neljapäev, 15. september 2022

Eelmise nädala Super-Ema-Hetk ja millised kolimisega seotud hirmud koheselt täide ei läinud?

Pool septembrit on tehtud. Järelikult projektist #1kooliaastaTallinnas on teha jäänud veel ... mõned ... kuud. Tehtav! Eks? 

Esimesed poolteist nädalat on olnud paikaloksutamise aeg. Tunniplaanid said tegelikult suht kiiresti korda. Mina vähemalt ei näe, et kusagil mingit logistamist veel oleks. Viimane, mis sai lastel kirja, oli üldklaver. Ühel lapsel on see tund reede pärastlõunal. Rääkisin tundi kokku leppides õpetajaga ka, et no laps ilmselt väsinud selleks ajaks ... siis aga tuli meelde, et eelmisel aastal samal ajal hakkasime Pärnu-Jaagupist alles Tallinna poole sõitma ning siis olid tal Tallinnas veel 3 tundi. See aeg tundub nii kaugel. Tahan selle aga meeles hoida, sest siis on hea teada, kui palju meie võimalused edasi arenenud on. 

Tänaseks on meil kõigil olemas ka kurikuulsad rohelised kaardikesed, millega kas või kogu linna tasuta läbi võime tuuritada. Laste unistus on sõita rongiga. Väiksematega sõitsime suuri oodates eile trammiga edasi tagasi. Eks ühel päeval lähme kõik koos rongiga niisama sõitma. Loodetavasti on rongidega sama lihtne tagasi tulla, nagu oli trammiga. Kui me kusagil tee ääres hiljem hääletame, siis teate, et ei leidnud tagasitee rongipeatust üles. 

Testitud sai ka, et kui lihtne on Tallinnas 4-aastasele lasteaiakohta saada. Tuli küsida. Oligi olemas. Johanna on uuest lasteaiast vaimustuses. Eks näis, kui kauaks seda jätkub. Lasteaia direktor hakkas rääkima, et peaksin lapsega lasteaiast positiivselt rääkima jne. Rahustasin ta maha, et Johanna on 5.laps, mis tähendab, et ma pole enam see vanem, kes lasteaias ka kõik ohukohad üles otsiks, vaid usaldan, et ilmselt ikka tegutsevad sealsed inimesed tõesti minu ja teiste laste heaks ning et lasteaeda on meil suhtumine hea. 

Jätkuvalt on kõige positiivsem üllatus meie koer Tinky. Tänaval käimist ikka peame veel harjutama, aga sellega saame ka hakkama. Ülejäänu osas on ta aga tõesti hästi hakkama saanud. Mängib õues meie enda ja naabrite lastega. Ei haugu kõigi möödujate peale. Kui ära oleme, ootab ilusti rahulikult toas. Ehmatab vaid ilgelt suurte paukude peale (millegi pärast ühel päeval, kui õues lugesin, siis käis mingi ilge pauk. Ümbritsevad majad on kõik alles!). Eks näis, kas see nii jätkub, aga esialgu igatahes tundub, et minu suurimad temaga seotud hirmud teoks ei saanud.  

Eelmise nädala Super-Ema-Hetk oli see, kui tegin lastele ahjus friikartuleid ja sügavkülmasaiakesi. Siiani lihtsalt pole ma lastega koos kunagi elanud kohas, kus oleks ahi, millega neid teha. Lapsed olid väga õnnelikud. Mulle meeldib samuti rohkem võimalusi omada. Kooliaegne toitlustuse teema on ka sobilik, sest jah, võingi õhtuti lihtsamalt hakkama saada, sest tean, et lapsed saavad päeval koolis korralikku ja tervislikku toitu. Kuigi eks eriti pärast Wildfit 90 läbimist meie enda külmkapp ka väga ebatervislik ei ole. 

Veel on tööd vaja teha õpikute ja töövihikute paberdamise ja kiletamisega. Eelmisel nädalal oli sellest täielik paus. Aur läks mujale. Aga ... väga ei anna vist enam venitada. Esimesel nädalal tegin mingi osa ära ja selle peal ma siis eelmise nädala sõitsin, kuid pole vist eriti õiglane, et lapsed peavad koolis pidevalt õpetajatele selgitama, et nende emal on suuremaid muresid ja olulisemaid töid kui mingid paberid ja kiled. Seega selle nädala plaani võiks need ka ikka mahtuda.

Jätkame matka! #1kooliaastaTallinnas 2.nädala lõpp paistab! 

***

Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 10a, 8a ja 4 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 


Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Selles grupis on ka info minu läbiviidavate koolituste kohta. Enesearenguga seotud teemadel olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.

2 kommentaari:

  1. Soovitan lastega nt Balti jaamast Ülemistele sõita, poes käia ja siis tagasi. Esiteks on see rongisõit tasuta, teiseks on kergem graafikut sättida, kui vahepeal ootamise ajal mdiagi teha on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh soovituse eest. Pean alustuseks välja uurima, kus me Balti jaama ning Ülemiste suhtes asume 😎 mingi peatus on meil siin suht lähedal. Pean uurima, kuhu peaks siit liikuma 🙂

      Kustuta