kolmapäev, 13. jaanuar 2016

Kas Brasiilias on lund? (Pere ja Kodu 13.01.2016)

Täna kirjutasin Pere ja Kodu blogis sellest, kas Brasiilias on lund?

Mõned nädalad tagasi väljakuulutatud pulmade teema kasutab nüüd minu elust vähemalt 4-5 tundi nädalas. Nimelt on käimas projekt: Heli treenib pulmadeks ilusaks.

Ütlen kohe ära, et tegemist ei ole reisilooga. Kusjuures Brasiiliaga polegi sellel lool väga palju ühist... või kui, siis ainult tahtejõud.

Viimasel ajal ei jõua ma siia enam väga tihti kirjutada, sest elamine võtab elust nii palju aega ära. Mõned nädalad tagasi väljakuulutatud pulmade teema kasutab nüüd minu elust vähemalt 4-5 tundi nädalas. Nimelt on käimas projekt: Heli treenib pulmadeks ilusaks. See tähendab, et Pärnu MyFitness klubis on mul nüüd brasiillasest eratreener Bryan. Tema ülesanne on neli korda nädalas öelda, mida ma pean tegema ja minu ülesanne on teha kõike, mida ta ütleb. Sellisel juhul garanteerib ta, et ma olen pulmadeks ilus.

Tegelikult tegeleme treenima õppimisega. Et ma saaks aru, kuidas ja mida täpselt pean tegema, et mu keha oleks mu üle õnnelik. Esimese nädala tulemus on see, et esimesed üleni valutavate lihastega päevad on üleelatud ja iga järgmine trenn läheb lihtsamaks. Jah, raskused lähevad suuremaks, aga keha harjub trenni tegema ja muutub päevadega. Teised veel ei näe, aga ma ise tunnen ennast juba peale esimest nädalat energilisema ja elurõõmsamana.

Täna trennis harjutuste vahel jäime aga treeneriga aknast lund vaatama ja rääkisime, kui tore see on. "Kas Brasiilias on lund?" küsisin endalegi ootamatult.

Jah, ma teoreetiliselt tean, et seal on kogu aeg soe, aga no mõnes suures riigis on ju ilmaolud riigi erinevates otsades väga erinevad. Seega päris põhjendamatu mu küsimus polnud.

Mõtlema pani mu enda küsimus aga hoopis seda, et miks me alati oleme solvunud, kui suurriikide esindajad Eestit ei tea? Olen aasta Ameerikas elanud ja see on ju üks lemmikmäng, kui võrreldakse, kes on ameeriklaste käest saanud huvitaivama vastuse küsimusele, et mis asi see Eesti on? Ja ise ei tea, kas Brasiilias on lund...

Hea on teiste üle naerda, selle asemel, et hoopis enda piire avardada. Lihtne on arvustada, selle asemel, et enda puuduste ja piiratusega tegeleda.

Jah, ma olen ka koos teistega ameeriklaste üle naernud, kui nad Eestit Islandi või Soomega segi ajavad. Praegu aga avardan enda piire. Olen alati teadnud, et me inimestena ei tunne on võimeid ja alahindame ennast. Kõik teavad, et ohuolukorras kasutavad inimesed nö varjatud jõuvarusid. Aga tegelikult on need meil ju ka muul ajal olemas. Me lihtsalt ei kasuta neid.

Praegu personaaltreeneriga pulmadeks treenides kasutan ma kõiki oma jõuvarusid ja õpin oma piire tundma, et saaks neid avardada. Töötan maksimumi peal... ja siis tuleb välja, et see polnudki mu maksimum. Treeningkava lehele lähevad kirja raskused, millega harjutusi teen. Kui olen võimeline järgmiseks tasemeks, tõmbab treener eelmise maha ja läheb suurem number asemele. Tahtejõu küsimus. Piire saab ületada vaid maksimumi peal treenides. Ja seda igas eluvaldkonnas.

Millisel teemal võiksid sina täna rohkem pingutada? Mis teemal võiks jätta teistele kriitika tegemata? Mis on sinu elus piisavalt tähtis, et sellele täie jõuga keskenduda?

Me arvame, et oleme põhjamaiselt väga karastunud inimesed. Brasiilias pole lund, aga see ei tähenda, et tahtejõudu oleks vähem. Tule mugavustsoonist välja ja mine tee oma elu mõnel teemal väga raskeks. Just nii, et pingutad maksimumini... ja siis veel veidi rohkem!

Loe eelmisi trennipostitusi siit:
15.02.2016 Bryani Poolt Piinatud Naiste Liit

21.01.2016 Bryan petab mind... korduvalt!

9.01.2016 Täitsa uus inimene ja uus elu

6.01.2016 Kõik naeravad mu üle. Isegi treener

29.12.2015 Heli treenib pulmadeks ilusaks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar