reede, 13. august 2021

Sul pole kontrolli! Lepi sellega!!!

Suure osa oma ajast tegeleme sellega, et endale eri valdkondades stabiilsust tagada. (Vähemalt MÕTLEME, et tegeleme sellega, sest kui oma ajakasutust reaalselt kontrollima hakata, võib välja tulla midagi muud. Aga see pole praegu teema).


Tihti läheb aga nii, et juba on peaaegu kindel tunne, kõik on kontrolli all ja siis ... mingi ootamatu juhus-olukord-teema-vms pöörab kõik segi. Hakkame aga otsast peale. 

Tundub nagu mõttetu ring, millest pole võimalik pääseda.

Mul on sulle päästev mõte! See on selline: 

Sul pole kontrolli! Põhimõtteliselt mitte millegi üle. Lepi sellega!

Kõlab hirmutavalt?

Või realistlikult?

Vana tõde on, et me ei saa kontrollida ilma, ega teisi inimesi. Mingites piirides saame kontrollida enda tegevust, aga samas ei saa keegi meist 100% öelda, kuidas ja kui kaua tervis vms vastu peab, isegi kui endast parima anname. 

Võime oma elu üles ehitada, panustada, suunata soovitud suunas ja ... piisab ühest elevandist portselanipoes, kui kõik kukub kildudeks.

Lootusetu olukord? 

Ei. Mul on lahendus ka:

Õpi hakkama saama! Saa erinevaid kogemusi, nii et need ei tuleks üllatusena. Kogu endale sisemisi tööriistu erinevate olukordadega hakkamasaamiseks.

Seega pole mõtet õhata, et millal küll saan kõige üle kontrolli, vaid pigem küsi: see on uus olukord, kuidas ma sellega hakkama saan? 

Või: kuidas ma saaks sellega hakkama paremini kui eelmisel korral?

Mul pole kontrolli kõige üle, mis mu elus toimub. Ma ei saa seda kunagi. Aga ma õpin iga päev ning igal õhtul on mul rohkem tööriistu, millega järgmisel päeval pakutavale paremini vastu minna.

Ja mina tänan oma elus kõiki inimesi ja olukordi, kes/mis on andnud mulle võimaluse kasvamiseks. 

*** 

Suunamudimise august on mu isiklik väljakutse, mille raames mõtisklen iga päev ühel enesearenguga seotud teemal. Jagan neid mõtteid oma FB grupis Lugedes rikkaks (enese- ja ajajuhtimine). Eesmärk on augustikuu lõpuks selgemaks saada, et kas olen oma eluga õigel teel ning vajadusel liikumissuunda veidi mudida. 

Eelmised postitused sel teemal leiad siit: 

2.08 - Kuidas ja kuhu sa augustiks koos minuga oma elu saad pöörata? 

3.08 - Suunamudimise august: kelleks sa jaguned?  

6.08 Kahtle jälgedes!  

9.08 Suunamudimise august: loe läbi üks lasteraamat!

***

Foto autor Triin Künnapas 
Mina olen Heli Künnapas (39), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (12a, 10a, 9a, 7a ja 2 a).  

Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 20 raamatu (sealhulgas menukas noorteraamat ,,Mälestusteta suvi" ja romantilised lühiromaanid ,,Valss Pärnu rannaliival", ,,Helisevad ööd saarel" jne- see oli minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldasin ühe romantilise jutustuse üle kuu).
 
Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Eriline tähelepanu on noorteraamatutel ning ajaviitekirjandusel. Suviti korraldan lastelaagreid. 
 
Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar