pühapäev, 23. juuli 2017

Ma olen väärtuslik!


Esimesest Kuuse talu vabaaja laagrist lahkudes said lapsed kaasa lehekese selliste meeldetuletustega:
*Ma olen enda parim sõber ja meeldin endale. Kiidan ennast heade tegude ja asjade eest, ei ole endaga kiiga karm, kui midagi valesti läheb.
 
*Ma meeldin endale just sellisena, nagu ma olen. Kui mulle enda juures midagi ei meeldi, siis mõtlen, kuidas seda muuta ja muudan. Nende asjadega, mida ma muuta ei saa, lihtsalt lepin.  

*Ma ei ole parim kõiges, mida teen, aga ma teen parimalt kõike, mida teen. Annan endast iga kord parima ja püüan üha paremaks saada.

*Iga ebaõnnestumine on õppetund! Kui midagi ei õnnestu nii, nagu tahan, siis pean mõtlema, mida saan järgmisel korral paremini teha.

*Ma oskan rõõmu tunda kõigest, mis mul on. Maailmas on palju inimesi, kes tahaksid elada sellist elu, nagu minul ja oleksid selle üle väga õnnelikud.

*Ma austan ennast! Ma ei lase endaga käituda nii, nagu mulle ei meeldi. Ma ei saa muuta norijate, kiusajate ja teiste pahatahtlike inimeste mõtteviisi, aga ma saan neist eemale hoida ja nendega mitte tegeleda.




Nagu raamatuid kirjutades ei taha ma öelda, mida lugejad pärast mu teose lugemist peaks tundma, nii ei saa ma ka öelda, mida lapsed laagrist lahkudes tundsid. Need on aga esmased mõtted, mis mulle viimasel päeval pähe kargasid, kui laagripäevadele tagasi mõtlesin.

Tunnen, et oleksin tahtnud neil teemadel lastega veel rohkem rääkida, kui laagris jõudsime. Kuna meie seltskond oli aga kirju, siis läks päris palju aega lihtsalt kogu meeskonna liitmisele.

See tühjus, mis minus peale laagrilaste lahkumist maad võttis näitas, et meeskonna loomine õnnestus hästi.

Laagris toimunust aga kirjutan lähipäevil veel täpsemalt. 


***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Mina olen Heli Künnapas (35), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (8a, 6a, 4,5a ja 3a). Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 10 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad"- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

 Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagrit. Meie maaelu rikastavad veel koerad, lambad ja kassid. Muudest loomadest oleme hetkel mõneks ajaks loobunud. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar