reede, 6. juuli 2018

Piilu kirjaniku rahakotti ehk minu 9585 tänu!

Kirjutamisega on see tore asi, et kuigi uut raamatut kirjutades ei mõtle ma otseselt sellele, mida lugeja TAHAB lugeda, vaid panen kirja loo, mis tahab minust välja saada, siis lugejad on ikka olulised. Ei ole mõtet kirjutada, kui keegi ei loe.

Juunikuu lõpus oli minu jaoks suur rõõmupäev- ilmusid eelmise aasta raamatute laenutuste numbrid ning pangakontole laekusid laenutushüvitiste summad! Kogu tabelit kõigist laenutustest ja summadest saad näha siit: Autorihüvitusfond, 2017a laenutushüvitised.

Minu rõõmuhõisked tõi kaasa aga see artikkel: Laenutushüvitiste edetabelis troonib taas Erik Tohvri. Nimelt on siin kirjas, et ma olen kõigi laenutushüvitist saanud autorite seas 9.kohal!!! Päriselt!!! Jaaa, ma ootasin head tulemust, sest eelmisel aastal kostus ühest ja teisest raamatukogust, et mu raamatud on pidevalt väljas ja neil on järjekord. Hüvitisi jagati 1417 autori ning autoriõigusi omava isiku vahel! Nii et... hurrraaaaaa!!!! Jaa, olen küll siiani õnnelik selle tulemuse üle. Ja ülimalt tänulik kõigile, kes minu raamatuid laenutasid ja ka lugesid.

Laenutuste tabelis on sees ka välismaised autorid. Koos nendega tuleb selline rivi, kus olen laenutuste poolest 16.autor. Nagu siit tabelist näed, siis ülimalt auväärsete autorite rivis.

Arvestades mu eelmise aasta töötempot, on see kõik ka mõistetav. Nimelt kirjutasin peaaegu üle kuu ühe raamatu sarjast ,,Mõni õhtu romantikat". Need on elulised romantilised lühiromaanid, millest paljud inimesed ennast ära tundsid. Samuti ilmus mu esimene lasteraamat ,,Laste ilus elu maal".  Noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad" on aastaid olnud paljudes koolides soovitusliku kirjanduse nimekirjas ning noorte seas populaarsed.

Nagu siit artiklist näha, tõi see kõik mulle eelmise aasta eest kaasa 1295,82€ suuruse hüvitise (maksud küll läksid sellest maha).

Jah, samal ajal tuleb tunnistada, et raamatute müük läheb ajaga üha vaevalisemaks. Rahva Raamatu poolt eelmisel aastal tehtud muudatused annavad ilmselt tunda. Nimelt hakkas Rahva Raamat ise kirjastama ning nagu mujaltki kuulda, on see teiste kirjastuste poolt avaldatud raamatute silmapaistmist keerulisemaks teinud.

Samuti vähenevad pidevalt raamatukogude summad, mille eest uusi raamatuid saab osta. See on kurb. Inimesed ise ei jõua (ega peagi) koju kõiki raamatuid ostma. Aga kui raamatukoguhoidjad kinnitavad, et peavad väga väikeste summadega hakkama saama ning vääääga valima, mida osta... siis see on kurb! Nujah, eks lugevad ja isemõtlevad inimesed on igal ajastul ohtlikud olnud, seega... eks ikka tõmbame muudkui raamatute kättesaadavuse pealt kokku!

Ja nii püsivad raamatumüügi edetabelite tipus tihti raamatud, millel on küll tohutu reklaami eelarve, kuid mis ostetakse koju riiulile seisma, sest lugeda pole midagi.

Jätkuvalt naeratan siin nüüd suurest tänutundest nende inimeste ees, kes minu raamatuid on ostnud, laenutanud ja lugenud. Eks see seis raamatuturul ka aja jooksul selgineb.

Minu enda kirjutamise prioriteedid on aga noorteraamatu,,Lõpupidu" kordustrükk, järgmine raamat sarjast ,,Mõni õhtu romantikat", lasteraamatud ,,Kolme pärna saladused" ning ,,Maalapsed ja loomad", uus noorteraamat (tööpealkirjaga) ,,Mälestusteta suvi". Eriti positiivne plaan on, et ma kirjutan need kõik valmis enne beebi sündi augustikuu keskpaigas... Kõigi raamatute avaldamiseks on loomulikult olemas positiivne otsus Heli Kirjastuselt.

Veelkord suuuur tänu kõigile minu raamatusõpradele ning palju-palju loetud lehekülgi ka edaspidiseks! Alati ootan arvamusi minu raamatutest ka oma loomingu lehele FBs: Heli Künnapase looming. 

Imelist päeva jätku!


***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 
Mina olen Heli Künnapas (36), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (9a, 7a , 5,5a ja 4a). Meie pere pesamunaga loodame kohtuda juba selle aasta augustis! 

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 15 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad" jne- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagreid. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi  http://midaheliluges.blogspot.com 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar