esmaspäev, 2. august 2021

Kuidas ja kuhu sa augustis koos minuga oma elu saad pöörata?

Kui sa oled nagu mina, siis on su elus aegajalt segaseid perioode. Selliseid, mille käigus sa enam ise ka aru ei saa, et miks olemas oled ja mida tegema pead. Perioode, mil tundub, et planeerid kõike väga hästi, aga kui aeg on paberilt ellu suunduda, siis mitte miski ei sõltu sinust, vaid elu läheb omasoodu. Perioode, mil lihtsalt asjad ei tule välja ja miski ei edene, ega toimi.



No mul siin on üks selline aeg jälle käsil. Oli! 

Aga nüüd on tunne, et aeg on see aeg lõpetada. Kohe! 

Aeg on taas mõista, mis on see, mida ma päriselt tegema peaksin ja millele oma aega ning energiat kasutama. 

Aeg on eemale astuda kõigest, mis ei toeta mu teed oma eluülesannete täitmise poole. 

Aeg on enda eest paremini hoolitseda ning endale tähelepanu pöörata. 

Aeg on pöörata taas suunas, kuhu peaksin päriselt liikuma.

Miks augustis? 

Inimesed teevad muudatusi oma eludes tavaliselt peale aastavahetust või sünnipäeva. Need on sellised kõige traditsioonilisemad. August on minu jaoks aeg, mil ühelt poolt on suure sügisese koolirütmi vajumiseni veel aega. Samal ajal aga hakkab vaikselt paanika, et ainult august veel ja juba on taas üks suur sigrimigri käes. Seega on august just õige aeg, mil midagi muuta ja samas välja selgitada, mis vajab säilitamist kiirematel aegadel. Enne kooliaasta algust on augusti jooksul ka piisavalt aega, et soovi korral mõni uus harjumus korralikult sisse harjutada.

Kuhu pöörame? 

Tegelikult see elus uuele teele keeramine või uue lehekülje pööramine pole minu arust väga hea väljend. Meie eludes on suur osa asju, inimesi, tegemisi, mis kuhugi ei kao. Ja polegi vaja. Selleks, et oma elu paremini elada, on tihti vaja vaid väikesi muutusi. Nii polegi ka minul plaani kuhugi väga ära pöörata, vaid teha järjestikku mitmeid väikesi muutusi, mis lihtsalt suunda muudavad, nii et ma taas oma elu kasutaks nii, nagu peaks.  

Kuidas pöörame? 

Mina alustasin taas hoogsalt enesearenguraamatute lugemist. Lihtsalt sellepärast, et nendes leiduvad mõtted aitavad mul oma mõtteid selgemaks saada. Ja samal ajal ei karda ma kindlasti, et raamatutest mulle mingid hullud ideed tuleksid. Kõik, mida raamatutest leian, on see, milleks iseenesest juba valmis olen. Raamatutest loetu paneb meie peas liikuma need mõtted, mis seal juba olemas on, aga lihtsalt pole veel välja pääsenud, ega tähelepanu saanud. 

Loetud mõtteid jagan oma FB grupis Lugedes rikkaks. Enda sammudest ja väikestest muudatustest kirjutan augustis igapäevaselt siin blogis, kuid teen ka videoid FB grupis Lugedes rikkaks. Nii et kui tahad mu mõtetest ja elu korrastamisest osa saada, siis liitu julgelt FB grupiga Lugedes rikkaks, sest seal hakkan oma mõtteid igapäevaselt jagama. 

Miks pöörame? 

No tegelikult peaks see olema kõige esimene küsimus. Minu jaoks on oluline, et ma teeksin elus seda, mida teised minu eest teha ei saa. Jah, loomulikult on palju tegevusi, mida ei saa valida ja mida tegelikult võiks ka keegi teine teha, aga olen valinud, et ise teen. Mõtlen aga seda, et on ka asju, mida keegi teine minu eest teha ei saa, kuid mis on vajalikud, et maailmast saaks parem koht. Tegevused, mille järel tunnen, et see on kõige õigem aega ja koht, kus olla. Tahan jõuda selleni, et tunneksin rahulolu iga päeva lõpus, et olen endale antud aja parimalt ära kasutanud ning väärt järgmist päeva. 

Ja selleks pole tõesti suuri muutusi vaja. 

Miks avalikult?

Usun, et oma teadmiste jagamine on ainus õige tee. Olen väga palju kuulnud, et lugejad on minu raamatutest abi saanud. Isegi, kui see pole esmane eesmärk olnud. Samamoodi olen mina vajaliku info leidnud just siis, kui olen seda vajanud. See tähendab, et jagamine on oluline. Ma jagan seda, mida tean ja oskan. Kuna augustikuine pööramine on suht ootamatu plaan, siis jagan seda, mis lihtsalt tuleb. Ei mingit suurt süsteemi või plaani. Aga teades, et kellegi jaoks on mu mõtted abiks, annab ka mulle motivatsiooni igapäevaselt oma teekonda panustada ja kaasa mõelda.  

Eelmise aasta augustis alustasin oma FB lehel igapäevaste mõtiskluste jagamist. See oli minu enda jaoks tohutult motiveeriv, sest pidin iga päev mingi teema enda jaoks selgeks mõtlema. Minu mõtisklustest indu saanud inimeste tagasiside toitis jällegi minu soovi edasi liikuda. Toimiv ringlus. 

Kus saad osaleda?

Kui sa arvad, et võiksid selle augustikuu koos minuga seigelda, siis tule homme jälle mu blogisse lugema ning liitu FB grupiga Lugedes rikkaks, kus saad ka oma tagasisidet jagada.

Keegi tark on kunagi öelnud, et maailma saame paremaks teha ühe inimese kaupa. Ja see üks inimene, kelle kaudu mina maailma paremaks muudan on - mina ise! 

Kas sina oled valmis ühte inimest muutma?

 


***

Foto autor Triin Künnapas
Mina olen Heli Künnapas (39), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja koolitajast ema viiele lapsele (12a, 10a, 8a, 7a ja 2 a).  

Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Youtube´s on meie videod siin: Heli Künnapase videod

Minu "sulest" on praeguseks ilmunud üle 20 raamatu (sealhulgas menukas noorteraamat ,,Mälestusteta suvi" ja romantilised lühiromaanid ,,Valss Pärnu rannaliival", ,,Helisevad ööd saarel" jne- see oli minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldasin ühe romantilise jutustuse üle kuu).
 
Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Eriline tähelepanu on noorteraamatutel ning ajaviitekirjandusel. Suviti korraldan lastelaagreid. 
 
Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar