esmaspäev, 19. november 2018

Miks sai mu beebi tänu perepoliitikale 3-kuuseks hotellis?

Johanna sai 3-kuuseks, aga juba jõudis sünnipäeva pidada hotellis. Tavaliselt küll pidavat sellised soovid lastel tulema vanemas eas, aga kuna Johanna valis sündimiseks endale sellise ema, siis temaga käis asi kiiremini. Ehk siis 3-kuuseks sai Johanna Põlva Pesa Hotellis.

Ütlen kohe ära, et Pesa Hotell oli väga mõnus ja hubane ning teenindus ülimeeldiv.

Põlvasse viisid meid aga kaks põhjust: kohtumine lugejatega ning Vabaerakonna esinduskogu.

Vabaerakonnaga võtsime Põlvas vastu meie programmi eesootavateks Riigikogu valimisteks. Teadsin juba ammu, et neil kuupäevadel see üritus toimub. Seda suurem oli ülllatus, kui veidi üle nädala tagasi küsiti Põlvamaal asuvast Tilsi Põhikoolist, et kas ma tuleks sinna lugejatega kohtuma.

Nii kaugetel kohtumistel käies püüan alati saada mitu kohtumist ühele päevale, et sõitmine oleks mõistlikum. Seekord polnud aga muret- ütlesin neile kiirelt, et muidugi tulen, sest pean reede õhtul nagunii Põlvamaal olema.

Koos beebiga olen siiani vaid ühe korra lugejatega kohtumas käinud ja siis oli mul ema igaks juhuks lapsehoidjaks kaasas. Vaja küll ei läinud, aga endal oli hea teada, et kui Johanna peaks sõna võtma, siis ma ei pea kohtumist katkestama.

Pildistas Urmas Kesa
Seekord kedagi kaasas polnud, nii et eks oli veidi värin sees, et kas Johanna vastu peab. Eriti kuna kodust lahkusime kell 12 ja siis jäi ta autos magama. Kohtumine hakkas kell 15. Nii et kohtumise alguseks oli ta juba 3 tundi järjest maganud. Kohtumise lõppedes olin taaskord õnnelik- mu beebi ikka tõesti teab, kelle juurde ta on tulnud. Ehk et Johanna magas ilusti terve kohtumise.

Seejärel suundusime Põlvasse Pesa Hotelli. Hetkeks oli ebameeldiv üllatus, et meie tuba ja kogu tegevus toimub 2.korrusel, aga lifti ei ole. Enne seda olin pool ööd sirgemaks kirjutanud meie sotsiaalprogrammi erinevaid osi, millest üks osa oli, et toetame ligipääsetavuse nõude täitmist- lifte jne. Ja siis olin ise kohe ligipääsetavuse probleemi ees.

Aga õnneks oli minu probleem kiirelt lahendatav. Mitmekesi vedasime käru teisele korrusele ja sellega probleeme rohkem polnud. Kuna esinduskogu programm oli väga intensiivne, siis õue jalutama ja linnaga tutvuma me ei jõudnudki. Nii polnud enne esinduskogu lõppu käruga alla vaja jõuda.

Programmi koostamisel oli minu osaks perepoliitika osa. Nii vahva oli, et ootamatult sai Johanna ka esinduskogul endale lapsehoidja, kellega koosolemine väga hästi välja tuli. Aga üldiselt pidas tütreke ennast väga hästi üleval, nii et vinguda ei saa. Mõned uned magas rahulikult hotellitoas, mõned koosolekuruumis kärus, mõned süles.


Pildistas Urmas Kesa
Esinduskogu lõpus kinnitasime programmi, milles perepoliitika osas sai kirja näiteks, et toetame tasuta kodulähedast lasteaeda (=riiklikult tasustatud, FBs leiad selle kohta infot siin: Tasuta kodulähedane lasteaed), lastele hääleõiguse andmist (mida valimisealiseks saamiseni teostab lapsevanem), lasterikastele peredele kodu ning auto ostmisel riikliku garantii andmist, lapsevanemlike oskuste ning paarisuhete koolituste kättesaadavaks muutmist jne.

Täpsem programm saab avalikuks juba paari nädala jooksul ning siis kõigest ka lähemalt. Mul on aga ülimalt hea meel, et kõik osalenud olid lastega peredele tähelepanu pööramise poolt. Kinnitatud sai ka, et Vabaerakond toetab rahvastiku kasvu läbi sündivuse ning elatustaseme tõstmise, mitte läbi massiimmigratsiooni. Viimaste päevade valguses on see ilmselt oluline tähelepanel.

Kuna sisemine töö programmiga on nüüd põhimõtteliselt lõppenud, saame lõpuks kinnitatud mõtetega aktiivsemalt ka üldsuse ette tulla, et soovijad neid toetada saaks. Põlvast koju jõudes jõudsin juba mõnele kohalikule üritusele, kus kohtusin inimestega, keda pole ammu näinud. Sain kohe oma tegemistele tagasisidet ka.

Pildistas Urmas Kesa
Ma ei tea, miks mind ikka veel üllatab, et mind tundvad inimesed on mu tegemistega kursis. Äkki sellepärast, et mu tegemised nii kirjaniku kui poliitikuna ulatuvad kaugemale, kui mu igapäevane suhtlusringkond. Nii ei saagi ma igapäevaselt oma tegemiste kohta tagasisidet. Aegajalt tundub seetõttu, et mu sõnad ja mõtted ei jõuagi kuhugi. Ümbritsev vaikus jätab sellise mulje. Aga siis tulebki jälle mõni selline kohtumine, nagu nädalavahetusel ja saan aru, et mu sõnad ja teod pole märkamata jäänud. Olen väga tänulik sellise tagasiside eest.

Veel tänulikum olen aga kõigi eest, kes on samuti rongile hüpanud ja aitavad häid mõtteid teoks teha. Suur tänu teile kõigile! Vabaerakonna Riigikogu valimiste nimekirja koostamise ning ürituste korraldamisega tegelen mina Pärnumaal, nii et kui sellised mõtted ja ideed sulle meeldivad, siis saad veel meiega kaasa mõtlema ja tegutsema tulla. Mõtted ja ettepanekud pane mulle teele: helikunnapas@gmail.com .

Imelist päeva!

***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 
Pildistas Jaanus Ojangu
Mina olen Heli Künnapas (36), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema viiele lapsele (9a, 7a, 6a, 4a ja täitsa tutikas).

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 17 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad" jne- see oli minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldasin ühe romantilise jutustuse üle kuu).

Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagreid. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi  http://midaheliluges.blogspot.com 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar