teisipäev, 21. juuni 2016

Kui palju sa pulmas sööd? (pulmakorraldus #6)

Palju õnne mulle- ma olen suutnud juba mitmendat päeva järjest pulmade laiene jääda!

Eile õhtul saime Herlendiga kokku. Jaa, me saame küll kodus kokku, aga niiviisi, et mõlemal on silmad lahti ja ühtegi last ümber pole, mitte väga tihti. Eile saime ja arutasime lõpuks isegi pulmi. Täpsemalt toitlustust. Selle tulemusena saime aru, et oleme mõlemad toitlustuse alal lollid.

Tarkade klubi, aidake välja: kui palju inimesed pulmas söövad?

Praegu on toitlustaja pakkumises seapraad, inimese kohta 200 grammi kartulisalatit, 100 grammi rosoljet ja erinevat külmalaua värki (singirullid, munad jms).

Laulatus algab kl 16. Eeldan, et lauas oleme umbes kl 18 paiku. Viimaste ürituste käigus olen näinud, et meie sõpruskonnas on palju inimesi, kes suudavad üleval olla vähemalt kl 6ni... või üldse mitte magama minna. Samuti neid, kes leiavad voodi kl 2 paiku, aga kl 6 on uuesti rivis. No ja hommikukohvile jääb kindlasti suur hulk külalisi, sest kõik "kaugelt nurga mehed", kes öösel koju ei sõida, tahavad hommikust ikka süüa.

Need on siis kõik lisatingimused, millega koguste arvutamisel peab arvestama.

Veronikaga arutasime öösel kella 2ni kleite ja vaatasime pilte. Mõtlesime välja, et kui homme pihta hakkan, siis suudan enne pulmi umbes 50 erinevat kleiti proovida. Kuna ma vihkan riiete ostmist ja nende proovimist, siis tavaliselt ühe korraga ma üle 2 eseme proovida ei suuda, sest siis ma juba jooksen riietusruumist välja. Nii et kui ma pulmadeni iga päev käin mõnes salongis ja iga kord proovin kahte kleiti, siis saangi pulmadeks umbes 50 kleiti proovitud.

Kuna ma siiani ootasin, mis mu kehakaalust saab, siis kleidi teemaga üldse ei tegelenud. Nii ei tellinud ma seda kusagilt kaugest netipoest, ega lasknud õmmelda. Pilte loomulikult olen korduvalt sirvinud ning omad eelistused on olemas. Õmblemisega on veel see mure, et kuna mul puudub igasugune kunstitaju, siis ma ei suudaks õmblejale seletada, mida ma täpselt tahan. Või kui mingi detail on valesti, siis ma ei saaks sellest aru, näeks vaid, et mulle "midagi" ei meeldi, aga ei oskaks sõnastada. Nii et ma pole kunstilistel teemadel hea klient.

Veronikaga arutasime ametimärke ka. Neid, mida Liis varsti joonistama hakkab. Ega me tantsulõvi tiitli jagamisest tegelikult kaugemale ei jõudnud. Tegelikult on see nii vägev, kui pead oma inimeste peale mõtlema hakkama selle pilguga, et millised on kellegi eeldused. Kõigil on ju varjatud andeid ja mõnikord võib inimene ootamatu ülesande korral hoopis ootamatuid andeid avaldada. Eks näis, kas suudame oma pulmas külalistelt midagi üllatavat välja meelitada.


Pulmadest kirjutan veel siin:
Pärast kolmandat last ei saa abielluda

Pulmadest juhe täitsa koos

Pulmi pole korraldanud ehk tavapärane elu

Pulmakorralduse muru- ja mudamängud


Mis on pulmas tähtis?

Pulmakellad helisevad

4 kommentaari:

  1. Tavaliselt arvestatakse kokku inimese kohta süüa 1000g-1200g (viimase puhul, kui pidu veidi pikem), millele lisandub siis tort. Meie külmlaud ja soe laud ongi 1000g inimese kohta, kuid tellime n.ö varu, et kui tegelikult on sööjaid kuskil 60, siis tellime sööki vähemalt 65-le. Kõige parema aimduse ja info saad siiski toitlustajalt või teete hoopis ise süüa? Minu isiklik soovitus oleks tellida toitlustaja, sest söögitegemine pulmapäeval on suuuur koorem :)

    VastaKustuta
  2. Kuna teil läheb pidu pikale siis ma soovitaks suurendada külmalaua osakaalu. Algul söövad kõik kõhud liha-kartult täis ja pärastiseks jäävad siis salatid, singirullid jms snäkikraam (sakuska). Juurikad ja puuviljad kipuvad ka olema see, mis just hilistel tundidel maitsema hakkab. Mingil hetkel kiputakse singirullidele arbuusi eelistama nt.
    Aga hommikuks on ju variant keeta pajatäis putru või seljankat (Selvestil on seljanka vist 5-liitristes plekkpurkides, täitsa hää supp ja peaparanduseks ka sobiv), või siis äkki keegi usin küpsetab hommikul paar ahjuplaaditäit omletti.

    VastaKustuta
  3. PS! Kui lähete seda teed, et peolaua jäägid lähevad hommikusöögilauale siis leppige kokku kes toidud ööseks külmikusse paneb. Olen käinud pulmas kus pruutpaar leppis ämmadega kokku, et nemad vastutavad toidu külma paneku eest aga millegipärast jäi see tegemata. Nii juhtuski, et hommikul ootas külalisi hommikusöögi asemel riknenud toit (ka öösel oli siis nii +25 ringis) ning peigmees sõitis esimese asjana kiirelt linna oma külalistele hommikusööki tooma.

    VastaKustuta
  4. meil jäi pulmas söögist puudu.Vaadates menüüd,ütlesin kohe ,et toitu on vähe aga toidlustaja vaidles vastu siiski tellisime sooja praadi lisaks.Järgi ei jäänud midagi ja viimased lihatükid lõigati pooleks.Külmlaud sai ka kiirelt tühjaks.Kuigi sai mainitud,et rahvast on kaugelt ja üle Eesti.Tellisime ka hommikulaua aga see oli ka väga kesine.

    VastaKustuta