reede, 13. oktoober 2017

Pask-uudiseid paljundada või mitte?

Eile õhtul sattusin kogemata telekast RaudRõivase duetti vaatama. Pidavat olema mingi teema, mida kõik inimesed eile teadsin. Ma siis õhtul kuulsin. Pigem nägin seda äraaetud hobuse nägu oma teleka ekraanil...

Teleka ees olin kõigest seepärast, et ootasin, et lapsed kõrval toas magama jääks ja mina saaks oma tuppa tööd tegema minna. (Tööd tegema=mõnulema oma lemmiktegevustega, mille eest mulle ka makstakse ehk kirjutama ja lugema!) Laste magamise ajal käib meil alati köögis telekas, sest siis on pidevalt mingi vaikne taustamüra ja meie enda liikumine, õue hääled jms ei sega laste uinumist. Ise magama minnes muidugi paneme teleka kinni.

Kuna teleka pult on taaskord katki (seekord lapsed, eelmisel korral koer) ja uue ostmisega pole kiiret, sest vaja seda nagunii väga tihti ei lähe, siis nii ma tarbisin hetkeks seda, mis telekast tuli. Samal ajal uurisin telefonist uue ärivõimaluse kohta, nii et enamus tähelepanu oli ikka mujale koondatud.

Kuuldu pani mind ainult küsima, et kellele sellised pask-uudised? Kelle jaoks on mõnus sellist duetti jälgida, mida RaudRõivas eile pakkus? Kellele selline "meelelahutus" midagi pakub? Ütlesin kohe abikaasale, et täna päevakangelane pisardab telekas, homme astub tagasi ... ja paari aasta pärast riigikogu valimistel teeb supertulemuse, sest valijate jaoks on ta nägu tuttav. Nii, nagu Michael praegu jällegi reklaamide esirinnas laiutab. Abikaasa küsis siis vastu, et mis teema selle Michaeliga oli? Mida oligi vaja tõestada!!!! Temaga oli alles see lugu, et alles tema pisardas ja kuulis Raua suguste nähvitsemist, et "nüüd on sinu poliitiline karjäär lõppenud!"

Rääkimata sellest, et tänane meedia (näiteks pool eilsest RaudRõiva duetist) oli ise mõnda aega tagasi pisardav ja alandlik, sest tema vedas teisi alt ja tema poliitiline karjäär lõppes. Tema pihta loobiti samu sõnu, mida tema eile publiku kaasakiitva (sunnitud?) itsitamise taustal vastasele loopis...

Aga ei! Meie kõik toidame ikka uuesti ja uuesti neid samu veskeid. Vingume, et samad inimesed korraldavad sigadusi ja samas saavad ikka meie kõigi raha ja mida kõike MEIE RAHA eest teevad... ja siis samas toidame meediat, kelle vahendusel need samad näod pakuvad meelelahutust.

"Selline pasaga pihtasaamine on neil palga sees!" põhjendame.

Aga sinul endal? Nii palju, kui sina oma aega ja energiat sellisele pask-uudisele annad, nii palju see kasvab. Sinu aja ja energia arvelt, sest need vähenevad. 

Kui sina oma aega sellisele "intriigile" kulutad, siis jääb sul midagi muud tegemata. Ilmselt midagi meeldivat. Ilmselt midagi, mis pööraks tähelepanu inimestele, kes on päriselt ka sinu elus olemas. Mõtle, kui sa selle võõra ja täiesti kaaaauuuuge teema arutlemise asemel kasutaks sama aja oma lapsega koolipäeva arutlemisele? Või märkaks seisatada ja vaadata, millised massilised linnuparved praegu meist üle lendavad... Või jalutaks parima sõbra või abikaasaga (või kaks ühes) mööda imelist metsarada...


Aeg on raha! Seda teame kõik. Aga sinu aeg ei ole 9-17. Sinu aeg on 24 tundi ööpäevas. Igal hetkel on sinu aeg. Iga sekund on sinu aeg. Iga aeg, mida sa kulutad ühes kohas, mingitele inimestele või sündmustele, jääb kusagilt mujalt puudu.

"Aga mida me teha saame? Meie ümber ongi ainult sellised uudised ja selline elu," küsid.

Küsi endalt, mida sa tahad homses maailmas rohken näha? Millist maailma luua? Iga avatud uudisega aitad sa kaasa homse maailma suunamisele. Iga valikuga, mille teed aja, raha ja inimeste suhtes, lood enda ja ümbritsevat maailma. 

Pealegi- kes teisi sitaga loobib, sellele jääb ka endale sita lõhn külge. Milline on sinu valik täna- mille järgi sa tahad lõhnata?

Imelist päeva sulle!!!


***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 
Mina olen Heli Künnapas (35), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (8a, 6,5a, 5a ja 3a). Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 12 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad" jne- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

 Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagreid. Meie maaelu rikastavad veel koerad, lambad ja kassid. Muudest loomadest oleme hetkel mõneks ajaks loobunud. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com  

Minu viimasest menukast romantilisest lühiromaanist, saad lugeda siit: "Naine, kes ei nuta, saab rikkaks". Selle raamatuga algas ka vinjettide kogumise mäng. Selle kohta loe samast postitusest!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar