kolmapäev, 14. september 2016

Keda huvitavad ministrid?

Tänases Pärnu Postimehes küsin, et keda huvitavad ministrid ja räägin sellest, keda mina presidendiks kindlasti ei valiks.

Artikkel on siin: Keda huvitavad ministrid?


Sel nädalal saime jälle kõik lõbusa kogemuse osaliseks: eestlasi tundub olevat nii vähe, et käputäis inimesi peab olulised kohad omavahel jagama. Vaesekeste väikesel ringil tuleb ülesandeid muudkui jagada ja ümber jagada, et kõik tehtud saaks. Ikka meie kõigi heaks ja hüvanguks.

Jätkuvalt on käimas presidendiralli, mille käigus on meile näidatud, et presidendi isikust olulisem on see, kes kellega käib. On minu kandidaat ja sinu kandidaat. Ei tohi jääda muljet, et minu kandidaat on ka sinu kandidaat. Mõni ei tea üldse, kes on tema kandidaat. Ja kandidaat ei tea, kelle kandidaat ta on.

Tunnistan, et minu jaoks ei ole seni läbi käinud nimedest ükski kandidaat ideaalne. See on normaalne. Tihti tulebki elus teha valik nii, et leitakse halbadest parim.

Aga kogu trall, mis on presidendivalimiste ümber käinud, on minu arvates kõigile kandidaatidele veel rohkem vett peale tõmmanud. Naispresident on väga reaalne võimalus.

Olgem ausad, Toomas Hendrik Ilves oma viimaste aastate käitumise ja lahutuse-abiellumise-hüvede teemaga pole presidendiametile au ja sära lisanud. Usun, et presidendi roll pole olla kõrgelt allavaatav tähtis isake, see ei tohiks ka rahvale vastandumiseks muutuda.

Presidendirallit jälgides on mul vaid üks kindel ootus: et Siim Kallas ei saaks Eesti presidendiks. Kui erakonna sees tahab Kallas ust näidata neile, kes pole tema poolt, kas presidendina võib ta nii teha kogu rahvaga?

Kõike seda jälgides mõtlen: kuigi olen Vabaerakonna juhatuse liige ja seega poliitikas, kas ma ikka pean teadma kõigi ministrite nimesid? Nad vahetuvad nii kiiresti, et ei jõua midagi ära teha. Rääkimata sellest, et jõuaks tehtu eest vastutada. No ja mis professionaalsust saab seal olla, kui üks inimene on lühikese aja jooksul võimeline olema riigi üks tähtsaim nina nii finants-, haridus-, julgeoleku- kui ka välisteemadel?!

Saan aru, miks paljud inimesed ei soovi poliitikas osaleda. Just selliste juhtumite pärast, kus jäetakse mulje, et paljudel inimestel on sõnaõigus, kuid siis jagab pisike rühm ametikohti ja ülesandeid omavahel muudkui ümber. Samas ongi just see põhjus, miks elutervelt mõtlevaid inimesi on poliitikasse rohkem vaja.

Veetilgad suudavad lõpuks kivisse augu uuristada, kui need järjepidevalt tilguvad. Usun, et elutervelt mõtlevate inimeste suurem poliitikas osalemine aitab mõtteviisi muuta ja seni toimivaid mustreid lõhkuda. Veel usun.

Autor on kirjanik ja Vabaerakonna juhatuse liige.


***



Osale meie blogi ja koostööpartnerite SUURES PULMALOOSIS, milles võid võita 400 € eest kingitusi!!! Kliki siia ja loe edasi, kuidas osaleda!


Kui sa soovid infot minu järgmise postituse kohta, siis hakka meie lehe facebooki sõbraks siin: Minu ilus elu maal facebookis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar