kolmapäev, 20. detsember 2023

Kuidas nõustajad on minu elu muutnud ja kuidas saad koos minuga oma 2024.aasta ilusaks teha

Minu selle nädala oluline tegemine oli, et üle 1,5 nädala jõudsin taas pereterapeudi vastuvõtule. Olen seal nüüd septembrist alates suht regulaarselt käinud, kuid haiguste tõttu jäi seekord pikem vahe. 

Mõned päevad enne kohtumist tundsin, et oleme eelmiste kohtumiste käigus väga suure töö ära teinud ja mul polegi nagu seekord midagi rääkida. Päev enne kohtumist sain aga kirja 2 lehekülge teemasid, mida oleks vaja arutada. Need lihtsalt voolasid minust välja. See oli üks näide, kuidas asjad meie elus juhtuvad ja kulgevad ning kui neile teadlikult tähelepanu ei pööra, siis ei mõtlegi, et peaks nendega tegelema. 

See omakorda tähendab, et mu elus on sel ajal mitmeid teemasid, mis on tegelemata, kuid see olukord mõjutab mu hakkamasaamist ikkagi. 

Rääkides mõtted selgemaks

Terapeut, psühholoog, mentor - erinevad inimesed, kellega koos on hea oma mõtted selgeks mõelda. Ma olen aastate jooksul erinevate teemadega erinevate inimeste juures käinud ja ei mäleta korda, mis oleks tulemusteta lõppenud. Ehk et igal kohtumisel saab miski minu elus paremaks ja liigub kiiremini edasi. 

Sellised kohtumised tähendavad enamasti, et minu käest küsitakse küsimusi ja mina räägin. Ise ütlen, mis saab edasi ja mis on õige ja millised on variandid. Sest tegelikult enda sees ma ju tean seda kõike. Lihtsalt keegi peab küsima õigeid asju ning näitama, et see, mida tavaliseks pean, ongi mingi teema. 

Istun aardekasti otsas

Minu ülivana teema on see, et järjepidevalt kuulen, kuidas istun ise aardekasti otsas, milles on minu teadmised, oskused ja kogemused, aga ma ei jaga neid. Mõnikord jagan, aga ... mitte väga. No ja siis on kusagil inimesed, kes vajaksid just seda, mida mul on neile anda. Eilne kohtumine polnud erand- taas jõudsime selle teemani. 

Eile rääkisime terapudiga muidugi taas ka põhjustest, miks ma selle oma aardekasti otsas istun. 

Üks asi on see, et pean oma pereelu korralduses veel edasipidi muudatusi tegema. Oleme lastega nende viimaste aastatega väga pika teekonna läbi käinud. Nüüd on aga aeg järgmisteks sammudeks ja etappideks. 

Suurim takistus minu teadmiste jagamise teel on aga olnud see, et ma mõtlen kogu aeg, et see, mida ma tean, on ju nii loogiline ja tavaline ja kõõõõõõik teavad seda kõike. Kui ma korrakski rahulikult mõtlen, siis tean, et tänaseks olen niiiiii palju targem kui oli Heli 2022.aastal. Rääkimata 2015.aastast. 

Vestlused, kus minu käest nõu küsitakse, tunduvad minu jaoks tavapärased sõbralikud soovituste andmised. Isegi mentorkohtumiste puhul tunnen, et räägin inimestele tavalisi asju. 

Tegelikult aga olen neil kohtumistel saanud korduvalt kogemuse, et minu tavaline ei ole kõigi tavaline. See pole enamuse inimeste tavaline. Ja mul ei jää see meelde. Mõne aja pärast, kui jälle on kohtumistes pikem vahe tunnen, et kõik teavad seda, mida mina tean. Aga see pole nii. 

Minu ilus elu 2024

Eilsest inspireerituna olen valmis ise inspireerima. Ehk et juba järgmisel nädalal teen veebiseminari teemal "Minu ilus elu 2024 - milliste sammude abil seda luua?". Võtan seal kiirelt läbi kõik olulisemad teemad, millest sõltub, kuidas su aasta läheb. 

Veebiseminaril jagan samme, mida ise oma elu korraldamisel teen. Jällegi - ma teen paljusid neid asju aastaid ... aastakümneid ... seetõttu tundub, et need on tavalised. Olen harjunud, et inimesed minu käest küsivad: kuidas sa hakkama saad? Juba enamus aega üksinda 5 lapse kasvatamine pidavat keeruline olema. Teatud sammud on lihtsalt nii loomulik osa minu elust, et ma ei mõtlegi neile. Järjepidevalt aga lisan muidugi uusi samme, mis aitavad edasi. 

Loodan väga, et sulle võiks minu teadmistest kasu olla. Kui arvad, et on, siis veebiseminarile registreerumiseks kirjuta helikunnapas@gmail.com. 

Kui soovid minuga otse ainult sinu teemasid arutada, siis saame teha 1:1 mentorluskohtumise. Selle sooviga kirjuta samuti helikunnapas@gmail.com. 

Mina olen küll põnevil, kui oma aastalõpu- ning uue aasta plaanidele otsa vaatan. Mis tundega sina aastat lõpetad ning järgmist aastat planeerid? 

***

Mina olen Heli Künnapas (41), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (15a, 12a, 11a, 9a ja 5 a).  

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
 
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar