pühapäev, 11. september 2016

Netikuriteod ehk ma ei ole Künnapas Heli

Eile hakkasin saama küsimusi otse-telefoni-kirja teel: "Heli, kas see oled sina?"
"Ei, see ei ole mina!" pidin vastama.

Lugu siis selles, et facebooki ilmus Künnapas Heli. Minu pildid juures. Asukohaks Tartu. Minu sõbrad said sõbrakutseid. Teavitasin kohe FB adminni ja konto kustutati minuti jooksul.

Täna, pühapäeva hommikul, sain alles kell 9 esimese kõne, kus uuest minust teavitati. Jah, seekord polnud minu fotosid kasutatud, kuid jälle said minu sõbrad sõbakutseid.
(p.s. kusjuures tunnistan, et ma ei tea, kes see üldse seal pildil on)

Nii ütlengi, et mul on enda nimel ikka jätkuvalt vaid üks konto kasutuses. Peale selle on mu enda minega seotud kontodest Heli Künnapase looming ja Heli Kirjastus. Peale selle veel Minu ilus elu maal raamat ja maaelu blogi.

Kuna konto on reaalselt loodud ja kasutatud on minu pilte, siis pole tegemist mingi viirusega, vaid keegi teeb seda reaalselt. Vandenõuteoreetikud arvavad, et asi on minu artiklis: Riigikogulane, kas julged mu peale sülitada? Olen kindel, et see riigikogulane, kes selle eelnõu vastu oktoobrikuus hääletab, sülitab iga eestlase peale, kes näeb igapäevaselt vaeva, et oma töö ja teenistusega igapäevast elatist teenida. Peale selle artikli avaldamist hakkasid veel mõned kummalised asjad toimuma (rääkimata sellest, et see artikkel ise kadus kuidagi väga kiiresti kodulehelt ära, mis on väga ebatavaline minu kirjutamise ajaloos).

Jah, ma tean, et kui midagi netti üles panen (ja ma teen seda palju!!!), siis on see seal igaveseks ja kättesaadav kõigile. Enamus mu facebooki tekste ja pilte on avalikud, sest mu tegemised on avalikud. Mida ma siin ikka varjan. Mida rohkem varjad, seda rohkem uuritakse. Mida avalikum kõik on, seda vähem muret, et keegi midagi saladuslikku kusagilt avastab... sest lihtsalt pole midagi varjus.

See aga ei tähenda, et keegi tohiks minuga seotud materjale (isiklikke pilte jms) kuritahtlikult kasutada. Sõpradele tekitatav segadus on vaid üks ebameeldiv pool. Aga no ilmne ongi, et inimene, kes ennast sellise libakonto loomisega lõbustab, ei tahagi mulle midagi head, vaid ongi pahatahtlik. Ja ega ma ei saagi sellist nõmedust kuidagi välistada.

Tänan kõiki sõpru, kes minuga ühendust võtsid. Palun arvestage, et selle haige inimese lõbutsemine ei pruugi veel läbi olla. Püüdke aga keskenduda sellele, mida ma ise olen kirjutanud ja mida levitan, sest ilmselt on ka selle netirünnaku põhjuseks minu tegevus, mis kellelegi ei meeldi.

Minu jaoks on see märk sellest, et ma teen õiget asja ja olen õigele valupunktile tähelepanu pööranud.

Loe siis edaspidigi mu mõtteid siit: Heli arutleb kirjalikult

Kui sa soovid infot minu järgmise postituse kohta, siis hakka meie lehe facebooki sõbraks siin: Minu ilus elu maal facebookis.







1 kommentaar:

  1. Kusjuures mul emal oli ükspäev täpselt sama asi, tehtud oli tema pildiga konto, asukohaks pandud Tartu ja saadeti tema tuttavatele sõbrakutseid. Raporteerisin ja võeti konto küll kohe maha, kuid kummaline sellegipoolest.

    VastaKustuta