esmaspäev, 10. juuli 2017

Täielik ülevaade: kuidas läks raamatumüük juunikuus? Heli Kirjastuse edetabel.

Nagu teate, käisin reedel Pärnu Tre Raadio hommikuprogrammis külaliseks. Pikemalt kirjutan sellest mõnes järgmises postituses. Kui sa mind raadiost ei kuulnud, siis võid siit järgi kuulata: Heli Künnapas Pärnu Tre Raadio hommikuprogrammis 7.07.2017.

Muuhulgas tuli teemaks ka igivana teema: kas raamatumüügist elab ära? Ehk siis see rahakoti teema. Mul ei ole mingi probleem sellest rääkida, sest mida rohkem infot inimestel on, seda teadlikumalt saavad nad oma otsuseid teha.

Nii oli ka raadios mu otsekohene vastus: kui inimesed raamatuid ostavad, siis elab ära. Nii et see äraelamine oleneb sellest, mida kirjutad ja kuidas see vastu võetakse. Kui paljud arvavad, et olen juba praeguseks päris tuntud kirjanik, siis on jällegi ülimalt palju inimesi, kes mu kirjutatust ei tea midagi. Minu jaoks tähendab mõiste tuntud kirjanik sellest inimest, kelle avaldatud teose esimesed 1000 eksemplari müüakse läbi esimeste kuudega. Seega- mul on sinna veel minna küll.

Nüüd aga numbrite juurde. Selgitan kohe, et alati on raamatute müüginumbrid suuremad esimestel kuudel, sest siis ostavad raamatukogud ja tõelised fännid. Seega ei näita ühe kuu müüginumbrid raamatu üldist edukust, sest hilisematel müügikuudel on normaalne, et raamat müüb vähem. No ja läbimüüdud raamatuid näiteks üldse siin nimekirjas enam pole. Näiteks minu raamatut "Minu ilus elu maal" saab veel vaid minu käest, poodidest enam mitte.

Kuna mina müün päris palju ka otse raamatukogudele, siis olen ka need numbrid eraldi välja toonud. Edetabelit alustan lõpust ehk vähem müünud raamatutest.  




Juunikuu Heli Kirjastuse raamatute müüginumbrid on siis sellised:
11. Kristiina K. "Toto tembutab jälle"
Õnnetu nulliring tuli seelkord lasteraamatul "Toto tembutab jälle". See on küll väljas käesoleva aasta algusest, nii et jahedam müük on arusaadav, kuid seda raamatut on mõned pakid ikka veel, nii et jätkuvalt on saadaval.
Toto on vahva koerapoiss, kelle lood on kirja pandud trükitähtedega. Nii saavad lasteaeda lõpetavad või kooli alustanud lapsed mõnusalt ise lugeda. Raamatus on palju toredaid fotosid Totost ja tema sõpradest.  Toto tegemiste kohta saab rohkem infot ka tema FB lehelt: Toto tembutab jälle.
Raamat on lastesõbralike kõvade kaante ning veidi paksemate lehtedega. 
Toto Heli lugemisblogis


9.-10. Karina-Louisa Puht "Võidetud tüdruk"- Apollos 1 raamat
Karina raamat oli esimene teise autori raamat, mille ma kirjastasin, seega see on samuti juba tükk aega väljas. Tegemist on huvitava teosega, mille tegelased on küll noored, kuid tegelikult sobib lugemiseks ka täiskasvanutele.
Minu pikemat arvustust saad lugeda siit: Võidetud tüdruk Heli lugemisblogis.
Samuti võiks veidi ikka veel müüa, sest hind on ka praeguseks juba päris alla lastud.

9.-10. Heli Künnapas "Tähtajaline elu" 1.osa- Rahva Raamatus 1 raamat
See oli teine minu enda kirjastatud raamat. Teose peategelane Rebecca läheb õnnetu armastuse ja eneseotsingute tõttu aastaks Ameerikasse lapsehoidjaks. "Tähtajaline elu" on noorteromaan, mida on ka täiskasvanud suure huviga lugenud. Julgen soovitada kõigile noortele, kes välismaale õppima või tööle lähevad. Kuna olen ise selle tee samuti läbi käinud, siis on lugejad öelnud, et "Tähtajaline elu" annab väga hea pildi selles, mis tunne on reaalselt aastaks oma elust välja astuda ja tundmatusse sammuda.
See raamat on üle aasta juba väljas olnud, kuid minu töötoas on neid veel. Nii et jätkub veel!

8. Heli Künnapas "Tähtajaline elu" 2.osa-  Apollo- 1, Rahva Raamat- 1 (kokku 2)
Ameerikasse lapsehoidjaks suundunud Rebecca seikluste teine osa.

7. Heli Künnapas "Jõuluks koju"- Apollo- 1, Rahva Raamat- 2 (kokku 3)
Minu sarja "Mõni õhtu romantikat" avaraamat, mis ilmus juba eelmise aasta detsembris. Kuna kogu lugu ilmus täismahus ka Delfi naisteka lehel, siis on hämmastab, et tegelikult suur osa raamatu tiraažist on praeguseks müüdud.
Samuti on hästi müünud "Jõuluks koju" e-raamat.


6. Heli Künnapas "Mu koju tood sa"- Apollo- 1, Rahva Raamat 3, otse raamatukogudele 2 (kokku 6)
Romantiliste lühiromaanide sarja "Mõni õhtu romantikat" teine raamat. Sellel on samuti nüüdseks valminud ka e-raamat, mis müüb ilusti.

5. Heli Künnapas "Ütlemata sõnad"- Apollo- 2, Rahva Raamat 8 (kokku 10)
Minu noorteromaan, millel samuti sai aprillis juba aasta ilmumisest täis. Koolides loetakse seda väga hoogsalt, sest lugejatega kohtudes olen selle kohta ülimalt palju positiivset tagasisidet saanud.


4. Kati S. V. Murutar "Mustrimuutjad" - Apollo 0 (pole seal müügis), Rahva Raamat 16
Värske teos, mis sisaldab näidendit "Mustrimuutjad", mida eelmisel suvel ka korduvalt mängiti. Tegemist on täiendatud kordustrükiga. Täiesti uus on raamatu teine osa, milles on hulk huvitavaid intervjuusid põnevate inimestega.


3. Heli Künnapas "Saatmata kirjad"- Apollo 2, Rahva Raamat- 5, otse raamatukogudele- 22 (kokku 29)
Romantiliste lühiromaanide kolmas raamat. Seekord on peategelasteks Miia ja Simon, kes gümnaasiumis olid parimad sõbrad, siis pea viisteist aastat ei kohtunud, kuid ootamatu sündmuse tõttu jälle kokku sattusid.
Kirjanik Margit Petersoni arvamust minu raamatust saad lugeda siit: Saatmata kirjad. 


2. Kati S. V. Murutar "Südamsesalu salavägi"Apollo 20, Rahva Raamat 10, otse raamatukogudele 3 (kokku 33)
Kati uus teos, milles on taaskord näidend ja teises osas intervjuud huvitavate inimestega. "Südamesalu salavägi" on Kati selle suve näidend, mille paar etendust on augustis veel tulemas. Tegelasteks muinasjuttude tegelased.
"Südamesalu salavägi" Heli lugemisblogis

1. Margit Peterson "Westoffhauseni häärberi saladus"- Apollo 57, Rahva Raamat- 72, otse raamatukogudele- 49 (kokku 178)
Selle kuu vaieldamatu võitja! Üks osa on selles, et Margiti raamat on kõige uuem. Suurem põhjus aga kindlasti see, et see on mõnus rahva raamat, selle sõna parimas tähenduses. Minu pikemat arvustust võid lugeda siit: Westoffhausen Heli lugemisblogis.
Palju õnne, Margit!

Nii et sellised olid juunikuu numbrid Heli Kirjastuses. Kui siit nüüd maha arvutada trükkimise, kujundamise, küljendamise, toimetamise ja transpordiga seotud kulud, siis saad täpselt teada, mitu eurot mulle pangakontole jäi!

Kindlasti ei tasu arvutusi teha aga poeletil olevate hindadega, sest nagu kõikjal mujal, siis iga edasimüüja lisab omalt poolt mõni ... mõnikümmend protsenti juurde. Aga arusaadab, sest kõik soovivad palka saada.

Suurtel raamatusõpradel aga soovitan jätkuvalt raamatuid tellida otse kirjanikult või kirjastusest, sest nii on soodsam. Kui mõni eeltoodud teos sulle nüüd silma jäi ja soovid seda endale ka, siis kirjuta oma soovist helikunnapas@gmail.com.

Järgmine edetabel aga juba kuu aja pärast!

***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Mina olen Heli Künnapas (35), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (8a, 6a, 4,5a ja 3a). Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 10 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad"- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

 Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagrit. Meie maaelu rikastavad veel koerad, lambad ja kassid. Muudest loomadest oleme hetkel mõneks ajaks loobunud. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar