esmaspäev, 26. juuni 2017

Kuidas ma 100 raamatu lugemisega külluseni jõuan?

Mulle meeldib endaga katsetada. Kellega siis veel?

Sel aastal on mu suurim väljakutse kirjutada üle kuu üks romantiline lühiromaan sarjast "Mõni õhtu romantikat". Kuna sellest on veel vähe, siis nüüd on mul veel üks väljakutse: lugeda 100 raamatut külluse/rikkuse teemadel, uued teadmised praktikasse panna ja nii külluseni jõuda. Kõlab hästi? Minu arust ka.

Selle mõtteni jõudsin M. Heppelli raamatut "Võrratu elu" lugedes. Seal oli kirjas, et kui loed mingil teemal 100 raamatut, siis oled selle ala üks eksperte. FB lugemise väljakutses osaleb palju inimesi, kes loevad üle 100 raamatu aastas. Samas tean paljusid, kes ei suuda meenutada, millal viimast raamatut lugesid. Ma olen alati öelnud, et lugemine pole kohustuslik. Elamine ju ka pole.

Edit 19.03.2019- nüüd minu raamatuarvustused ka youtube´s siin: Heli saab lugedes rikkaks. 

Edit 20.03.2019- külluse teemadel arutlemiseks lõin FB grupi Lugedes rikkaks. Kõik saavad liituda!

Edit: 31.03.2019 koostasin kokkuvõtliku raamatu "Rikaste inimeste 30 harjumust". Saadaval kirjastuse e-poes! 

Sellest siin saab aga nö elav postitus. Ehk et panen siia kirja kõik raamatud, mida oma 100 külluse raamatu väljakutse raames loen. Eks olen ka varem selleteemalisi raamatuid lugenud, kuid alustan eelmise aasta lõpust, sest need on värskemalt loetud teosed, millest on rohkem meeles. Päris läbi kogu elu ajalugu kokku koguma ei hakka. Eriti kuna siis ei lugenud ma neid raamatuid nii teadlikult kui nüüd.

Minu 100 raamatut külluseni on: 

44. M. Michalowicz "Kasum esimesena"Mõte on lihtne ja toimiv- tee kasumi ning teiste erinevate oluliste teemade jaoks eraldi pangakontod. Põhimõtteliselt on see sama ümbriku meetodil raha jaotamise õpetus, mida tihtilugu pere finantsplaneerimise juures õpetatakse ja rakendatakse. Ammu juba. Ei kahetse selle raamatu lugemist, sest sain ikka päris mitu head mõtet paberile kirja, kuid kindlasti oleks saanud ka lühemalt. 

43. G. Cardone "Kümne korra reegel"Viimasel ajal kipub olema, et selliste enesearenguraamatute puhul võid pealkirjast aru saada, mida sulle öelda tahetakse. Lühidalt kokku võttes ütleb Cardone selles raamatus, et õnnestujad ja edukad on need, kes teevad kümme korda rohkem kui teised. Need, kes panustavad hoogsalt siis, kui teised hoogu maha võtavad või loorberitele puhkama ja nautima jäävad. Põhiline sõnum on just nii lihtne ja loogiline. "Kümne korra reegel" on aga tõsiselt mõnus motivatsiooniraamat. Ei tahtnud seda järjest läbi lugeda, sest peale iga lugemist oli nii hea olla. Seega tahtsin, et seda head ja käimalükkavat tunnet jätkuks kauemaks.

42. R. Badziag "Miljardi dollari saladus"Pean tunnistana, et see raamat oli minu jaoks pettumus. Leidsin kokkuvõttes päris palju häid mõtteid. Aga kogu teos oli minu jaoks kuidagi segaselt struktureeritud. Mitmed mõtted ja tsitaadid kordusid mitmes kohas. Kahjuks ei kirjutanud neid üles, aga see oli jah korduv.

41. R. Ringer "Miljoni dollari harjumused"Otseselt ei olnud ju midagi valesti kirjutatud. Samade mõtete lugemiseks on aga kindlasti mõnusamaid viise ehk teisi raamatuid.

40. M. Heppell "Kuidas iga päev tunnike kokku hoida"Väga hea raamat ajajuhtimisest ning kindlasti soovitan seda nii neile, kes püüavad ajakasutust parandada tööalaselt, kui ka neile, kelle aeg kipub kaduma kodus. Sobib kõigile!

39. B. Corcoran ,,Ärihai lugu"- Mingil põhjusel ootasin sellest raamatust midagi muud. Veidi. Midagi rohkem ,,Lean in" sarnast. Otseseid äri ja tegevussoovitusi oli selles loos vähe. Õigemini - need olid väga ilusti ja pehmelt peidetud. Kindlasti tähendab see, et lugu on loetavam suuremale hulgale inimestele. Ei ole väga spetsiifiline. On selline elu- ja õpetusloo vahepealne asi. 

38.  M. Raju ,,Sõltumatu naine" - Kohati aga jäi mulje, et autor otsis ennast kirjutamise teel. Ehk et selliseid kahtlemise kohti oli päris palju sees, kus tundus, et edasi anti teooriat, mille toimimises autor nagu polnudki päris kindel või ootas veel tulemusi. Seega oleks see olnud nagu autori eneseotsingute raamat. Väga julge igatahes!

37. J. Rohn ,,7 kava rikkuse ja õnne saavutamiseks" -  Jim Rohn õpetab inimlikult ja lihtsas keeles. Samas aga räägib väga olulistel teemadel. Nagu ikka, on eduõpetustega nii, et õpetused muutuvad heaks alles siis, kui sa neid kasutad. Tal on aga imeline võime rääkida lugusid, millest igaüks saab aru, mis jäävad meelde ning samas teevad selgeks mõne keerulise teema. Rohni lood tekitavad tõesti nö filmi silme ette ja saad tema õpetusest aru.

36. S. Johnson, K.H. Blanchard ,,Ühe minuti juht" -  ,,Ühe minuti juht" on pealkiri, mis sisu ilusti kokku võtab. Selles teoses räägitakse juhtimisstiilist, kus juht sekkub alluvate töösse võimalikult vähe ning pigem õpetab nad ise tööd tegema. Juht püstitab ühe minuti eesmärke, jagab ühe minuti kiitust ning teeb ühe minuti noomitusi. Mulle väga meeldis, et oli toodud paralleele ka teiste valdkondade, näiteks lastekasvatusega. Sama meetod toimib ju ka lastega.

35.B. Tracy ,,Pistke nahka see konn!"- Väga mõnus ja kokkuvõtlik aja- ja enesejuhtimise raamat. Kui on plaan ennast kiirelt teemaga kurssi viia, siis selles raamatus on olemas põhilised oskused, mida on vaja teada, et venitamine lõpetaja ja vähema ajaga rohkem ära teha.

34. S. R. Covey ,,Väga efektiivse inimese 7 harjumust" - See raamat ei räägi eriti sellest, kuidas asju ja kiiremini ära teha. Selles keskendutakse õigete asjade tegemisele. Mõnel inimesel lihtsalt tundub olevat rohkem aega kui teistel. Nipp ongi aga selles, et tehakse õigeid asju.

33. Sean Covey ,,Õnnelike laste 7 harjumust" - See on 3-9-aastastele lastele mõeldud raamat, milles räägitakse oskustest, mida meil kõigil täiskasvanuna vaja oleks. Tihti oleme laste peale pahased, et nad neid ei oska, kuid tegelikult on ka suurem osa täiskasvanutest mitmete nende oskustega hädas. Näiteks et mõista, et ma ise vastutan selle eest, kuidas mul läheb, alustades tasub meeles pidada, kuhu jõuda tahad, esmatähtsad ülesanded tuleb teha kõigepealt (purki laduda esmalt suured kivis) jne.

32. T. S. Stanley, W. D. Danko ,,Naabermaja miljonär" - Lühidalt öeldes oli väga suur pettumus. Viimastel lehekülgedel sain ka aru, et miks. Nimelt põhines tekst 1995-1996a Ameerikas tehtud uuringutel. Kogu teos oligi ühelt poolt puine uuringutulemuste selgitamine. Teiselt poolt räägiti vahele näiteid... aga kuigi need lood rääkisid nagu erinevatest inimestest, siis kogu aeg käis nagu üks lugu.

 31. A. M. Sabath ,,Iseseisvalt rikastunud miljonäride saladused" - Raamat on hea. Punktide kaupa on ära toodud harjumused ja uskumused, mida raamatu kirjutamisel kaasa löönud iseseisvalt rikastunud miljonärid on kasutanud. Ainult, et neis polnud midagi uut.

30. G. Cardone ,,Müü ise või müüakse sulle" -  Juba esimestel lehekülgedel muutis raamat ,,Müü ise või müüakse sulle" mu mõtteviisi, et müügiinimesed on need, kes kaubamaja ukse ees sulle midagi pähe püüavad määrida ja kellest püüad mööda hiilida. Sain suure ehmatusega aru, et me kõik oleme müügimehed päevast päeva. Rääkimata sellest, et parimad müügimehed on lapsed. Ma pole kunagi sellele nii mõelnud.


29. N. Hill, J. Murphy, D. Carnegie ,,Kolme meistri edu saladused" - Saan aru, et raamatus ,,Kolme meistri edu saladused" on lihtsalt kokku tõstetud kolm varem eraldiseisvalt ilmunud teksti, aga kui sisusse süveneda, siis oleks kogu materjali hulga kiiremini ja lühemalt saanud ära öelda. Väga ei edenenud kuidagi selle raamatu lugemine.

28. G. S. Clason "Babüloni rikkaim mees" See on täitsa midagi muud, kui kõik teised finantsteemalised raamatud, mida olen lugenud. Kokkuvõtlikult võin kohe ära öelda, et põhimõtted ja õpetused, mida selles jagatakse on samad, mida jutlustavad ka enamus küllusliku elu suunas juhatavaid raamatuid. Tean, olen nüüdseks päris mitu läbi lugenud ning neid põhimõtteid rakendades ka enda elu väga palju muutnud ning edasi viinud. Seda hämmastavam oli kogu lugemise ajal teada, et samas mõtted ja mured, mis meie praeguse aja inimesi raha teemal vaevavad, on inimestel olnud aastatuhandeid. Ja alati on olnud mõned, kes teavad rahaga käitumise reegleid ning koguvad enda ümber külluslikku elu. Isegi kui selle kaotavad, siis kordavad oma edu samu reegleid järgides. Ja siis on need, kes ei tea ja ei tahagi mingitest reeglitest teadagi, kuid kelle elujärg seda ka näitab.

27. J. Roosaare "Rikkaks saamise õpik"- Fakt on see, et kui oleksin koolis õppinud Roosaare õpiku järgi, siis ei oleks majandus igav olnud. Mulle tõesti meeldis tema kirjutamisstiil. Kogu aeg läks teos hoogsalt edasi ja varem igavana tundunud teemad said üsna kergelt läbitud. Leidsin ennast küll korduvalt mõttelt, et kui see oleks päris esimene raamat, mida ma sellisel teemal loen, kas siis oleks sama lihtne olnud? Kindlasti on maast madalast oluline selgeks saada olemasoleva rahaga majandamise süsteem ning oma kulude-tulude jälgimine. ,,Rikkaks saamise õpik" keskendub pigem varade käsitlemise kaudu passiivse sissetuleku tekitamisele. Ehk siis aktsiad, kinnisvara, laenude andmine jms.

26. R. Gage "Miks sa oled RUMAL, HAIGE ja RAHAST LAGE… ning kuidas saada NUTIKAKS, TERVEKS ja RIKKAKS!" (november I)Gage räägib korduvalt sellest, et tegelikult oleme kõik määratud olema õnnelikud, terved ja rikkad. Seda saame siis, kui igaüks talle antud oskusi ja andeid parimalt kasutab. Suurem osa meist aga võtab ohvri rolli, ei kasuta seda, mis tal on ning loomulikult ei luba siis ka ümbritsevatel kasutada.

25. A. J. Jackson ,,Küllusliku rikkuse 10 saladust" See sobib kindlasti väga hästi kõigile, kes küllusliku elu reegleid alles hakkavad õppima. Samas aitab see raamat põhilise meelde tuletada kõigil, kellel juba läheb hästi.Eriti väärtuslikud olid minu jaoks kokkuvõtted iga peatüki lõpus, sest need aitasid loetu veel paremini meelde jätta.

24. S. Lechter "Mõtlemist muutes rikkaks. Naistele" - Selle raamatu ülesehitus järgib originaali ehk Hilli raamatut. Aga kõik teemad on läbi kirjutatud naiste ees olevatest väljakutsetest lähtuvalt. Naistel on lihtne nö eduraamatuid lugedes avastada, et mitmeidki õpetusi on raske ellu viia, sest need ei arvesta väljakutseid, mis naiste elus on. Nii püüamegi naistena mahtuda meeste poolt kirjutatud piiridesse ning ebaõnnestume või tunneme ennast halvasti, kui peame piiridesse mahtumiseks liiga paljust loobuma. Hilli raamatut peavad paljud üheks olulisemaks mõtteviisi muutvaks raamatuks. Minu jaoks oli see veidi aegunud ning just tänu meestekesksele suhtumisele pidin palju enda peas ümber mõtlema. "Mõtlemist muutes rikkaks. Naistele" on täpselt selline raamat, mille puhul ei pea midagi lugemise ajal ümber teisendama. See on tänapäevane ning eluline. Samas mitte liiga lihtne, vaid aitab lugejal ikka kõrgete eesmärkide poole püüelda.

23. Earl Nightingale "Hoiak"- Tunnen, et sellest õhukesest raamatust sain palju rohkem kui mitmestki mahukamast teosest. Peale selle ei pidanud ma ise valima, milline on ebaoluline osa, mis lugemata jätta, sest kõik oli vajalik. Nagu pealkirigi ütleb, keskendutakse selleski raamatus enda suhtumisele ja mõtlemisele. Ehk hoiakule. Mõtlemapanev kaanepilt näitlikustab hästi seda, et "ma suudan" ja "ma ei suuda" vahel on vähemalt inglise keeles kõigest üks t-täht. Tegelikult on ju ka elus piir väike, kuid liiga paljud meist valivad selle, et jäävad mittehakkamasaamise poolele. 

22. M.Truman, J.Roosaare "Kuidas saada rahatargaks? Rikkaks saamise õpik koolinoortele" - Põnev ja õpetlik lugemine. Selle raamatuga kehtib sama, nagu iga teise raamatuga- teos ei pane sulle pähe uusi mõtteid, vaid aitab luua loogikat nende vahel, mis juba olemas on. Ehk et lihtsalt selle lugemine ei tee kedagi ettevõtjaks, vaid selleks peab endal ikka soov ja mingi sisemine tund olema. Kui aga särts on olemas, siis see raamat annab hoogu juurde. Julgen raamatut "Kuidas saada rahatargaks" soovitada kõigile, kes ettevõtlusele mõtlevad. Mitte ainult koolinoortele. Kasuks tuleb ka täiskasvanule, kes oma äri alustamist planeerib.

21. P. McKenna "Ma teen su rikkaks" - Teose esimestest lehekülgedest olin aga võlutud. Selles oli kõik, mida mul oli vaja kuulda. ,,Ma teen su rikkaks" ei õpeta majandust, ega aktsiate ja muu sellisega kauplemist, vaid keskendub mõtlemistele. Nii et need, kes otsivad majandusteadmisi, sellest raamatust abi ei saa. Mina kuulun nende hulka, kes aga usuvad mõtlemise jõusse. Olen lihtsalt viimase paari aasta jooksul näinud, kui palju on mu enda ning mind ümbritsevate elu muutunud sellepärast, et mina oma mõtlemist ja suhtumist teatud asjadese, juhtumitesse ja inimestesse muutsin. Nii et seda nähes on lihtsalt raske mõtlemise jõusse mitte uskuda. Aga ma ei saa kellelegi teisele kahtlemist keelata.

20. N. Hill "Mõtlemist muutes rikkaks" - keskendubki- nagu pealkirigi ütleb- mõtlemise muutmisele. Iseenesest olen kogu selle kirjutatuga nõus, sest isegi olen viimaste aastate jooksul õppinud just seda, et kõik hakkas paremaks muutuma hetkel kui sain aru, et enda mõtlemise ja suhtumise muutmisega saan kõike muuta. ,,Mõtlemist muutes rikkaks" õpetab seda, kuidas ennast mitte raisata.

19. J. Sincero "Sa oled tegija" tutvustuses lubatakse, et tegu on lõbusa eneseabiraamatuga. No ja nii ka on. Suurem osa mõtteid ja võtteid on suht tuttavad eelmistest. Sincero on need aga tõesti edastanud kaasahaaravalt ning toob palju elulisi näiteid, millele ise ehk ei tulekski.
"Sa oled tegija" on selline raamat, mis sobib nii külluse teemadega alustajale kui on põnev ka edasijõudnutele. Ühelt poolt on lihtsasti loetav kuid samas väga sisukas. Nii et julgen soovitada.

18. T.H. Eker "Miljonäri mõtteviisi saladused"see raamat keskendub vaeste ja rikaste mõtteviiside erinevustele ehk sellele, mida rikkad teisiti teevad. Kuna panin just ise samal teemal raamatu kokku, siis oli palju tuttavat. Samas esitas autor väga huvitavaid näiteid ja uusi mõttekäike, nii et isegi ammu teada ja tuntud mõtteviiside kohta õppisin paljugi uut. Energia ja mõtted pani see raamat igatahes uuesti aktiivsemalt käima.

17. H. Aavik "Praktiline internetiturundus"- räägib läbi põhilised teemad, mida internetis oma tootest-teenusest huvitatuni jõudmiseks pead teadma. Interneti kasutusvõimalused on kiirelt arenev teema, seega on ilmselt mõnedki mõtted selles 2012.aastal välja antud raamatus aegunud (näiteks, et mobiiltelefoniga tuleb teenusepakkuja kodulehele ilmselt 0,1% külastajatest- tänaseks on see number kindlasti märgatavalt suurem). Enamus nippe on ilmselt küll aga sellised, mis lähiajal ei aegu. Mina sain endale küll mitmed mõtted kirja. Samuti panin endale meeldetuletusena kirja mitmed ülesanded, mida tean varasemast ajast, et peaksin tegema, kuid tihti siiski kas unustan või olen ebaoluliseks pidanud.

16. A. Reinsalu "Ajajuhtimine argipäevaks"- väga hea raamat. Selles on kõik olulised teemad lühidalt, kuid sisutihedalt läbi kirjutatud. Seega sobib heaks meeldetuletuseks neile, kes on teemaga juba tuttavamad ja ka neile, kelle jaoks on see raamat esimene kokkupuude ajajuhtimisega. Olulisim mõte, mida tasub korrata- AEGA ei saa juhtida! Juhtida saab vaid iseennast! Aega on meil kõigil ühepalju ja nii on küsimus selles, kuidas me seda kasutame.

15. C.-N. Chu "Tee vähem, saavuta rohkem" - Chin-Ning Chu "Tee vähem, saavuta rohkem" on mõnusalt struktureeritud peatükkidega kirjutatud käsiraamat sellest, et kõige alus on meelerahu. Vähemalt minu jaoks oli see kogu raamatu mõte. Kuna olen viimased kaks aastat selle teemaga aktiivsemalt tegelenud, kuid aegajalt ennast unustan, siis just praegu oli taas hea seda kuulda.
Meeldejätmist tasub taas raamatu viimane lause: "Elu peabki tõepoolest olema lihtne." (lk 137)

14. MJ DeMarco "Miljonäri kiirtee"üks ütlemata kurb lugemiskogemus! Lihtsalt seetõttu, et ma niiiiii ootasin selle raamatu lugemist. Ehk siis sellest leitavaid tarkusi, motiveerivaid mõtteid... no igatahes kõike erilist, mida ka enda külluse teel rakendada. Aga ma ei leidnud seda! Jaa, lugesin raamatu ilusti läbi. Ikka ei leidnud!

13. A. Robbins "Ärata endas hiiglaslik vägi. Kuidas hakata ise juhtima oma vaimset, emotsionaalset, füüsilist ja majanduslikku seisundit"Robbinsi teos oli tõesti julgustav ning käis läbi olulised teemad. Kui see oleks ainus raamat, mida ma külluse teemal olen lugenud, siis oleks sellest tõesti tohutu abi olnud. Minu jaoks oli see liiga pikaks venitatud ja kordusi oli liiga palju. Samas, kui loed esimest korda sellistel teemadel, siis kordused aitavad just mõtet kinnistada, nii et selles mõttes jällegi tark võte. Kuigi Robbinsi raamat esmapilgul hirmutab oma mahukusega, siis tegelikult julgen seda soovitada igaühele, keda enesearengu ning enda elu juhtimise teemad huvitavad.

12. J. Kehoe "Rahaedu ja teie. Kuidas oma mõtlemist eduvankri ette rakendada."- mingit erilist uut nippi ma sellest raamatust ei õppinud. Kehoe raamat meeldis mulle väga. See aitas mõtteid selgeks saada just sel teemal, et kuidas neid üldkehtivaid reegleid oma (töö)ellu sisse viia. Viimasel ajal olen veidi segaduses olnud, kuid selle raamatu lugemise käigus sain mitmed väga põhjalikud teemad endale selgeks.


11. B. Hedges- "Torujuhtme saladused"- raamat räägib sellest, et mõned inimesed elavad palgapäevast palgapäevani, teised aga ehitavad üles ärisid, mis toidavad neid ka hetkedel, kui nad töötada ei saa-jõua-taha-vms. Aga see eeldab muidugi, et mingil perioodil nö toruehitajad tegelikult töötavad rohkem ja pühenduvad hoogsalt toru ehk enda äri ülesehitamisele.

10. B. Schäfer "Tee finantsvabadusse"- Kuna see on mu lugemisprojektis juba kümnes raamat, siis väga palju uut infot polnud. Oleks see raamat mulle aga umbes aasta tagasi kätte juhtunud, siis oleksin sealt rohkem leidnud. Autori stiil on mõnus, elulisi näiteid palju ja mõtted lähevad paljuski kokku nendega, mida viimase 1,5 aasta jooksul juba praktiseerinud ... või mille praktiseerimist korduvalt alustanud olen.

9. R. Branson "Teeme ära!" - "Teeme ära!" ei ole äriõpik, vaid pigem motivatsiooniteos. Branson räägib oma erinevatest kogemustest ning eneseületustest, paljudest kordadest, kui ta on oma eluga riskinud ja peaaegu surma saanud. Rõhk on aga sellel, kuidas ta sellest kõigest välja on tulnud ning millised on olnud õppetunnid, mida ta alati meeles on pidanud.

8. R. Templar "Rikkuse mängureeglid. Sinu isiklik rikastumisreeglite kogu"
Raamat on jagatud viieks osaks: mõtlemise muutmine (ehk mõistmine, et raha ja rikkus on hea), tegutsemine rikkaks saamise nimel, veelgi rikkamaks saamine, rikkuse säilitamine ja rikkuse jagamine. Neil teemadel jagati siis 100 mängureeglit.
Taaskord tundus, et kohati oli raamatut tehislikult venitatud. Uute mõtete asemel korrati ühte ja sama mitme punkti all. Minu jaoks oli liigselt tähelepanu pööratud ka investeerimisele, kui pikaajalisele teenimisele. Ehk mindi turvalist teed pidi, sest pika aja jooksul investeerimine on kõigile jõukohane. Kiirem ning loovamatel viisidel rikkuseni jõudmine nii laiapõhjaline enam olla ei saa.
Nii et raamat meeldis mulle, sest oli selline mõnus kogumik põhitõdedest. Samas ei olnud see väga elumuutev, ega tohutuid ärkamishetki pakkuv.

7. M. Fisher "Otsemaid miljonäriks"
Teos on õhuke, nii et arvata võib, et tõsist käsiraamatut sellest oodata pole. Lugu oli mõnusas vormis kirja pandud. Lugu rikkakssaamise raamatutest klassika: rikkaks saada soovija sattub miljonäri juurde, kellest saab tema mentor, kes õpetab rikkurite saladusi.
Teoses olid mõnusad mõtted, kuid minu jaoks oli see vaid algus. Minu jaoks oli selles loos vaid inimesed rikkaks saamise soovi äratamine, äratundmise tekitamine, kuid reaalsete sammude ja õpetusteni see ei jõudnud. Ehk et see raamat justkui tekitab isu ja seejärel pead ikkagi järgmiste raamatute juurde minema. Mõnes mõttes on see mõnus, kuid teisalt meeldivad mulle rohkem raamatud, kus üks autor oma mõtted lõpuni räägib.
Nii et soojenduseks on see hea raamat, kuid süvenemiseks enam mitte.

6. E. ja J. Hicks "Raha ja külgetõmbeseadus"
Kuna see pole mu esimene külluseteemaline raamat, siis oli juba päris palju kordusi. Aga eks see on normaalne, sest ega suured tarkused ongi enamasti lihtsad ja sellised, mida kõik teavad, aga ... vaid vähesed praktiseerivad. Pealkirja järgi võib arvata, et palju on juttu sellest, kuidas sa enda mõtlemisega ennast ümbritsevat maailma lood ja enda elus paljundad seda, millele tähelepanu pöörad. Ehk siis et oluline on mõelda sellest, mis on hea ja mis sul juba olemas on, mitte ainult puudusele keskenduda.
Minu jaoks jäi see teos veidi lahjaks, sest mõtted olid kõik juba tuttavad ja paljud ka praktikasse pandud enda elu muutmisel, kuid sellegi poolest oli mõnusalt kirjutatud ja hea lugeda.

5.  M. V. Hansen, R.G. Allen "Ühe minuti miljonär: teadlik tee jõukuseni"
"Ühe minuti miljonär" on raamat, mida julgen väga soovitada! See kosneb kahest osast: esimeses on teoreetilised teadmised ja õpetused, teises ilukirjanduslik lugu, milles tegelane nimega Michell kõik need teoreetilised teadmised praktikas ära kasutab. Teatavasti jääb näidete kaudu kõik paremini meelde, nii et selline üleehitus töötas minu arust väga hästi.

4.  A. Sennov "Kristalllapsed, indigolapsed ja uue ajastu täiskasvanud"
See raamat pole klassikaline rikkuse raamat, kuid kuna külluse puhul on kõige olulisem, et kõik su elus oleks tasakaalus, siis terviklikkuse mõistmiseks on see oluline teos. 

3. V. Zeland "Reaalsuse teostaja"
Minuni jõudis see teos läbi Külluse Seikluskoolituse, mille käigus õpime, kuidas oma unistuste elu elada. Lühidalt öeldes on tegemist väga isikliku lugemiskogemusega, millest saad kätte täpselt selle, milleks valmis oled. Mina kirjutasin lugemise jooksul enda jaoks üles mitu lehekülge tulevikuplaane ning mitme seni peas tiirelnud raamatu süžeed said peas selgemaks. Kui Sina seda raamatut loed, siis kindlasti ei mõju see samamoodi, sest Sul pole elus vaja samu asju, mis mul. Nii lihtne ongi.

2. M. Heppell "Võrratu elu: Kuidas elada võrratut, tasakaalustatud elu"
Oli ka väga palju uusi mõtteid. "Võrratu elu" suur pluss on raamatu ülesehitus. See koosneb erinevatest meie elu valdkondadest (tervis, perekond, raha, suhted, panus, tulevikuväljavaade, karjäär, isiklik areng), millele tähelepanu pöörata. Teos on kirjutatud lihtsalt, hästi struktureeritud ja samas täiesti originaalne. Mulle tõesti meeldis.
19.03.2019- minu arvamus nüüd ka youtube´s: Võrratu elu!

1. R. T. Kiyosaki "Rikas isa, vaene isa"
"Rikas isa, vaene isa" on ameerika turgu arvestades kirjutatud raamat. Kui seda meeles pidada, siis on lihtne meie oludesse mittesobivad mõtted välja jätta ning keskenduda üldistele põhimõtetele, mis kehtivad kõigi jaoks.

***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Mina olen Heli Künnapas (35), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (8a, 6a, 4,5a ja 3a). Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 10 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad"- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagrit. Meie maaelu rikastavad veel koerad, lambad ja kassid. Muudest loomadest oleme hetkel mõneks ajaks loobunud. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar