pühapäev, 8. mai 2022

Kõige hirmsam asi, mis kirjanikku 32.raamatu ilmumise ajal võib tabada

Asjad on siis nüüd nii, et täna avastasin, et tänaseks olen 32 avaldatud raamatu autor. Nimelt jõudis e-raamatuna lugejateni minu uus noorteraamat "Mälestusteta suvi" 2.osa. E-raamatute puhul pole alati päris täpselt teada, millal raamat valmis saab, nii et ... ma polnud selleks päris valmis. Paberraamatu puhul on teada, et trükikojast tuleb see välja 15.mail ning seejärel jõuab tellijate ning poodideni. 

Täna oli aga siis see hetk, kui tuli otsa vaadata kõige hirmsamale asjale, mis kirjanikku 32.raamatu ilmumise ajal võib tabada. See kõige hirmsam asi on ... raamatu ilmumine!!!

Teadmine, et su armastatud lugu on nüüd äkitselt maailmas laiali... kontrollimatult ... ei tea, kus ...

Hirm, et kas su armastatud tegelased võetakse vastu sama soojalt, nagu ise oled neid hoidnud ja armastanud...

Paanika, et kas said ikka kõik õmbluskohad korda ning igasugused loogika- ja kirjavead parandatud ... et äkki oleks ikka VEEL korra pidanud läbi vaatama ...

Ligi hiilib mõte, et "kas neile ikka meeldib ...?" 

Tuhat mõtet endale, et "äkki oleks veel pidanud ...." 

Lugejatega kohtudes küsitakse tihti, et kuidas üle saada hirmust oma esimese raamatu avaldamise ees. 

Aus vastus: mul pole õrna aimugi! Minu jaoks on 32.raamatu ilmumine täpselt sama hirmus kui oli 1.raamatu oma. Äkki isegi hirmsam, sest ootused on suuremad. Samuti inimeste hulk, keda mu ilmunud raamat puudutab ning kes seda märkavad. 

Jaa, esimesed arvustused Goodreadsis on julgustavad ... aga no esimese kirjutas mu õde, kes sai käsikirja tasuta lugeda ... aga no kuna ta pärjati hiljuti "Silmapaistvaks nooreks eestlaseks", siis võib loota, et ta ka päris jama kirjutamist endale lubada ei saa. Isegi tasuta raamatu eest mitte. 


Aga ... no ma sukeldun nüüd uude käsikirja ja teen näo, et ma tegelikult ei tea, et Brenda ja Richard on taas teie ees ... ja et mul pole enam mitte mingit kontrolli selle üle, mis nendega edasi saab. 

(enne uue raamatu kirjutamist lähen ja kargan ikka mõned korrad õnnelikult mööda tuba ringi, sest see on niiiiiiiiiiiiiiiiiiii äge, kui uus raamat ilmub!!!! Äge!!!) 

P.S. nädalavahetusel mõtlesin selgeks, et tahaks inimesi näha ja nii hakkan homme tegelema sellega, et Tallinnas üks raamatuesitlusekene korraldada. Ikka sellele samale raamatule. 

***



 
Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 9a, 7a ja 3 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu matrjalid



 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar