neljapäev, 17. veebruar 2022

Kuidas Romeost ja Juliast üle saada? Ehk kuidas Heli teleteatris käis.

Nüüd on siis nii, et ma arvan, et Youtube´s hakkab paar kohta läbi kuluma. Olen neid lihtsalt nii palju vaadanud.

Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et kuna mu noortekas "Mälestusteta suvi" 2.osa läks proovilugejatele, siis avanes mul võimalus uue teosega tegeleda. Tegelikult alustasin seda juba veebruarikuu algul ja sain noortekirjanikelt pahandada, sest ... nad arvasid, et ma peaks eelmise raamatu enne ära lõpetama. 

Aga mina tahtsin, et mul 40.sünnipäevaks raamat ilmuks. Kuna Terminaatoril on umbes samal ajal sünnipäev, siis hakkasin kirjutama romantilist lühiromaani, mille iga peatükk on inspireeritud Terminaatori laulust (mitte segi ajada minu romaaniga "Portselanist tüdruk", milles mõte on sama, aga lugu hoopis teine ja mida ma kirjutan ... juba kaua). 

Nii ma siis hakkasin inspiratsiooniks järjest Termika laule kuulama, kuni äkitselt ... oli mu ees hoopis Romeo ja Julia. Mõlemad vaatused. 

Need siin: 


  2.vaatus: 

Ma ei suutnud välja mõelda, mis ja miks minu elus sel ajal toimus, et neid etendusi live´s ma ei näinud. 

Megasuur üllatus oli, millised laulud kõik on pärit etendusest, kuigi pidasin neid lihtsalt Termika lauludeks. "Siis kui maailm magab veel" seostus küll mu mõtetes selle etendusega. Aga no näiteks "Sõbrad nii ei tee", "Head ööd", "Nagu esimene kord" jne - mul polnud siiani õrna aimugi, et need on sellest muusikalist. Tunnistan oma harimatust. 

Nüüd on aga tunne, et mu koer hakkab mind varsti toast välja tõstma, sest need laulud muudkui korduvad. Üsna valjult. 

Ega ma muidu ei küsikski, aga need kaks põhjust, et Youtube´s hakkab mul selle koha pealt varsti lint läbi kuluma ja koer vajab vaheldust, seega: kas praegu on Eestis mõnes teatris mängukavas või tulemas mõni sarnane muusikal? 

Kui ma omal ajal "Romeo ja Julia" suutsin maha magada, siis äkki on ka praegu kusagil midagi sellist ja ma lihtsalt ei tea. Kui sina tead, siis anna mulle ka teada. Tahaks vaatama minna.

Tegelikult sobis mulle telekast vaatamine ka. Usun, et tegelikult sain nii toimuvast hulga parema pildi. No näiteks Kristjan Kasearu mängitud Romeo - uskumatu, kui palju silmad võivad rääkida. See, kui palju erinevaid emotsioone Kasearu Romeo silmadest ja kehakeelest läbi käis, oli ... nauditav... tunnetatav ... nii päris. Mul muidugi hakkas inspiratsioon oma raamatute jaoks jooksma. 

Ning riverdanciv (=iiri tantsu tantsiv ...või kuidas seda on õige kutsuda?) Jaagup Kreem ... väga äge! Loomulikult kogu Jaagupi roll oli samuti minu jaoks väga loomulik ja elutruult välja mängitud. Samade otsingute käigus nägin alles paar päeva tagasi Youtube´s ka Pärnu Kuursaalis tehtud Terminaatori kontserti videot, kus ma esireas fännan, nii et siiani oli mul jah veidi teine pilt temast silme ees.

Päris näitlejatest ma ei hakka rääkimagi. Hele Kõrve, Kaire Vilgats ja Rain Simmul tuntud headuses. Kasearu ja Kreem jäid sellepärast silma, et minu mõtetes nad siiani on pigem lauljad. Guugeldamine küll ütles, et Kasearu on ka telekas igasugu projekte kaasa teinud, aga ... kui ma ütlen, et mu telekas näitab Youtube´i ja Netflixi ja neidki ei kuritarvitata, siis on ehk andestatav, et ma neid ei teadnud.  

Igatahes minu jaoks väga äge kodune teatrielamus. Püüan nüüd neist lauludest inspireeruda nii, et minu tegelased oleksid hoopis teistsugused ja lugu, mida räägin, oleks minu oma. 

Selle muusikali mõjul sai minu Termika lugudest rääkiva romantilise lühiromaani pealkirjaks "Sõbrad nii ei tee" (kuigi veebruari algul lugu alustades oli üks teine pealkiri).

Äkki kunagi mõjub mõni minu lugu kellegi jaoks samamoodi ...

Kes pole näinud, siis soovitan nüüd postituse algusse tagasi minna ning muusikali mõlemad osad ära vaadata! Tõeline nauding.

***



 
Mina olen Heli Künnapas (39), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (13a, 11a, 9a, 7a ja 3 a).  
 
Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi
enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu matrjalid



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar