neljapäev, 7. märts 2019

Kuidas ma oma esimese audioraamatu tegemisega hakkama sain?

Aastaid on mulle tehtud ettepanek, et mu raamatud võiks olla kättesaadavad ka audioraamatutena ning mõnigi neist võiks ka teleekraanidele jõuda. Sarja "Mõni õhtu romantikat" telesarjaks saamiseks on tänaseks olemas eelleping, kuid sellest kirjutan mõne aja pärast pikemalt.

Eile öösel sain aga hakkama uue asjaga: peaaegu audioraamatuga.

Ja seda seepärast, et ma pole suutnud välja uurida, kuidas teha päris audioraamatuid...

Selgemalt rääkides: audioraamatute tegemise kohta pole ma jah täpsemat infot, ega ühtegi tegijat suutnud leida. Nii tuli mõte teha nö kodukootud variant. See tähendab, et ma lugesin ise teksti sisse ning panin youtube videona üles. Praegu on kättesaadaval mu realistliku romantilise lühiromaani "Naine, kes ei nuta, saab rikkaks" 1.peatükk. Vaatan, kuidas sellel läheb ja kui on huvi, siis nii ka jätkan.

Ise olen enda üle ülimalt uhke, sest eile ei osanud ma sedagi. Teatavasti ei ole ma väga suur it-guru. See tähendab, et ma ei teadnud, et näiteks youtube ülespandud videole ei saa ma seal mingit tausta lisada, vaid seda tuleb eelnevalt teha video toimetamise programmis. Ja siis mul ju polnud mingit sellist programmi. Siis ma pidin välja uurima, millist mul vaja on ning selle endale tõmbama (ojaaa, isegi mingi programmi tõmbamine ei kuulu väga minu pädevusse, sest ma ei saa aru, milline on turvaline variant jne).

Tulemus on aga näha siin. Loomulikult saab paremini. Ise aga võrdlen sellega, et eile polnud sedagi ning eile hommikul polnud mul oskusi, et sedagi teha. Tänaseks on.

Kas sinu arvates on selline "audioraamat" kasutuskõlblik ja oleks mõtet edasi teha? 

Ise olen hakanud näiteks autos palju youtube videosid kuulama. Just selliseid tekstiga, mitte vaid laule. Eks see minu elustiili muutus aitas kaasa, et tänaseks sellisele mõttele tulin.

Minu esimest "audioraamatukest" näed ja kuuled siin:


Kas jätkan? Tahad teada, mis järgmises peatükis juhtuma hakkab?

***




Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase

Mina olen Heli Künnapas (36), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja  poliitikust ema viiele lapsele (10a, 8a, 6a, 4a ja täitsa tutikas). Poliitikas osalen Eesti Vabaerakonna ridades.

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 17 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad" jne- see oli minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldasin ühe romantilise jutustuse üle kuu).
Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagreid. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi  http://midaheliluges.blogspot.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar