teisipäev, 29. november 2022

Milline on üks lihtne nipp, kuidas suurema tõenäosusega avaldatud raamatu autoriks saad?

Kuigi ma alles jagasin kõigi huvilistega 10 sammu, kuidas 2023.aastal avaldatud raamatu autoriks saada, siis täna räägin ühest, mida mulle endale ühe osaleja poolt soovitati. Õigemini on see nipp, mida olen ise mõnda aega kasutanud, aga nende 10 sammu hulka ei lugenud. 

Käesoleva aasta juunikuus aktiivsemalt kirjutamist ja kirjastamist õpetama hakates ei uskunud ma üldse, et see kedagi võiks huvitada. Kui Kristi Saare konsultatsioonil ütles, et võiksin kirjutamist ja kirjastamist õpetada, sest inimesi see huvitab, siis loomulikult võtsin hea nõu kuulda, aga ... ega ma seda väga ei uskunud. Ja kui juulikuu "Kirjuta koos Heliga" grupp oli tehtud, siis arvasin, et no nüüd küll on kõik. Aga tegelikult olen praeguseks iga kuu ühiskirjutamise gruppi juhendanud, sest nii, kui mõtlen, et uut gruppi ei alusta, tuntakse selle vastu huvi. Detsembris nüüd tõesti uut gruppi ei tule ja järgmine uuenenud programmiga grupp alustab jaanuaris. Sellega on võimalik liituda siin: Kirjuta koos Heliga (jaanuar)

Milline on aga üks lihtne nipp, kuidas suurema tõenäosusega avaldatud raamatu autoriks saada? 

Selleks on: leia omasuguseid!

Unistades raamatu kirjutamises ja avaldamisest tähendab see järelikult, et leia inimesi, keda huvitab sama teema ja kes kirjutavad raamatuid või vähemalt soovivad seda teha.    

Minu jaoks oli selleks sammuks esmalt koos teiste noortekirjanduse huvilistega Eesti Noortekirjanduse Ühingu loomine. See oli esimene koht, kus hakkasin omasugustega rohkem suhtlema ja koostööd tegema. 

Seejärel lisandus NaNoWriMo ning inimesed, kes selle käigus raamatut kirjutavad. Nanol osalesin küll varem, aga selline aktiivsem suhtlemine on alles hiljuti lisandunud.

Sel aastal on aktiivselt kasvanud nende inimeste arv, kes on läbinud minu kursuse "Kirjuta 30 päeva koos Heliga". Selle kursuse läbinud saavad liituda "Kirjuta koos Heliga VIP klubiga", kus siis jätkuvalt pikema aja jooksul ühiselt edasi suheldakse. VIP klubis saame kord kuus kokku ning jagame, et mis seisus kellegi käsikiri on ning millised on takistused. Ehk et toimub grupicoaching (mis see eestikeelne sõna on?).

Isegi kui ma juhendan teisi ning kuulen, kuidas mu nippidest ja sammudest on palju kasu, siis tegelikult olen suurim võitja mina ise. See, kui ma teistele räägin asju, mis tunduvad loogilised, on mõnusaim viis ise enda jaoks samuti läbi mõelda, et mida ja kuidas mõnel kirjutamisega seotud teemal teha. 

Kõige olulisem on aga, et saan ennast omasuguste seas normaalsena tunda. Mina olen aasta(kümne)id elanud inimeste seas, kes võtavad raamatute kirjutamist kui midagi ebanormaalset. Hea kui üldse kuidagi võtavad. Võimalikud variandid siis veel ignoreerimine või halvustamine. Seejärel kohtuda inimestega, kes ise sama asja teevad- kirjutavad raamatut- on olnud tõsiselt äratav ja toetav.  

Just seepärast tean, et see on ülimalt oluline ja toimiv nipp, et suhelda omasugustega. See võtab ära vajaduse võidelda mõistmise eest ning lubab varem võitlemisele kulunud energia uute raamatute kirjutamisse panustada. 

Kui sind huvitab samuti raamatute kirjutamine, aga sa oma tugigruppi veel leidnud ei ole, siis võta ühendust ja räägi, millised su huvid on. Seejärel oskan ehk soovitada, et mis suunas võiksid edasi liikuda. 

***

Mina olen Heli Künnapas (40), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 10a, 8a ja 4 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 


Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Selles grupis on ka info minu läbiviidavate koolituste kohta. Enesearenguga seotud teemadel olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar