reede, 30. august 2024

Kui palju maksis 5 lapsega Billundi Legolandis käimine?

Nagu lubasin, siis vaatame nüüd ka numbritele otsa. 

Postituses "Kõik lapsed lendasid ära ehk Legoland - tehtud!" lubasin, et arvutan avalikult kokku ka selle, kui palju meil päriselt raha kulus. 

Ütlen kohe ette, et see polnud mingi säästureis, sest me pole lastega varem selliseid reise teinud, seega eesmärk oli pigem, et kõik toimiks. Liiga palju rahale mõeldes oleks see tekitanud lisastressi, mis hetkel eesmärk ei olnud. 

Reisil olid meil siis sellised kulud: 

Lennupiletid 966€ (ostetud juuli keskel, lendasime AirBalticuga)

Majutus 4 ööpäevaks (Billundis) 1072€ - olime sellises majas

Bussi lennujaamast kesklinna 8.80€

Legolandi piletid - ühel päeval 6 inimesele 264€ (seega 3 päeva kokku 792€)

Ühel õhtul restoranis söömine 142€

Muud toidukorrad Legolandis ja toidupoest ostetud asjad (sh lastele igaühele üks komplekt Legosid) 635.31€

Ehk siis kokku 3616,41€

***

Kes tahab nüüd rääkida, et väga kallis, siis ... teate, 5 lapse kasvatamine ongi kallis. 

Nagu ütlesin, siis ilmselt oleks kindlasti saanud mingeid kulusid pikema ja parema planeerimisega vähendada, kuid seekord oli eesmärk teine. Samas ei tunne ma, et oleksime laristanud, aga ... jah, sellised need 6 inimese kulud olid. 

Minu esimene 5-lapseline lennureis on igatahes tehtud ning elamus, millist lapsed pole veel kunagi saanud, on kätte saadud. 

Nüüd tuleb tegutseda ja töötada nii, et sellised retked saaksid normaalseks osaks meie elust. Sest me päriselt oleme seda väärt. 

Elukorralduse muutmisele kulunud viimased aastad on nii minu kui laste jaoks päris pingelised olnud, nii et jah, ilmselt püüdsin selle reisiga meile osaliselt kompenseerida ka kõike seda, mida viimased aastad pole saanud, aga ... plaan on ikka jah selline, et suudame ka edaspidi selliseid elamusi saada. 


***

Mina olen Heli Künnapas (42), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (15a, 13a, 12a, 10a ja 6 a).  

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
 
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.

1 kommentaar:

  1. Hind on suht ootuspärane, aga minu meelest nn hinna-kvaliteedi suhe on veidi paigast ära sellisel reisil. Ehk sellise raha eest vüiks saada juba rohkem. Võrdluseks, ise käisime oma perega (4in kokku, teismelised lapsed) sel suvel 2-nädalasel road-tripil Soome-Norra-Rootsi, kus iga päeva sees oli ka mingi meelelahutus (veekeskus, lõbustuspark, muuseum, kaevandus jms) ööbimine mökki tüüpi majakestes, lisaks laevasõidud Tal-Hel ja Stock-Tal ja sõime iga päev ka korra kuskil söögikohas ja kogu reis läks kokku maksma umbes samapalju, võibolla paarsada eur rohkem, aga alla 4000 eur. See muidugi eeldab mingi auto ja sellise juhi olemasolu, kes on nõus igapäev pikalt ja ka mägedes sõitma. Aga igatahes edu teile uute reiside planeerimisel!

    VastaKustuta