laupäev, 6. jaanuar 2018

Midagi head oodata ei ole... ehk sinu uus ja õnnetu aasta!

Käes on aeg mõelda, milliseks su uus aasta kujuneb. Ei, õigemini aeg aeg seda teiste käest kuulda. Täpselt nii, nagu iga aasta algul!

Nii palju kui ma kuulutan, et ma telekat eriti ei vaata, siis mu viimased postitused on kõik telekavas kinni. Paras mulle!

Tänane teema lõi mulle näkku multikat vaadates. Õigemini, lapsed vaatasid Kanal 2 pealt pikka multikat, mille vahel olid reklaamid. Palju... paaalju reklaame! Pikk multikas on meil selline iganädalane pidepunkt. See märgib kuidagi, et on vaba õhtu ja võib mõnusalt koos teleka ees lebotada mõned tunnid. Pikalt oli nädalavahetuse peatuspunkt TV3 poolt laupäeviti mängitav multifilm, kuid hiljuti hakkas Kanal 2 reedeseid õhtuid sisustama. Kuigi reklaami tundus küll olevat rohkem kui TV3 pealt... kuigi mõlema puhul on selge, et lapsed kui rahakottipöörav vaatajaskond tasub kindlasti reklaamidega surnuks pommitada.

Ühel reklaamipausil teatas siis üks härra minu uue aasta kohta, et: "Midagi head oodata ei ole!" Kusjuures sinu uue aasta kohta ütles ka nii. See oli ühe sellise saate reklaam, kus targad inimesed räägivad, mis erinevates eluvaldkondades alanud aastal toimuma hakkab. Ahah!

Ja kõik vaatavad.
Igal aastal.
Ma ise olen ka vaadanud. Ja pärast telekavast vaadanud, et need saated on vaatajanumbrite tipud. Sellepärast tean.

Viimastel aastatel ma küll neid enam ei vaata. Vanemaks sain. Oma elu hakkasin ise kujundama. Ja seda enam käibki närvide pihta, kui keegi telekas ütleb, et sellelt aastalt pole midagi head oodata. Keset laste multifilmi!!!

Põhimõtteliselt on ju igaühel õigus öelda, mida tahab, aga kurb on see, et kusagil on mitmeid inimesi, kes selliseid ennustusi usuvad. Ja seejärel lasevadki kurvalt käed rüppe, sest mida sa siin ikka rabeled, kui midagi head ees ei oota. Siis on veel teised, kes küll tegutsevad teoreetiliselt oma eesmärgi poole, aga on kogu aeg valmis, et see halb juhtub...

Vabandage väga- mis on halb, mida saab ette ennustada, kuid mitte ära hoida???

Sõjad- inimesed teevad neid! Kusagil on inimesed, kes otsustavad, et nüüd sõdime ja nii see läheb.
Skandaalid- ise kõik osaleme ja klikime neil artiklitel-videotel jms, mis vähegi meelelahutust lubavad.
Halb ilm- ise sõitsid liiga palju autoga, nii et see jäämägedele kehvasti mõjus.
...
Eee... ja nüüd jooksiski kokku, et mida need ennustajad veel halba ennustavad?

Jutu mõte on, et olen minagi igaks juhuks selliseid ennustavaid saateid vaadanud ja aastahoroskoope jms lugenud. Aga see "igaks juhuks" tähendab, et see mõjutab ikka. Isegi kui sellesse ei usu, siis kusagil alateadvuses jääb ikka pirisema, et midagi halba juhtub. Ehk siis tegelikult mõtled sellele mingil tasandil pidevalt ja... nii see juhtubki. Sest sa ise küsisid ja soovisid nii palavalt.

Ma ei ole elu suhtes sinisilmne. Kindlasti mitte. Aga olen oma elus korduvalt näinud mustrit, et kui midagi halba ootad, siis see juhtubki. Kui aga elad teadmises, et asjad õnnestuvad, siis need õnnestuvad. Ja need asjad, mis ei õnnestu, polnud ilmselt õige valik.

Esimene liigutus tuleb aga ikka enda seest. Ise valid, mida tahad teha, millist teed käia. Ja kui läheb halvasti, siis see pole sellepärast, et üks onu ju aasta algul telekas ütles, et näiteks märtsikuus läheb kõik halvasti. See on nii sellepärast, et need valikud polnud õiged minu elus.

Halvasti läheb inimestel, kes elavad teiste elu. Teevad asju teistele meeldimise pärast. Teiste inimeste standarditele vastamise pärast. Unustades ära selle, mille jaoks sina ise olemas oled. Siis tundubki, et miski ei toimi ja teed on kõik püsti. No ongi, sest sa käid valel teel! 

Ma väga soovin, et sa uuel aastal saaks aru, miks sina olemas oled ja mida siin elus pead tegema, mitte seda, mida naabrimees või -naine või kesiganes ootab, et sa siin elus teeksid.

Ennustan: oodata on head! Eriti kui igaüks tegeleb enda õnnega! Siis on teised ka õnnelikumad, kui sa ise ennast õigel viisil õnnelikuks teed! Üks õnnelik inimene maailmas rohkem tähendab ühe inimese võrra õnnetut ja masendavat suhtumist vähem. See on hiiglama palju! Usu mind!

Imelist uut aastat meile kõigile!



***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 
Mina olen Heli Künnapas (35), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (9a, 6,5a, 5a ja 3a). Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 14 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad" jne- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagreid. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar