neljapäev, 28. juuli 2016

Heli ja Herlendi ilupildid (pulmad 16.07.2016 #4)

Maagiline esmakohtumine tehtud, istusime Herlendiga pulmaautosse ning sõitsime laulatuseks valitud Vigala kiriku teisele kaldale ilupilte tegema.

Teoreetiliselt mulle ei meeldi mõte, et enne laulatust kokku saada ja abiellunutena poseerida. Minu jaoks on pildistamised ja muu taoline siiski laulatuse järgsed tegevused. Kuna aga nelja lapse kõrvalt abiellumine ise ka pole väga traditsiooniline, siis see oli veel üks enda põhimõtetele järeleandmine. Nii tegimegi enne laulatust kiriku lähedal sillal ja tiigi ääres mõned klõpsud.

Vahva oli näha, kuidas teisel kaldal inimesed (meie iseomaenda külalised) meid vaatama jäid. Meie lapsed tahtsid meie juurde joosta, kuid käskisime nad kiriku juurde tagasi viia, sest nad oleks seganud. Kusjuures lõpuks olidki lastega pildid need, mida me pulmadest väga ei saanud. Ma olin alati ette kujutanud, et mul on pärast pulmi hunnik pilte, kus ma olen imearmas pruut ja siis olen kas ühe või mitme lapsega kuidagi armsalt koos. Aga meie lapsed polnud laulatuse lõpuks väga koostöövõimelised ning sundima me neid ei hakanud. Pulmapeol olid neil ka muud tegemised ja ega endal ei tulnud ka meelde selliseid pilte korraldada. Eks ma vaatan jätkuvalt teiste pruutide pilte lastega, sest need on nii armsad. Enda ja oma lastega pildistan aga mõnel muul päeval. Õnneks neid meil jagub.

Mitteabiellunud Künnapas ja Kruusmann nägid aga välja sellised:


Vahepeal tegime ühe väga poseeritud ilupildi ka (kes irooniast aru ei saa, siis tegelikult ühe elusa päris pildi):

Järgmised ilupildid tegime juba abikaasadena ehk siis pärast laulatust kodus. Fotograaf Meelis Tomson sai õige kiiresti aru, et puuriidad on minu teema ja neist mööda ei saa. Nii kasutasime minu armastusega laotud ja ka ladumata jäetud puud ilusti ära:

Viljapõllule tippisime väga ettevaatlikult. Ausalt. Selleks ajaks olin oma pulmadeks ostetud kontstel trampinud tükk maad mööda tiigi kallast, seisnud pool tundi kiriku ees murul ja püüdnud mitte mulla sisse vajuda ning nüüd siis pikk matk viljapõllule, sest fotograafi arvates polnud me ikka piisavalt kaugel. Peale selle sai selgeks, et mu üliilus kleit toimib ülimalt hea putukavõrguna. Kleidi kihid vangistasid enda alla ilusti kõik putukad, keda tee peal kohtasin. Vähemalt teised said minu ümber siis putukavaba elu nautida.

Viljapõllul nägime välja sellised:

Ma pole kunagi suudluse ajal nii palju rääkinud, kui selle viimase pildi jaoks suudeldes. No sellest pildist on vist 101 erinevat võtet ehk siis me suudlesime kaua...kaua... Ei, mul pole midagi oma abikaasa suudlemise vastu, aga fotograafi nina alla nõuetele vastavalt suudelda on veidi midagi muud.

Sellised saidki ilupildid meie pulmas!



Pulmadest kirjutan veel siin:
Heli ja Herlendi pulmad Reporteris (pulmad #3)

Ettevalmistused ja pulmapäeva hommik (pulmad #2)

16.07.16 sai meist ametlikult perekond Künnapas-Kruusmann (pulmad #1)

Meie küll rohkem kunagi ei abiellu (pulmakorraldus #10)

13 kommentaari:

  1. Palju õnne abiellumise puhul!
    Mul fotograafina on nii kurb vaadata, kuidas piltidel pole horisont sirge, kuidas peigmehel on kaelast saadik pea ära lõigatud, kuidas peigmehel on lehed koledalt näo ees, .... Pildid on tehtud lihtsalt automaatprogrammiga ja on üsna loominguvaesed. Ma leian, et pole tabatud inimeste olemust ja ilu! Muidugi mitte ei taha ma kritiseerida Teie fotograafi valikut, aga .... Abiellutakse siiski ju vaid 1x.
    Kui Teie olete rahul, siis on super! Juhul, kui kunagi tahate korralikke pilte, oleksin valmis Teid pildistama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selles mõttes oleme loomulikult rahul, et need on need pildid, mis meil on meie pulmapäevast olemas ja seda uuesti teha ei saa. Seega pole ka võrrelda, kas keegi teine oleks teisiti teinud.

      Puulehtedega pildil meeldisin ma ise endale, aga sellest kohast on ka neid pilte, kus Herlendil pole lehti silme ees :)

      Kindlasti laseme ennast ja oma peret edaspidigi pildistada, nii et hea meelega teeme koostööd. Mulle meeldivad ilusad pildid meist.

      Kustuta
    2. Tuleb kahjuks eveliniga nõustuda. Nii vahva pere paistab olevat, siit oleks saanud kamaluga ilusaid fotosid.

      Kustuta
  2. Nõustun Eveliniga. Vaatasin ka et ikka täitsa pahasti need pildid :(

    VastaKustuta
  3. Nõustun ka eelkõnelejatega, et fotograafist kui sellisest on asi olnud kaugel. Kõik, kes fotoaparaati omavad ei ole automaatselt fotograafid. Valge kleit ja pluus on üle valgustatud jne.. Aga peamine ongi see, et Teie ise olete fotodega rahul. Ja see ei ole kriitika kui selline Teie pihta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. NAgu ütlesin, on tõesti nii, et need on igatahes meie ainsad pildid meie pulmadest ja paremaid, ega ka halvemaid kunagi ei tule. Eks fotograafi valik enne pulmi oligi üks minu probleem, sest mille järgi sa valid? Aga alati oleme valmis laskma ennast paremini pildistada teistes olukordades.

      Kustuta
  4. kas fotograaf Meelis Tomson on tõesti marimelli mell, kes sellised pildid tegi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, marimelli mees Meelis Tomson oli meie pulmas fotograaf.

      Kustuta
    2. Mul tekkis sama küsimus nagu eelkõnelejast anonüümnsel. Arvasin varem, et Meelis Tomsoni oskused on paremad. Tundub vist, et siiski mitte. Isegi mina, hobifotograafina saan vigadest aru.

      Tagant järgi ka minu poolt õnnitlused Teile selle ilusa päeva puhul! : )

      Kustuta
    3. Aitäh õnnesoovide eest. Meelise tehtud pildid on need jah.

      Kustuta
  5. Mulle meeldivad need pildid kohe väga. Hästi loomulikud ja lihtsad. Vaatan juba mitmendat korda ja ma ei näe vigu, näen kahte õnnelikku ja teineteist armastavat inimest, abikaasat. Üldse ei häiri peata Herlend, sest nagu aru saan on seal Helit esile toodud ja järgmisel Herlendit. Minuga need pildid igatahes kõnelevad õnne ja armastuse keeles nii ehedalt, kui üldse kõnelda saavad. Jätkuvat õnne ja armastust Heli ja Herlend! <3

    VastaKustuta
  6. Sa nägid vau vau vau kui kaunis välja, kleit on super! Ja palju palju õnne teile :) Kuid fotograafi osas on mul totaalne hämming :( Kohutavalt kahju, et selline tulemus :( Ka mina pakun enda poolt võimalust kleit näiteks pulma-aastapäeval selga panna ja uuesti fotograafi ette tulla - kingituseks!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh komplimentide ja õnnesoovide eest!
      Minu jaoks on kleit ja pulmapäev seotud, nii et rohkem mul seda selga panna pole plaanis. Aga pildistamine meeldib mulle küll, nii et meie pere on alati valmis poseerima, et endast palju ilusaid pilte saada :)

      Kustuta