reede, 10. juuni 2016

Pulmadest juhe täitsa koos (pulmakorraldus #4)

Meie septembris paika pandud pulmade kuupäevani on aega veidi rohkem kui kuu aega, aga ikka pole ma peaaegu midagi korraldanud. Nüüdseks on juhe juba täitsa koos. 8 kuuga tehtud peaaegu mitte midagi.

Ok, valetan- sel nädalal tegin lõpuks facebook´is ürituse, kus suurem osa kutsututest on kirjas ning näevad, et nad saavad varsti kutse. Ainult, et "varsti" jaoks on ammu väga hilja.

Miks ma ei saa praegu pulmi korraldatud:
1) mul on kogu aeg midagi olulisemat teha. Ma mõtlen, et lõpetan ühe projekti...ja veel ühe... ja veel ühe... ja et siis jõuab küll, aga alati tuleb mingi järgmine huvitav projekt peale ja... pulmadeni on nüüdseks aega umbes kuu!!!

2) ma olen varem korduvalt suure osalejate hulgaga üritusi korraldanud... ja ma tean, et olen võimeline neid suht kiiresti tegema (seega probleem on see, et ma tean, et mul ikka veel polegi tegelikult kiire, sest alati on kõik võimalik... enda võimekuse teadmine on aegajalt negatiivne ning toob kaasa ülesannetega venitamise)

3) idealism- ma olen algusest saati teadnud, et hakkasin septembrikuust organiseerima, sest tahame teha väga armsa ürituse! Aaaaga, kuna mul pole siiani õrna aimugi, mida on üheks meie jaoks väga ideaalseks pulmaks vaja, siis ma ei saa seda ilmselt ka korraldada

4) siiani ootasin jaanuaris alanud trenni ja aprillis alanud dieedi tulemusi, et selle järgi otsustada, kas pulmad üldse tulevad või mitte. Kuna sel teemal andsin nüüd alla ja pulmadeks ilusaks enam saada ei looda, siis sai ikka tehtud otsus, et kuigi ma ebaõnnestusin, siis pulmad siiski tulevad. Halb otsus on samuti otsus ning sellest saab kuidagi edasi minna. Kas rõõmsalt, aga vähemalt edasi.

Ja rohkem põhjuseid polegi vaja!

Nende põhjuste tulemus on, et:

1) mul pole õrna aimugi, mille järgi valida head fotograafi? Jah, ma võin kodulehti sirvida ja pilte võrrelda, aga kui mul pole endal mingit kunstisilma, siis ei oska ma ju võrrelda.

2) mul pole õrna aimugi, kuidas valida hea bänd? Mulle õudsalt meeldiks mõnus rahvamuusika, aga me käisime hiljuti Herlendiga Kuursaalis Kihnu Poisse nautlemas ning enamuse õhtust Herlend vingus, kuidas ta ei oska tantsida. Ja ometigi oleks vaja olnud vaid reilender selgeks õppida. Herlendil jäi suu lahti, kui pool saalitäit rahvast lihtsalt "kolme paari" tantsima hakkas ja mina vesistasin tantusplatsi kõrval, sest ma ju siis ka ei saanud seda tantsida. Nii et tegelikult ei saa ma selles küsimuses lähtuda sellest, mis mulle endale meeldiks, sest eeldan, et enamusel külalistel on Herlendiga sarnane tantsukogemus.

3) mul pole õrna aimugi, kuidas hea õhtujuht leida? See, et parimatel on praeguseks ajad kinni, on teine teema. Aga mul pole õrna aimugi, keda ma üldse tahaksin. Need, kes ennast suurelt reklaamivad, pole tavaliselt need, keda võiks tahta. Tahaks, et inimene oleks meiega seotud, kuid samas piisavalt professionaal.

4) mul pole õrna aimugi, milline ilm on ja kui palju peaks mõtlema õuepeo varuvariandile kusagil siseruumides? Kui ilm on selline, nagu viimastel päevadel, siis ei ole ju väga lõbus õues olla. Eriti koos lastega.

5) ma ei tea, kui palju mind pulmapäeval häirib see, et ma ei saa abielluda kodukirikus, sest sinna pole naisvaimulik laulatama lubatud? Ma olen kogu aeg teadnud, et kirik, mille täieõiguslik liige alates 2000.aastast olen ning millega juba enne seda aastaid seotud olin, on see, kus ka kõik meie pere tähtsad sündmused toimuvad. Seekord see nii ei ole. Aga loomulikult olen õnnelik, et laulatust viib läbi õpetaja Tiina Janno, kes on läbi aegade meie perele väga palju soojust kinkinud ja väga armas inimene.

Üldse tahaks, et hästi palju asju oleks jagatud inimeste vahel, kes on meile armsad ja tähtsad. Mul on mingi tõrge selle vastu, et sirvida võõraste inimeste lehti ja õhtujuhtimist-bändi-jms lihtsalt teenusena tellida. Tahan tunda ennast sellel päeval hoitult ja armastatult. See eeldab enda ümber turvalisi ja armsaid inimesi, mitte maksmishetke ootavaid töötegijaid.

Nii et mul on liiga palju sisemisi tõkkeid ja... nii ma ei oskagi mitte midagi otsustada, ega teha.

Igasugused soovitused õhtujuhtide, bändide ja muude teemade suhtes on nüüd väga oodatud.

Ma lähen nüüd otsin mõne klassikalise pulmakutsete tegija, sest kutsed on üks teema, kus ma idealismist ning erilisusest olen loobunud. Kõik erilised mõtted on läbikukkunud, nii et praegu on oluline lihtsalt midagi valmis saada.

Siis mõnulen mõned tunnid ühega raamatutest, mille paar päeva tagasi raamatukogust tõin. Ma võtsin suure hunniku väga häid raamatuid. Täna lõpetasin ühe ja olen väga rahul (see tähendab, et Tähtajaline elu 2.osa kirjutamine on mõneks päevaks peatunud, sest ma loen jälle).

Ja homme viimase nädala jooksul juba neljandat korda Tallinnasse. Seekord toimub Eesti Blogiauhindade jagamine. Auhindade lootused pole kõrged, kuid pidu tuleb kindlasti äge!





13 kommentaari:

  1. Armas inimene seda kõike ei pea Sina korraldama, seda teeb tavaliselt pulmavanem ja see kõik millest räägid tuleb talle üle anda, Sina vaatad ainult , et ise kohale saad ilus oled ja seda päeva naudid, Sina ei tohi korraldada oma pulmi, sulle, sulle peab neid korraldama, <sulle kulla inimene!!!!!!! Kohe homme anna kõik üle.

    VastaKustuta
  2. Ah, veel kui sul pole pulmavanemat siis pöördu kas Südamete maja poole või on veel üks pumad.ee korraldajate seltskond

    VastaKustuta
  3. Mul oma kunagiste pulmade ja nende korraldamise suhtes tekkinud arvamus ja suhtumine, mis erineb enamuste omast. Võin sulle õhtul pikalt ja laialt seletada EBA-l :)

    Sinu puhul aga soovitan võtta keegi, kes sinu eest kõik ära teeb. Saad sina rahulikult oma projekte teha ning ei pea stressama pulmaasjade pärast.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuulan hea meelega, aga... palun tule ise mu juurde ja ütle, kes sa oled :) Ma kujutan ette, et ma ei tunne seal kedagi ära :D Ma olen niii kehv inimeste äratundmisel.

      Ühte pidi oleks loomulikult lihtne anda ürituse kellelegi teisele korraldada, aga ma kuidagi ei taha nii tähtsat üritust kellelegi teisele usaldada. Ikka tahan teada, kas kõik toimib nii, nagu mulle vaja. Lõpuks kontrolliksin ikka kõike. Ma pean vaid aru saama, kuidas head õhtujuhti ja bändi ja fotograafi valida :)

      Kustuta
    2. Kui ilus perepilt! Ehk saame meie teid aidata: http://web.zone.ee/ansambel_aare/. Teeme kahte asja korraga, et pulmaema ja muusika. Lugude hulgas nii rahvalikke lugusid kui ka eesti levimuusikat. "Paremad" tegijad ehk kinni tõesti, meie peame end headeks tegijateks, sest naudime seda, mida teeme ja mitte konveierlindil. Aga soe soovitus, et paanikaks pole põhjust, aega on piisavalt, et kõik tehtud saaks. Tegijad vaja kohe leida, kes saavad asjad käima panna. Ilusat suve nautimist!

      Kustuta
    3. Kirjutasin Teile FB kirjakasti :-)

      Kustuta
  4. Saan Teid kutsetega aidata - kirjutasin Teile Facebook'i.

    VastaKustuta
  5. Mina olen ka seda meelt, et sellise suurusjärguga üritus vajab ilmselgelt rohkem kui üht korraldajat. Mingi kondikava ootustega paned paberile ja lased teistel vaeva näha.
    Jama on muidugiselles, et praeguseks hetkeks on magusamatel pulmaisadel ja bändidel ammu peod bronnitud...

    VastaKustuta
  6. Minu soovitus dieedi ja trenni kohapealt oleks tutvuda sellise programmiga: https://www.fitlap.ee/
    Ei ole kunagi liiga hilja end käsile võtta ja seda programmi jälgides ei pea tulemusi ka kaua ootama. Ka juba kuu ajaga on võimalik vormi parandada. :)
    Soovin õnnestumisi ja ilusat pulmapäeva!

    VastaKustuta
  7. Hei, saan teid foto poole pealt aidata
    Kirjutasin facebooki :)
    Maaris Puust
    MK Foto

    VastaKustuta
  8. Kui kaaluteema tõttu tähtsat päeva nautida ei saa, siis soovitan Simeonsi dieeti - 40 päeva ja -15 kg. Ma olen teinud 3 ringi, -30 kg käes! Praegu veel viimane ring pooleli. Hästi lihtne, püsiv ja väga vähe vaja kokata. Tervisele ei hakka, vereproov iga kord super pärast dieeti. Tellid täna kodulehelt ära, esmaspäeval alustad!
    Soovitan! Lugesin, et trenni teha suudad. Kui seda suudad, siis 2 x päevas süüa natuke valku ja aedvilju ju ka ;)
    Edu ja ilusat pulmapäeva teile!!

    VastaKustuta
  9. Mul tekkis küsimus: mis kirikuga on tegemist, et sinna naisvaimulikku ei lubata? Ikka EELK kirik?

    Pulmaisadeks soovitan Ants Välimäe või Andris Avamere ja bändiks ans. Missiis :)
    C-duur on ka väga tore bänd :)

    VastaKustuta
  10. Fotograafiks soovitan Greete Purret. Väga tore naisterahvas ning tema tehtud pildid on tõeliselt ilusad ning kvaliteetsed.

    VastaKustuta