esmaspäev, 14. august 2017

Täielik ülevaade: kuidas läks raamatumüük juulis? Heli Kirjastuse edetabel

Eelmisel kuul alustasin uut traditsiooni, kus lasen kord kuus kõigil oma rahakotti piiluda. Vähemalt raamatumüügi osas. Heli Kirjastuse juunikuu müügi edetabel on näiteks siin.

Juulikuus andis tunda, et kõik puhkavad. Raamatukogud ja koolid ja inimesed.

Juulikuu Heli Kirjastuse raamatumüügi numbrid nägid välja sellised:
11.-12. Kati Saara Vatmann "Mustrimuutjad"  (eelmisel korral 4.kohal)
Sel kuul kahjuks poodides nulliring. Tean, et Kuusiku Altveski loovuskosel toimuvatel "Südamesalu salavägi" etendustel on neid otse müüdud, nii et raamatud on liikunud küll.

11.-12. Heli Künnapas "Tähtajaline elu" 1.osa (eelmisel korral 9.-11.kohal)
Samuti seekord nulliring. 
See oli teine minu enda kirjastatud raamat. Teose peategelane Rebecca läheb õnnetu armastuse ja eneseotsingute tõttu aastaks Ameerikasse lapsehoidjaks. "Tähtajaline elu" on noorteromaan, mida on ka täiskasvanud suure huviga lugenud. Julgen soovitada kõigile noortele, kes välismaale õppima või tööle lähevad. Kuna olen ise selle tee samuti läbi käinud, siis on lugejad öelnud, et "Tähtajaline elu" annab väga hea pildi selles, mis tunne on reaalselt aastaks oma elust välja astuda ja tundmatusse sammuda.

9.-10. Kristiina K. "Toto tembutab jälle" - Rahva Raamatus 2 raamatut (eelmisel korral 11.kohal)

Toto on vahva koerapoiss, kelle lood on kirja pandud trükitähtedega. Nii saavad lasteaeda lõpetavad või kooli alustanud lapsed mõnusalt ise lugeda. Raamatus on palju toredaid fotosid Totost ja tema sõpradest.  Toto tegemiste kohta saab rohkem infot ka tema FB lehelt: Toto tembutab jälle.
Raamat on lastesõbralike kõvade kaante ning veidi paksemate lehtedega. 
Toto Heli lugemisblogis 


9.-10. Karina-Louisa Puht "Võidetud tüdruk"- Apollos 2 raamatut (eelmisel kuul 9.-10.kohal)
Karina raamat oli esimene teise autori raamat, mille ma kirjastasin, seega see on samuti juba tükk aega väljas. Tegemist on huvitava teosega, mille tegelased on küll noored, kuid tegelikult sobib lugemiseks ka täiskasvanutele.
Minu pikemat arvustust saad lugeda siit: Võidetud tüdruk Heli lugemisblogis.
Samuti võiks veidi ikka veel müüa, sest hind on ka praeguseks juba päris alla lastud.

6.-8. Heli Künnapas "Ütlemata sõnad"- Apollo- 2, Rahva Raamat 3 (kokku 5)- (eelmisel kuul 5.kohal)
Minu noorteromaan, millel samuti sai aprillis juba aasta ilmumisest täis. Koolid loetakse seda väga hoogsalt, sest lugejatega kohtudes olen selle kohta ülimalt palju positiivset tagasisidet saanud.

6.-8. Heli Künnapas "Mu koju tood sa"- Apollo- 3, Rahva Raamat 2 (kokku 5)- (eelmisel kuul 6.kohal)
Romantiliste lühiromaanide sarja "Mõni õhtu romantikat" teine raamat. Sellel on nüüdseks valminud ka e-raamat, mis müüb ilusti.

6.-8. Heli Künnapas "Jõuluks koju"- Apollo- 3, Rahva Raamat- 2 (kokku 5)- (eelmisel korral 7.kohal)
Minu sarja "Mõni õhtu romantikat" avaraamat, mis ilmus juba eelmise aasta detsembris. Kuna kogu lugu ilmus täismahus ka Delfi naisteka lehel, siis on hämmastav, et tegelikult suur osa raamatu tiraažist on praeguseks müüdud.
Samuti on hästi müünud "Jõuluks koju" e-raamat.

5. Heli Künnapas "Tähtajaline elu" 2.osa-  Apollo- 0, Rahva Raamat- 8 (kokku 8)- (eelmisel korral 8.kohal)
Ameerikasse lapsehoidjaks suundunud Rebecca seikluste teine osa. Vahva, et seda raamatut on rohkem avastama hakatud.

4. Heli Künnapas "Saatmata kirjad"- Apollo 6, Rahva Raamat- 3, (kokku 9)- (eelmisel kuul 3.kohal)
Romantiliste lühiromaanide kolmas raamat. Seekord on peategelasteks Miia ja Simon, kes gümnaasiumis olid parimad sõbrad, siis pea viisteist aastat ei kohtunud, kuid ootamatu sündmuse tõttu jälle kokku sattusid.
Kirjanik Margit Petersoni arvamust minu raamatust saad lugeda siit: Saatmata kirjad. 

3. Kati S. V. Murutar "Südamsesalu salavägi"Apollo 4, Rahva Raamat 16, (kokku 20)- (eelmisel kuul 2.kohal)
Kati uus teos, milles on taaskord näidend ja teises osas intervjuud huvitavate inimestega. "Südamesalu salavägi" on Kati selle suve näidend, mille paar etendust on augustis veel tulemas. Tegelasteks muinasjuttude tegelased.

2. Margit Peterson "Westoffhauseni häärberi saladus"- Apollo 8, Rahva Raamat- 20, (kokku 28)
Eelmise kuu vaieldamatu võitja! Nagu näha, ilmumise järel järgmistel kuudel müük aeglustub. See-eest aga ilmus Pärnu Postimehes  minu kirjutatud pikem tutvustus Margiti raamatu kohta. Samuti võid lugemisblogist lugeda minu arvamust siit: Westoffhausen Heli lugemisblogis.

1. Heli Künnapas "Laste ilus elu maal"- Apollo 16, Rahva Raamat 28
Minu esimene lasteraamat. Esikoha kindlustas raamatule värskus. Ehk et kõige uuem raamat müüb ikka kõige rohkem. Tahaks loota, et see teos jõuab kindlasti ka mõningatesse koolidesse ja raamatukogudesse. Kuna neis on hetkel alles vaheaeg, siis ilmselt on see näha ka müüginumbritest.
Selle raamatu said kingituseks kaasa kõik, kes juulis ja augustis Kuuse talu lastelaagrites osalesid. Laagrilaste lugemiskontroll on juba järgmisel suvel.
"Laste ilus elu maal" läks ilusti müügiks ka Mihkli ja Poti laadal. Minu raamatulapsed käisid seal ise ringi ja müüsid raamatuid. Seletasid ilusti juurde, et nemad on selle raamatu peategelased.

Nullireaga on aruannetes näha ka sarja "Mõni õhtu romantikat" 4.raamat "Naine, kes ei nuta, saab rikkaks". Seda aga seetõttu, et teos jõudis poodidesse juulikuus, kuid müüki veel mitte. Nii ennustan, et järgmise kuu võitja on just see raamat! 


Suurtel raamatusõpradel aga soovitan jätkuvalt raamatuid tellida otse kirjanikult või kirjastusest, sest nii on soodsam. Kui mõni eeltoodud teos sulle nüüd silma jäi ja soovid seda endale ka, siis kirjuta oma soovist helikunnapas@gmail.com.

Järgmine edetabel aga juba kuu aja pärast!

***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Mina olen Heli Künnapas (35), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (8a, 6,5a, 5a ja 3a). Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 12 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad"- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

 Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagrit. Meie maaelu rikastavad veel koerad, lambad ja kassid. Muudest loomadest oleme hetkel mõneks ajaks loobunud. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar