laupäev, 6. juuli 2024

Vaata siit, kuidas näeb välja pilt miljonist

Täna siis selline rõõmustav teade, et ma saan sulle siin näidata miljoni euro suurust netoväärtust.

Pilt on selline: 

Ehk et see, mis Rahakratil on puudu, see on minul nüüd olemas. Nii et kokku on miljon käes. Nojah, Rahakrati panus sellesse on küll 963 000 eurot, aga ... no nagu ta ise Investeerimisfestivalil ütles - räägime sellest osast, mis on olemas, mitte sellest, mis on puudu. 

Nimelt oli minu jaoks eile siis selline päev, et sain müüdud oma Pärnu korteri, mida juba veebruarist alates müüsin. Ikka selleks, et oma elukorralduse restardiga edasi minna, vanast lahti lasta ning kõik vajalikud muudatused ära teha. 

Pärnu korter oli mu netoväärtuse arvutamise tabelis kogu aeg muidugi olemas, aga reaalse summa saad ikkagi lõpuks teada siis, kui notaris on allkirjad all. Eile oli see päev, kui need allkirjad lepingule alla said. 

Investeerimisportfelli ümberkorraldused

Nüüd on minu jaoks käes üliäge aeg, mil saan investeerimisportfelli ümber korraldada. 

Investeerimise kohta hakkasin rohkem uurima umbes kolm aastat tagasi hetkel, kui olin umbes kuu aega üksinda 5 lapsega elanud. Siis hakkasin vaikselt Balti börsilt aktsiaid noppima ning tegin ära 3.samba. 

Nüüdseks olen umbes 1,5 aastat Äripäevas õhtuseid börsiuudiseid vahendanud ning teistel investeerimisüritustel ajakirjanikuna osalenud. See on näpud veelgi rohkem sügelema pannud. See tähendab, et Interactive Brokers konto on üks esimesi asju, mis nüüd tehtud saab. Muidugi suurendan ka panust Balti börsi ning kinnisvaraturule naasen juba firma kaudu.

Rahakratiga koos on pildil miljon

No ja nii ongi tänane seis selline, et kui seisan pildil koos Rahakratiga, siis vaatab sealt vastu netoväärtusena miljon eurot. Tegelikult isegi rohkem. Jah, ma ei ole hetkel selles kohas, et saaksin täpselt oma netoväärtust jagada, sest ... no elukorralduse restart alles käib. 

Minu jaoks on aga Rahakratt sel teekonnal olnud üks nendest, kes on kõvasti motiveerinud, kuna on jaganud oma samme nullist peaaegu miljonini. Tema blogi ja muidu tegemisi jälgides on päriselt tunne, et see on kõigile võimalik. 

Tänu tema blogist loetule jagasin mõnda aega näiteks seda, et mitu lisasissetuletuallikat mul on.

Lisasissetulekutest rääkisin hiljuti ka Kristi Saare juhitud Lisatulu podcastis

Kõige parem on muidugi see, et Rahakrati abil olen oma teismelisi (poisse) saanud rahatargemaks, sest kui tema ülesastumisi vaatavad/kuulavad poisid alati huvitatult. Kui sa veel kuulanud pole, siis alustuseks otsi näiteks Youtube´st ning võid tunde kuulata ja motiveeruda. 

Ajalooline päev

Eilne oligi minu jaoks ajalooline päev, sest kuigi ostsin oma korteri 18 aastat tagasi, siis on see esimene kinnisvara, mille olen müünud. See "eriline esimene" kogemus, mis näitab, et see on võimalik, see on ka minu jaoks tehtav. 

No ja sinna otsa sõitsingi siis peale notarit Investeerimisfestivalile. Ilmselt see oli ka põhjus, miks eelmiste kordade salajase kaugelt piilumise asemel julgesin seekord Rahakratile oma fännipildi sooviga läheneda. 

Tänu sellele julgele liigutusele saategi nüüd seda miljonilist pilti vaadata. 

Aga täna ... praegu ... on minu vaade juba hoopis selline (ei, korteri raha ei ole veel laekunud):

Investeerimisfestivalil pole ma praegu enam seepärast, et sügisel lennupileteid ostes vaatasin, millistel suvenädalatel mu lapsed on isa juures, mitte seda, millal on festival. Aga no jälgin vähemalt Äripäeva lehelt, et mida räägiti.

Nii et jätkub töö, et saaksin endast üksinda selle miljon eurot väärt pildi teha. 

***

Mina olen Heli Künnapas (42), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (15a, 13a, 11a, 10a ja 5 a).  

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 30 raamatu. Kirjutan noortele, lastele, ajaviiteromaane ning enesearengu teemal. Ehk paberile saavad kõik lood, mille puhul on tunne, et need võiks kellelegi kasulikud olla ning vähemalt mõne inimese maailma kuidagi paremaks teha.
 
Minu kirjutatud raamatud leiad siit: Heli raamatud. 
 
Minu kirjastuses avaldatud raamatud leiad siit: Heli Kirjastuse raamatud.  
 
Raamatutest, mida ise loen, kirjutan lugemisblogis siin: Mida Heli luges.  
 
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod.  

FB grupis Lugedes Rikkaks jagan oma teadmisi ja kogemusi enesearengu- ja ajajuhtimise teemal. Sel teemal olen välja andnud ka mitmeid raamatuid ja märkmikke. Need leiad siit: enesearengu materjalid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar