pühapäev, 23. oktoober 2016

Lastega põrgu lähedal maitsemeeli nuumamas

Selle nädalavahetuse retk viis meid lastega põrgu lähistele. Päriselt.

Ürituseks oli Tori hoidiste minimess, mis toimus Tori rahvamajas. Ürituse üks peakorraldaja Kaire "Väike Päike" kutsus mind FB vahendusel juba varem, kuid meie Riigikogu liige Monika Haukanõmm tuletas viimasel juhatuse koosolekul veel meelde, et lähme! Ikka lähme! Koos Monikaga käisime mõnda aega tagasi Tori naisseltsi toredate prouadega kohtumas ning neile oma tegemistest rääkimas. Eks tegelikult oli sellest messist juba tookord juttu. Ka siis saime mõlemad Monikaga kaasa Tori naiste vahvaid hoidiseid ja muid toredaid kingitusi.

Parkisime auto rahvamaja taha, kust avanes "suurepärane" vaade lammutatud ja põlenud Tori hobusekasvatusele. Oli kurb küll.

Rahvamajas sees ootas aga hubane melu. Saali äärtesse olid pandud lauad, mis täidetud huvitavate ja uskumatute maitsetega. Tõesti- ma ei tea väga palju hoidistamisest, aga see, millised maitsed olid seal kokku keeratud ja kui maitsvad asjad neist välja tulid... Mmm, maitsesime-maitsesime!

Maria ja Christian jäid lõpuks kurkide juurde, mida tädid ühest ja teisest saali nurgast neile suurima hea meelega jagasid. Panime oma lemmikud kirja ka. Nii meie soolased, kui magusad lemmikud said kõik rahva lemmikute hulka ka.

Fotograaf Jagne Kraav tegi meie pere maitsmiskogemustest sellise vahva kokkuvõtte ka:

Ma küll kahtlesin veidi, et kas see on õige koht, kuhu üksi nelja lapsega minna. Oli ju ette teada, et seal on palju-palju asju, mida katsuda, liigutada jne. Tegelikult lastele väga meeldis. Neil oli täielik hasart: "Proovime seda ka!", "Loe, mis selle see siin on?" jne.

Nägin taaskord, et mul on lapsed nii suured, et nad on väga vahvad kaasteelised igasugustel erinevatel üritustel. Asjalikud degusteerijad nägid välja nii:

Muusikat tehti ka. Christian algul kuulas ettevaatlikult, kuid mõne aja pärast tatsas koos Mariaga veidi tantsu ka:

Enne maitsvat torti jagati auhindu ka. Nagu ütlesin- meie parimad maitsed said ka kõik ära märgitud:

Nüüd tuleb aus tunnistus loo pealkirja kohta: tegelikult me lastega päris põrgusse ei jõudnudki. Päev oli päris tuuline, nii et leppisime Püha Jüri võitluse jälgimisega:

Tori põrgule heitsime pilgu vaid sillalt:

Nii ongi meil varsti jälle põhjust Torisse minna ning käimata jäänud põrgu ära külastada!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar