklapid peas lasteaiast huviringi protsessi käigus kasvatajatele selgitades: "Ei ma ei rääkinud teiega..." - aga no liikluskasvatuse seisukohast ei olnud kõige parem lähenemine :) Seega sai järgneval aastal ikka bolti peale üle kolitud.

    Ma ei tea kas Tallinnas töötab aga HopKid rakenduse sõidujagamise teenus tundub olevat meiesugustele loodud. Mul kahjuks Pärnus pole õnnestunud leida ühtegi samal ajal oma last sõidutavat vanemat, kes minu oma ka punti võtaks aga hoian jooksvalt silma peal. See uus asi ka, võimalik, et üldse vähe juhte. Võimalik aga, et ei ole kõikidesse piirkondadesse jõudnud aga kui sa Tallinnas, siis ehk on väärt järele uurimist. Ehk siis tegemist ongi just laste sõidutamiseks mõeldud teenusega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on hea meel, et sain oma võimalike probleemide listiga su südant kergendada 😎 ega autoga on jah nii, et annab võimalusi, aga on ka kohustused. Mul suuremad lapsed nüüd mitu päeva ise bussiga koolis käinud ja ikka niiii mugav.

      Kustuta