kolmapäev, 2. november 2016

Heli-vaba blogi ja üks raamat läheb loosi

Jälle tulen sama jutuga- see blogi peab leppima, et mind näeb siin mõnda aega nüüd veidi harvem. Põhjus sama- jälle kirjutan!

Nimelt on käes november! Ma olen aastaid kuulnud NaNoWriMo-st. See on siis üritus, kus kirjutajad üle maailma novembrikuu jooksul kirjutavad igaüks oma teost vähemalt 50 000 sõna. Selleks on NaNoWriMo koduleheküljel igaühel oma leht, kus arvet peetakse, foorum, kus suheldakse, infomaterjali kirjutamiseks ja nii edasi.

Kuigi tean sellest ammu, siis kuidagi on see minust siiani mööda läinud ja ikka olen valel ajal vales kohas olnud. Novembrikuusse on juba aastaid jäänud pigem mõne lõpetatud teose ülekäimine. Sel aastal aga andsin oma noorteka Tähtajaline elu 2.osale üleeile viimase lihvi ning seega läks viimane osa toimetaja poole teele. Kaanekujundus on juba olemas ja paari nädala jooksul läheb trükki.

Ülejärgmisel nädalal algab ühe naistelehe kodukal minu romantiline järjejutt "Jõuluks koju". See mõte tuli eelmisel nädalal. Ikka siis, kui mu mõtted ja meeled uuteks töödeks avanesid. Järjejutt on minu jaoks suur väljakutse. See hakkab ilmuma paar korda nädalas. "Jõuluks koju" peategelane on naine, kellel on 3 poega ning sünnib tütar. Neljanda lapse sünniga lugu algabki. See toimub 24.novembril ehk kuu aega enne jõule. Kevadel aga jättis naise maha tema Soomes töötanud mees. Maja ja kõik muu jäi mehele, kes Soomes töötatud raha eest oli kõik ostnud. Kuidas naine enda ja lastega hakkama saab, sellest lugu ongi. Paar inimest, kes on loo algust lugenud väitsid, et nemad küll ei näe, kust see romantika siin loos peaks olema või tulema. Väidan- tuleb küll! Jõuluks ikka.

Oktoobrikuu lõpus selle järjejutuga tegeledes ma olin NaNoWriMo üldse ära unustanud. 31.oktoobril aga jäi FBs ette, sest kõik hakkasid üritusega liituma. Eelmisel päeval käisin Märjamaal ujumas. Raadiost hakkas mängima Terminaatori "Ainult sina võid mu maailma muuta" ja siis... hea, et ma ära ei uppunud- äkitselt sain aru, et kolm minu planeeritud raamatut on üks ja see sama raamat!!!

Ma tulin ujulast koju, tuhisesin oma tuppa, hakkasin Terminaatori laule kuulama ja paari tunniga sai raamatu telg paberile. Selle raamatu esimesed ideed on mul kirja pandud 5.septembril 2009. Selle aasta 23.augustil otsustasin kahe raamatu mõtted üheks liita. Nüüd, 30.oktoobril sai siis selgeks, et tegelikult on kolm mu mõtet üks raamat.

Teose pealkirjaks saab "Portselanist tüdruk". Ja see ongi see lugu, mida ma NaNoWriMo raames kirjutama hakkan. Ma olen ise niiii vaimustunud, sest see tuleb veel tundelisem ja magusalt valusam raamat, kui "Ütlemata sõnad" oli. NaNoWriMo tähedab, et ma peaksin suutma kogu loo novembrikuu jooksul kirja panna.

Aga nii kaua saate mu seniseid raamatuid lugeda. Ja kellel veel pole, see saab 15.novembrini osaleda Heli Künnapase loomingu lehel loosimises:

Ikka saab raamatuid minu käest otse ka tellida! Selleks tuleb vaid kirjutada helikunnapas@gmail.com ja oma soovist teada anda!

Head kirjutamist mulle! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar