esmaspäev, 22. veebruar 2016

Meister-juuksur Joosep

Raamatus "Minu ilus elu maal" kirjutasin ka meie laste hakkamasaamistest. Aastatega oleme õppinud üha rohkem, kuidas igasugu andekusi ennetada, aga aegajalt suudavad lapsed meid ikka üllatada.

No näiteks avastasime ühel hetkel, et meie akadeemiliste huvideta 5-aastane Joosep on märkamatult enamuse tähtedest selgeks saanud ning oskab paljusid sõnu kokku veerida. Kirjutada ka.

Ühel ilusal päeval, kui mina Pedase hotellis poliitikas osalesin, näitas Joosep aga meister-juuksuri andeid: 3 pead ühe suitsu ajal! Suitsu tegi siis issi Herlend ukse taga, juukseid lõikas Joosep.

Õde Maria sai endale täitsa uue väljanägemise, Christiani peast nii palju võtta polnud:


Iseendale pööras Joosep loomulikult ka tähelepanu:

Herlend on alati meie pere drama queen olnud, eriti halbade uudiste teatamise mõttes. Meie peres on reegel see, et halbadest uudistest teavitab see, kellega juhtus, sest alustuseks saad siis aru, et kõik on elusad ja terved. Järgmiseks tuleb ka öelda, et põhimõtteliselt on kõik korras, aga... ja siis räägid täpsemalt, mis juhtus.

Aga Herlend:
"Maria nüüd mõnda aega lasteaeda minna ei saa!"

Mida kõike ma jõuan läbi mõelda sel ajal oma tütrekese kohta, kes niigi pole väga mitu kuud haiguste tõttu lasteaeda jõudnud. Ja siis tuleb lõpuks välja, et Maria on KÕIGEST kiilakas! Peale selle oli ta ise ülimalt õnnelik, et ta on nüüd poiss! No ta on ju meil peres ainus õnnetu, kellel pole nokut! Kõigil teistel on. Selle üle on ta läbi aegade pidevalt protestinud.

Nii ma aegajalt räägin, et mul ka pole ja siis lepime kokku, et oleme ikka koos meie pere tüdrukud. Sellegi poolest oli ta lühikeste juuste üle õnnelik, sest siis on vendade moodi. Korraks muutus õnnetuks ka, sest ta arvas, et nii jääbki. Kui Maria aga teada sai, et mõne aja pärast kasvavad juuksed tagasi, siis oli kõik jälle hästi.

Halbade uudiste teatamist aga pean Herlendile ikka veel õpetama (mitte, et ma seda juba aastaid poleks teinud ja tulemus on ikka järjekordne drama queen´ilik sõnum, mis kõigepealt paanikasse ajab ja siis osutub mõttetult pisikeseks).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar