teisipäev, 19. juuli 2022

Miks ma juulis ühiskirjutamise pärast vara ärkama pean?

Tahaks nüüd oma raske tööelu üle kurta. Nimelt on juulikuu läinud nii, et põhimõtteliselt kõik päevad olen umbes 8.30 ennast voodist välja vedanud, et tööle minna. Õigemini, et ära teha 10-minutiline töö.

Täna hommikul just mõtlesin, et täiesti mõnus rütm on sisse harjunud. Isegi, kui on raske ärgata, siis teadmine, milline päev sind ees ootab, on kuidagi vabastav.  

Minu juulikuu tööpäevadele on rütmi andnud ühiskirjutamise kuu. Juunis sain Kristi Saarega kohtudes julgustust, et võiksin kirjutamist õpetada. Nii sündiski kuuajane programm, mille käigus iga osaleja kirjutab kuu aja jooksul oma raamatut ning mina toetan neid. See tähendab, et igal hommikul kell 10 avaldan meie kinnises Facebooki grupis video, mis räägib mõnest kirjutamisega seotud teemast või annab edasi mõne motiveeriva mõtte. 

Kord nädalas kohtume ka online vestluses. Need kohtumised on alati nii motiveerivad, et pärast lähen kohe ise ka kirjutama. Kõige ägedam tagasiside on minu jaoks olnud see, kui osalejad ütlevad, et räägin just neist teemadest, mida neil sel päeval on vaja kuulda. Arutasime ka seda, et kas mul äkki on osalejate juures salakaamerad. Kinnitan - ei ole! Ma lihtsalt olen ise ka enne mõne raamatu kirjutanud ja tean, millised tunded, mõtted ja emotsioonid kirjutamise ajal tabavad. Näiteks ka seda, millisel hetkel tuleb lihtsalt võtta paus ja kõigest eemale astuda. 

Ülimalt äge on osalejatelt kuulda ka, et grupiga koos tegutsemine on ikka hoopis midagi muud. Grupp lisab nii kohustus kui ka annab motivatsiooni, kuigi tegelikult igaüks tegeleb enda looga omaette. 

Minu enda aus ülestunnistus on, et kirjutama jõudsin alles eelmisel nädalal. Juulikuud planeerides uskusin siiralt, et vean ühiskirjutamise gruppi ja samal ajal kirjutan ise hoogsalt oma uut noorteraamatut. Tuli välja, et teistele kirjutamisest rääkimine võib võtta 10 minutit päevas, aga sellele mõtlemine võtab ikka rohkem. Teoreetiliselt võiksin ka päevasel ajal järgmised videod ära lindistada, aga praktiliselt on nii, et jälgin, kuidas grupil läheb ning mõtlen iga päev, mis on see, mida neil järgmiseks vaja läheb. See tähendab, et ikkagi pean hommikuti ärkama ja ... püüdma mitte padjakas välja näha.

Kui rütm aga sisse sai, siis tulid ööd ja päevad, mil mu enda looming lihtsalt hakkas niiviisi voolama, et magada enam ei saanud. See tähendabki, et hommikuti on väike padi ikka veel näos. Aga no mis teha, kui öösiti looming möllab.

See oli kindlasti suures osas ka tänu sellele ühiskirjutamise grupile. Pigevalt raamatutele, käsikirjadele, tegelastele jms mõeldes lihtsalt pole võimalik ignoreerida, et su enda lood ja tegelased ootavad. Noorteka asemel asusin hetkel küll hoopis tööle järgmise romantilise lühiromaaniga. Sellega, mille aluseks on Termika 35.sünnipäevakontsert. No see, mille nad minu 40.sünnipäeva auks pidasid. Eks ole :) 

Ühiskirjutamisega jätkame aga augustikuus. Selles grupis on ka juba päris mitu inimest kirjas, aga veel on kohti. Kokku saab grupiga liituda 10 inimest. Ühinedes ei pea kartma seda, kui targad ja osavad on teised. Igaüks töötab omas tempos. Minu soovitused ja videod on ka sellised, millest kindlasti üks või teine leiab rohkem, aga samas igaüks saab midagi. 

Siiani on osalejad kinnitanud, et ükskõik, kui palju nad on selle ühiskirjutamise kuu jooksul teinud, üksinda nad nii kaugele poleks jõudnud. No ja endast ma ei räägigi- see, mida ja kui põhjalikult olen pidanud läbi mõtlema ja töötama ... no loodetavasti annab järgmistes teostes tunda. Olen nii tänulik kõigile esimese ühiskirjutamise grupi osalejatele, sest just tänu teile on selgeks saanud, et sellist asja tasub teha. 

Augustikuu grupiga saad liituda aga siin: ühiskirjutamise kuu (august). 

Lugejatele võin aga lubada, et varsti on juba uusi vahvaid lugusid oodata!

***

Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 9a, 8a ja 3 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 


Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Selles grupis on ka info minu läbiviidavate koolituste kohta. Enesearenguga seotud teemadel olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar