kolmapäev, 13. juuli 2022

Isiklik väljakutse #8 : Kuidas Heli teenib 30 000€? - otsi endale inimesest nõustaja

Ma usun raamatutesse. Usun, et neis on vastused kõige jaoks. Usun, et neid on igaks olukorraks ja igasugustele erinevatele inimestele. Mul on FB grupp Lugedes Rikkaks ja ma usun, et raamatutest loetu teeb rikka(ma)ks. Üheks mu viimaste aastate väljakutseks on "Kuidas ma 100 raamatu lugemisega külluseni jõuan?"

Minu rahateekonna järgmine õppetund on aga hoopis, et otsi endale inimesest nõustaja. 

Viimasel ajal pole ma siin oma rahateekonnast väga pikalt rääkinud. Kord kuus kirjutan Nipiraamatus ja kõige olulisem ning numbrid on alati sinna kirja saanud. Viimastel nädalatel on aga nii palju ja nii hoogsalt toimunud, et nüüd hakkan taas oma samme tihemini ka siin kajastama. Kord kuus on nüüd kindlasti vähe. 

Nimelt sain mõnda aega tagasi aru, et ma nagu õpin pidevalt ja nagu katsetan uusi asju ja teen edasi vanu, aga ... midagi nagu oleks puudu. Nii võtsin julguse-tarkuse-enesekindluse kokku ja kirjutasin Kristi Saarele ja küsisin, et tahaks nõustamisele tulla. Juunikuu keskpaigaks ma selle aja endale saingi. 

Videos räägin pikemalt, et mida sealt õppisin ja mida pärast Kristiga kohtumist olen teinud: 

 

Põhimõtteliselt sain vastuseid küsimustele, mida ma ei osanud küsidagi. See ongi vahe inimesest nõustaja ning raamatu vahel - inimene paneb sinu info ja teooria kokku, raamatut lugedes pead ise mõistma, mis sind puudutab. See tähendab, et kui sa õiget küsimust küsida ei oska, ise oma puudujääki ei näe, siis ei leia ka vastust. Kõik edasiviivad vastused algavad ju õigest küsimusest. 

Mõned sammud, mida pärast Kristiga kohtumist tegin:

- julgesin välja kuulutada ühiskirjutamise kuu. Juulikuu oma on poole peal. Just täna oli meil taaskord ühine online kõne ning osalejad kinnitasid, et minu jagatud õpetustest ning motiveerimisest on kasu ja nad on oma käsikirjadega kiiremini ja kaugemal kui üksi oleks. Augustikuu grupis on samuti juba mitu inimest kirjas ja maksnud, kuid augustikuu ühiskirjutamisega on veel võimalik liituda. Siiani arvasin aga millegi pärast, et ma ju kõigest 31 avaldatud raamatu autor, et mida mul on teistele kirjutamise kohta õpetada ...

- kordan sel suvel uuesti koolitusi "Kuidas ise raamatut kirjastada?" ning "Kuidas teenida 1000€ lisasissetulekut?", et osaleda saaksid ka need, kes esimesel korral sellest ei kuulnud või kellele aeg ei sobinud (ma siiani arvasin, et kui ühe korra juba teen, siis sellest piisab ja kõik soovijad osalevadki ühel korral). 

- panin kokku 100 Klubi, kuhu saab korraga kuuluda maksimaalselt 100 inimest. See on suletud grupp, millega saavad liituda need, kellel minu loomingu, koolituste või muude taoliste tegemistega on mingi seos. Grupis jagan sooduspakkumisi nii raamatutele, koolitustele jne, mida päris avalikult ehk ei taha välja käia, kuid 100le inimesele saan pakkuda. Esimene pakkumine on seal liitunutele juba ka üleval ning aegub sel pühapäeval. Praegu on veel ruumi ka uutele liitujatele.

- avasin arvutis faili "Heli rahakäigud", kuhu igapäevaselt kirjutan üles reaalsed sammud, mida finantsteemadel teen. Lisaks sellele on palju-palju paberitel planeerimist.

- kujundaja käes on "Karupoeg Lukase tegelusvihik" väikelastele. See seisis ... ma ei tea, kui kaua ja miks ... Jana Valge tegi ammu ägedad pildid ja ülesanded valmis. Nüüd on tõesti reaalselt töös.

- kujundajale on saadetud märkmiku "Minu 50 täidetud unistust" materjal. Lihtsalt ise tundsin, et mul on vaja ühte märkmikku, kuhu saan oma suuremad unistused ning nende realiseerimiseks tehtud sammud kirja panna.  

- tehtud sai kaust, milles on koos loetud raamatute kohta tehtud märkmed. Nimelt kordas Kristi mulle üle vana tõe, et lugemise ajal märkmete tegemine on väga tore ja tark, aga neid märkmeid tuleb hiljem ka üle lugeda ja neist tulenevalt järgmised sammud ette võtta. Lihtne ja ... niii tegemata.

- erinevad tegevused enda enesekindluse tõstmiseks, et ühest eluetapist järgmisse liikumisel ennast vanast puhastada ning tõesti ise endale teiste inimeste uskumuste tõttu kaikaid kodaratesse ei loobiks. Pigem on oluline leida rohkem endaga sarnaselt mõtlevaid inimesi, mitte püüda ennast halvemaks muutes sobituda sellega, millega ei soovi sobituda. 

***

Nagu öeldud, oli mu juba paberil 4-5 lehekülge mõtteid. Nüüd olen neid nädalate jooksul pikemaks venitanud ja edasi arendanud, nii et materjali, millega töötada, on küll ja küll. Mul endal on küll väga põnev. 

Kuna mul siin järgnevate kohtuvaidluste käigus tuleb ka varsti ametlikult tõestada, kuidas mul rahaliselt läheb ja kas saaksin ikka Tallinnas 5 lapsega hakkama, siis motivatsiooni on tõesti ka väga palju. 

Kas sina leidsid siit videost ja postitusest enda jaoks mõne mõtte, millega oma finantsolukorda parandada? Milline mõte sind aitas? Kas praktiseerid seda enda elus? Või hakkad nüüd kasutama?  

p.s. kui sul on lugemata Kristi raamat "Kuidas alustada investeerimisega", siis see on lihtsalt väga hea koht, kust nii rahatarkuse olulisi samme kui ka investeerimise esimesi käike õppida. Minu blogi lugejatele kehtib sellele raamatule praegu sooduskood "klubi", millega saad 9% soodustust. Minu arvamust selle raamatu kohta saad lugeda blogist Mida Heli luges.

***

Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 9a, 8a ja 3 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 


Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Selles grupis on ka info minu läbiviidavate koolituste kohta. Enesearenguga seotud teemadel olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar