pühapäev, 3. juuli 2016

Kohakaaslus ja avavalss pulmas (pulmakorraldus #8)

Pulmadega on nüüd nii, et suured kivid on purgis, kruusa veel mahub ja liiva ka.

Ehk siis toimub korraldamise peenhäälestus. No olgu- kuna me kõik oma riideid ka veel alles läheme ostma, siis see küll päris peenhäälestuse alla ei lähe. Suurimad probleemid praegu on siiski aga peenhäälestuse valdkonnast. Nimelt: kas hakata ise inimesi paaritama ja mille järgi avavalssi keerutada?

Inimeste paaritamise küsimus on siis kohakaaslus ja kohakaartlus- kas teha ise lauaplaanid ja kohakaardid ning sunniviisiliselt inimesed teineteise kõrvale ja vastu istutada ja nii paaridesse paaritada? Või lasta kõigil vabalt lauda vajuda? Kummalgi viisil ei satu kõik inimesed parimasse seltskonda.

Kui igaüks ise koha otsib, siis alati on võimalik, et mitmes kohas jääb üks koht kusagil keskel vabaks. Samuti on mittesobivate inimeste kõrvuti sattumine väga-väga reaalne.

Meie poolt sunniviisiline kohakaaslaste valimine on aga sama vägivaldne. Ma võin sõpruskonnad ja sugulased omasugustega kokku panna, aga kust ma tean, et nad peol just oma igapäevaste inimestega suhelda tahavad? Äkki oleks mõnigi uue ja tundmatu lauanaabri üle rõõmus? Meie pulma tulevad ainult ülitoredad inimesed, nii et ebameeldivate inimestega kokkusattumist pole vaja karta. Aga no sellegi poolest pole kõigil kõigiga põnev.

Ja kui mõni inimene jääb siiski lõpuks tulemata, siis kas lauda jäävad kusagile keskele lihtsalt tühjad kohad?

Kindlasti toimub meil piisavalt tegevusi ja saab palju tantsida, nii et lõpuks ehk polegi nii oluline, kelle kõrval sa istud. Sellegi poolest oleme meie Herlendiga ainsad, kellel on naaber kindel.

Kuidas teile tundub, milline on külaliste jaoks meeldivam viis istumiskoha lahendamiseks?


Teine peenhäälestuse teema on avavalss. Kindel on see, et mingit diskot, ega akrobaatikat me selle ajal tegema ei hakka. Seega on vaja tõesti täiesti tavalist klassikalist valsilugu. Sellist, mille järgi meie Herlendiga saame pool lugu keerutada ja siis tulevad meie vanemad (ja vanavanemad?) juurde ning keerutavad ka.

Praeguseks on mingi nimekiri juba olemas, kuid kõik head mõtted on ikka oodatud.

Mille järgi teie avavalsi loo valisite? Millised on teie arvates head lood avavalsiks?

Künnapase ja Kruusmanni naised lähevad aga homme päälinna ja hakkavad kleite otsima. Eks näis, kuidas õnnestub.

Ja kui keegi ei tea, kuidas näeb välja pruut kaks nädalat enne pulmi, siis ikka selline:

Nii et täitsa tavaline klassikaline tulevane pruut.

Seinal on päevade kaupa nimekiri sellest, millised tööd tuleb mis päeval ära teha. Praegu oli puude ladumise aeg. Puid on veel, aga mul pole rohkem kohta, kuhu riita teha, nii et ma ei teagi, mis neist saab.

Pulmadest kirjutan veel siin:
Ilus-armsat maalähedast pulma ei tule

Kui palju sa pulmas sööd?

Pärast kolmandat last ei saa abielluda

Pulmadest juhe täitsa koos

Pulmi pole korraldanud ehk tavapärane elu

Pulmakorralduse muru- ja mudamängud


Mis on pulmas tähtis?

Pulmakellad helisevad

6 kommentaari:

  1. Mina küll registreerisin enne lapsi aga laulatasin alles peale kolmandat last. Lihtsalt tundsin, et abi vaja. See on kommentaariks sellele, peale kolmandat last. Kõike saab. Minu kunagine sõbranna läks mehele peale 5 lapse sündi, siis sünnitas veel kuuenda.Alati räägitakse ju oma asjadest ja kogemustest. Kuna meil polnud kohad pulmas määratud, olid talus, taluõuel aias majas, sest oli nn rootsi laud ja siis istusid kõik peale toidu valikut kuhu mahtusid. Olles mõne pulma dekoreerinud ja isegi kaasa aidanud korraldamisel ja luuletusi lugenud siis hiljem arutades leidsime, et kindlad paarid tasub kokku panna aga vaheliti nendega, keda ei tunta hästi, sest see annab toreda vahelduse ka nende ellu. Muidu on koguaeg ühed samad näod. Aga nii saavad inimesed rääkida nendega, kes tundmatud või vähe tuttavad ja kui palju huvitavat saab kuulda ja teada. Valss. Oleme siin vahel ühe mu pojaga asju arutanud. Noor mees arvas üldse, et külalised peaksid päev enne kokku tulema, mingeid mänge mängima, veidi tutvuma ja siis järgmisel päeval pulm ka sõbralikum aga noh see on raha. Tantsud üldse. Kui ikka pidulikud õhtukleidid siis oikka ei sobi kaasaesed tantsud. Siis saigi arutatud, et peale pruudipärja mahamängimist võiks kõik ümber riietuda ja diskot teha, oleks vahva, säravad ja tantsigu kuidas iganes aga õhtu esimene pool oleks klassika. Valss, on teil mõni oma lemmiklugu? Kui ei, otsige lugu, kus on sõnad, millel saab olema tähendus või on tähenduslikud teie elus. See on teie soolo. Harjutage ette. Tore kui te ei tee lihtsalt tantsu, et noh kõigume veidi, hoiame üksteisel kõigi nähes ümbert kinni, tehke mõned toredad kujundid, teie tantsimine esitab nõuded ka ülejäänutele. Valssi ei pea ju tantsima nii, et olete koguaeg kõhuli koos, saab eemalduda ja läheneda keerelda selles rütmis, ringis jne. Väike tantsuseade oleks tore ja siis tulevad vanemad. Meie võtsime lauluks tol ajal meile sobivate sõnadega Jaak Joala, Sa oled ainus mu aare. Lihtsalt see on ju inimestega nii. Lähedased ongi meie varandus.Ilusaid päevi toredaid valikuid, olete vahvad, õnne Teie perele!!

    VastaKustuta
  2. Minu jaoks on sõnumiga lood, mida võiks avavalsiks valida "Kõik on täpselt nii kui peab" ja "Su silmade sära". Just sõnade pärast. Ja meloodiad ka sellised, et ka kõige hullem päntajalg saab loo ära õõtsutud :)
    Aga istumiskorralduseks pooldan ma kohakaarte. Ja paigutakski nii, et inimesed on pigem "omadega" grupis. Peale prae söömist hakatakse niikuinii ringi liikuma ja grupiväliselt suhtlema, las siis algus olla lihtne.

    VastaKustuta
  3. Meie teeme lauaplaano (100 in pulmad) ja meie pulmavalsiks tuleb üks Mati Nuude laul, mille järgi me 10 aastat tagasi Treffneri ballil kahekesi tantsisime :) aga tahaks natukene showd ka teha, seega pole välistatud, et me lõpus lugu ei vaheta ja tempoka loo järgi kava ei tee :D

    VastaKustuta
  4. Meil oli avavalsiks "Ööviiul" (Erko Niit). Polnud klassikaline valss, aga mehe panin proovile oma oskustega küll. Pulmaeelsel õhtul korra proovisime läbi :) Õigel päeval saime ka ilusti hakkama, pärast ohhetati ja ahhetati :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. https://myspace.com/erkoniit/music/song/viiul-11900172-11701356

      Kustuta