teisipäev, 17. november 2015

Jõulukampaania- raamat otse autoritelt


Viimasel ajal on kirgi kütnud kirjanike, kunstnike ja muude loomeinimeste toetamise teema. Fakt on see, et loomingut on raske üheselt hinnata. Ilu on vaataja silmades. Nii on kirjaniku ja kunstiku palk lihtsalt järjekordne kont, mille kallal võiks lõputult närida.

Lõpuks on ju vaja teoseid, mida loevad massid, kui ka sügavamaid teoseid, mis on mõeldud väiksele hulgale.

Nii alustasime koos Kati Saara Vatmanniga kampaaniat "Kingi jõuluks raamat otse autorilt!"

Kirjanike vähene sissetulek tuleneb ju sellest, et:
1)me kirjutame väikese rahva keeles, mille lugejate arvud ongi väiksed;
2)raamatud on nii kallid, et suur osa meie inimesi ei suuda koju raamatuid osta;
3)meie (vähemalt väikeste) raamatukogude rahastamine on nukker ja nii peavad ka raamatukogud väga valima, mida tellida.

Eestikeelse kultuuri jätkamiseks tuleb seda kindlasti toetada, mitte loota, et kultuurist saab äri, mis ennast ise üleval peab. Jääb aga küsimus, et kuidas?

Praeguse kampaania käigus müüme otse soodushinnaga oma teoseid, et need kõigi soovijateni jõuaksid. Need, kes meie teoseid ei soovi, ei pea kaasa rääkima.

Jõulumöllus ei ole mõtet niisama mõttetult raha kulutada, et koju träni muretseda. Eesti disainerid levitavad samuti infot, et oma tegijate tooteid ostes toetamegi kohalikku elu. Nii on ka oma autorite teoste ostmisega. Kordan, need kes ei taha, ei pea kindlasti mitte ostma. Kampaania mõte on see, et need, kellel pole siiani võimalik olnud, saaks soodsama hinnaga osta jõulukingiks meie teoseid.

Mõnda raamatut on vaid loetud kogus, nii et kes ees, see saab!

Tellides palun kirjuta, kellele raamatusse pühendus kirjutada ja kuhu pakk saata (või äkki on võimalik ise üle anda). Kui soovid pakiautomaati, siis lisa kindlasti oma telefoni number pakiteatise jaoks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar